home
06-11-12

Same Ooold shiiit

Odată cu revenirea Peluzei Sud pe stadion - din motive mai complexe decât pare la prima vedere - au revenit şi discuţiile referitoare la modalitatea în care ar trebui să ne raportăm la ce se întâmplă la Steaua.

Dacă n-ar fi fost rezultate şi joc bun - cazul ultimilor 5-6 ani - situaţia ar fi fost ceva mai clară. Dar, cum Laurenţiu Reghecampf a demonstrat - contrar a ceea ce susţinea prin aprilie - că se poate face treabă, situaţia pare a se complica din nou, mai ales pentru cei care simt că acest club nu înseamnă doar un palmares impresionant şi nu se pot obişnui cu ideea ca unul care a umilit în nenumărate rânduri istoria şi tradiţia acestei echipe să-şi lege numele de Steaua.

Cum scopul unui forum este în primul rând cel de a discuta, vă supunem atenţiei două păreri ale unui suporter care şi-a spus foarte rar părerea în cei cinci ani de când are cont aici, l-am numit pe VrCristian, şi ale unui alt fan, care s-a înregistrat chiar astăzi, AgapeStefan.

FCSteaua.ro îi roagă pe cei mai vechi de pe acest site, care şi-au expus în nenumărate rânduri părerea despre problemele de mai jos, să aibă răbdare şi cu cei numiţi mai sus!

Aşadar, VrCristian a scris următoarele:

Primul impuls este sa fiu de acord cu mesajul pseudo lehamito-sarcastic transmis de articol. Insa propun o intrebare de auto-analiza. Oare blamand (mai mult sau mai putin voalat) suporterul care alege sa traiasca momentul si sa se bucure (sa fie fericit) nu devenim noi insine de o micime cu tente chiar ipocrite?

Sa fiu bine inteles, sunt complet impotriva exemplarelor becaliene din societatea de azi. Insa hai sa deschidem ochii si sa depasim stadiul de copil rebel naiv care are impresia ca va schimba lumea. Asta e tara in care traim. Ipocrizia, parsivenia, semi-analfabetismul, slugarnicia, smecheria ieftina si moralitatea indoielnica inca predomina la toate nivelurile, incepand de la politicieni pana la muncitorul din fabrica (pardon pt eufemism).

Iar, ca sa nu continui pe clasica linie romaneasca de victimizare si auto-flagelare, o sa fac referire catre alte tari mai civilizate, respectiv alte campionate mai puternice. Si imi vine in cap, un exemplu la indemana oricui - Ac Milan / Silvio Berlusconi.

Concret judecand, oare ce fel de calitate morala si/sau umana are mai sus amintitul? Singura diferenta notabila fata de al nostru cioban, este ca nu-si demonstreaza atat de virulent micimea in public. Ce-ar trebui sa faca tifosul milanez? Extrapoland, intr-adevar putin fortat, ajungem la concluzia ca suporterii lui Ac Milan sunt niste macaronari limitati si indolenti care in loc sa aleaga sa fie superiori, sa stea acasa si sa aleaga sa NU fie fericiti, ca sa-l invete ei minte pe Silvio, ce fac? Se duc pe stadion, ii baga bani in buzunar magnatului si isi sustin echipa pe care o iubesc. Iar lista analogiilor poate continua pe foarte multe pagini.

Asadar, tinem cu Steaua sau incercam sa aratam ca suntem superiori? Superiori cui? Superioritatea trebuie demonstrata sau este constatata ca atare de cei capabili sa o perceapa?

Corect, detesta-l pe becali, e o monstra de non-valoare si ar trebui organizate zilnic, manifestatii de protest contra oierului, detesta suporterii de ocazie limitati intelectual, cocalarii, samantarii si toate celelalte specimene care ii dau apa la moara mogulului atunci cand stropeste cu zeama fina de struguri catarat pe maybach DAR alege sa sprijini echipa Steaua si sa te bucuri atunci cand ai ocazia. Pentru ca altfel, dupa parerea mea umila, insusi conotatia termenului de SUPORTER isi pierde esenta.

Numai bine. HAI Steaua!

_______________________

La rândul său, AgapeStefan a scris următoarele rânduri:

Ce a patit Vasile Gafencu, Arsenie Papacioc si multi altii asemeni lor in inchisori e cu adevarat trist si cinste lor ca au crezut pana in ultima clipa in valorile lor, dar ce evoci tu nu-si are locul aici, e bine ca ai cunostinte generale si habar despre trecut dar nu vad rostul in discutia actuala.

Vreau sa va spun intai de toate ca nu-l urasc pe MM si nici pe Becali, nici nu-i simpatizez, pur si simplu sunt neutru si ma bucur de clipele frumoase pe care mi le provoaca echipa. In campionatul trecut cat si in alte campionate eram si eu suparat pe conducere DAR ce faceti voi, in a injura sistematic un om, in a spune cu atata usurinta ca urati pe cineva si-l doriti mort, ei bine eu asta nu pot intelege.

MM si Gigi nu fac cea mai rea echipa de conducere din fotbalul romanesc si nici din fotbalul international, nu sunt niste criminal in masa, n-au comis atrocitati si genocid in masa, sunt doar niste oameni de afacere care profita de un brand daca e sa privim obiectiv. Dar cum suntem suporteri inteleg ca nu putem fi obiectivi si ne fierbe sangele-n vene, dar in a vorbi cu atata dezinvoltura ca iti doresti pe cineva mort si ca vrei sa moara si la TV, apai tin sa spun ca o fi aia de la conducere rai si monstrii, dar voi sunteti produsul inzecit a acelor monstri ca le-ati permis sa va schimbe in asemenea hal.

Daca ne dam putin in spate si privim obiectiv fotbalul din tara noastra, vom observa, ca sunt cluburi in care actionariatul/patronajul/managementul este de 10 ori mai prost ca la Steaua. Sa privim cateva exemple care-mi trec acum prin minte:

1) Otelul Galati, dupa ce au luat 20 de milioane de euro din Champions League sezonul trecut, acum se bat la retrogradare, nu s-a investit niciun ban din cei castigati.

2) Unirea Urziceni, desfiintata dupa ce a facut o caruta de bani cu investitii minime.

3) Dinamo, tot actionarii de la acel club lasa impresia ca au bani si poate si au, dar 0 investitii. Macar daca ar intari putin lotul dar nici atat.

4) Rapid... Copos the chitros sau ariciul scotian si asta spune tot.

5) Astra Ploiesti, aici e interesant, deoarece din ce stiu eu patronul Astrei e cel mai bogat om din fotbalul romanesc si cu toate astea nu-l vad sa aduca si el un nume mare, aduce doar jucatori de pe continentul african cu investitii minime, angajeaza si demite antrenori la TV, da oameni afara dupa iar ii angajeaza.

6) U Cluj & Petrolul pai lui Walter i s-a facut stadion in Cluj de catre primarie, iar el a luat ce avea mai bun lotul ala si a plecat la Petrolul, iar U Cluj are si ea niste fani in nr mare(acasa).

7) Vaslui dorinta nebuna a lui Porumboiu de a lua campionatul, da salarii mari dar nu face un plan, nu are un buget, cheltuie mult de tot si te gandesti daca merita acei bani din moment ce Vaslui nu scoate bani din europa.

8) Timisoara, Craiova, stiti bine ce a putut face aici conducerea acelor cluburi.

Si voi va plangeti de Steaua? Trece Steaua de 6 ani printr-o perioada nefasta, de acord cu voi. DAR e jale in tara asta la nivel sportiv si e jale si in fotbalul, toti vor sa faca un ban rapid din fotbalul cu investitii minime.

Daca Gigi nu era asa de grandoman nu cumpara el ce-i mai bun prin tara asta in materie de fotbalisti romani, am fi avut doar jucatori de pe continetul african(nu zic ca aia sunt rai, dar costa mult mai putin un jucator din africa necunoscut dar talentat fata de sa zicem Chipciu, Chiriches. Dar sunt de acord ca si conducerea Stelei a facut niste alegeri tampite si idioate in trecut si cu siguranta o sa mai faca si in viitor, dar sunt si ei oameni si sunt influentati din diferite parti si uneori se ajunge sa fie antrenor un om slab pregatit (Ronny Levy), mai ajung jucatori slabi sau care nu sunt de Steaua, luati la recomandarea lui X si Y in care Gigi are incredere si aia poate au alte interese si tot asa.

Eu si in ziua de azi sunt dezamagit ca l-a lasat pe Kapetanos sa plece ca a tinut mortis Gigi sa impuna maximul de 10 mii de euro pe luna. Dar pe termen lung e mai bine asa. Dar gata cu Gigi, MM si altii din conducere, am simtit nevoia sa va readuc cu picioarele pe pamant deoarece aveti niste asteptari atat de mari si sunteti atat de naivi in gesturile voastre de rebeli incat vreti sa vedeti lucrurile cum nu sunt ele de fapt, privestea lumea asa cum e nu cum ai vrea sa fie si ai sa te simti fericit ca echipa a batut pe Dinamo si ca e pe primul loc la o distanta buna de puncte fata de alte candidate la titlu.

Cum a spus cineva mai sus, incercati sa intelegi ca Gigi si MM sunt doar o perioada din clubul Steaua, dupa ce ei nu vor mai fi, pot venii altii mai competenti sau nu, dar cu siguranta Steaua o sa traiasca prin noi suporterii si jucatorii din teren. Uitati-va la golgheterul nostru, Raul Rusescu, un tip atat de modest si de umil, cum puteti voi care va doriti oameni morti sa-i strigati numele? Mai mare rusinea.

Nu-ti place MM si Gigi? Schimba postul cand ii vezi. Imi place sa cred ca nu sunteti toti suporterii echipei niste babuini care striga doar injuraturi catre Gigi si MM, daca vrei sa fii auzit o pati face si fara sa injuri ca la usa cortului si sa fii chiar tu o nonvaloare. Dar pana sa gasesti alte idei mai ingenioase de ati transmite mesajele, ca suporter, te intreb, atat de tare te deranjeaza ca respira Gigi si MM? Calmati-va oameni buni, ca va faceti rau daca tineti ura-n voi.


FCSteaua.ro vă roagă să atacaţi argumentele, nu persoanele. Cine se comportă precum Gigi, ăla e!

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Ref: PUZ/24

Cum ne-am civilizatAdministraţiile serioase lasă în urmă mult mai mult decât eventuale – şi foarte aparente – rezultate imediate. Contribuţiile reale la identitatea şi soliditatea – adică valoarea unui

Dă culoare peluzei!

Sud Steaua Tu poți ajuta să fim o peluză așa cum toți ne dorim. Pentru că urmează bătălii grele cu Dinamo și în Europa League, poți dona orice sumă pentru: >> coregrafia de la meciul cu Di

https://fcsteaua.ro