home
04-11-12

VIDEO STEAUA - Dinamo: 3-1 (0-1) / LA COTEŢ, a patra oară consecutiv

Condusă la pauză cu 1-0 de Dinamo într-un nou episod din eternul derby al fotbalului românesc, Steaua a revenit spectaculos în partea secundă şi s-a impus la final cu 3-1 prin golurile marcate de Raul Rusescu ('63-penalty, '83) şi Lukasz Szukala ('87), aflat la prima reuşită în tricoul roş-albastru. Pentru Dinamo a deschis scorul Marius Alexe în finalul primei reprize ('38). În urma acestui rezultat diferenţa între cele două echipe este de 13 puncte în favoarea Stelei.



Calculele hârtiei s-au respectat în debutului meciului şi Steaua a fost echipa mai prezentă la construcţie. Aşezaţi în de acum clasicul 4-2-3-1, jucătorii pregătiţi de Laurenţiu Reghecampf au luat cu asalt poarta lui Bălgrădean, dar fără a avea ocazii clare de gol.

Dinamo a început prudent în cunoscutul stil italienesc de apărare şi distrugere a jocului adversarului, iar tactica lui Dario Bonetti avea să dea roade.

Pe măsura trecerii timpului Steaua a intrat în jocul de uzură al celor de la Dinamo şi oaspeţii Arenei Naţionale au ieşit tot mai curajos la atac.

Dinamo a fost lovită de ghinion şi în primele 17 minute Bonetti a fost nevoit să schimbe doi jucători din cauza accidentărilor. Primul care a ieşit a fost Alvarez, înlocuit de Curtean, pentru ca Pulhac să-i lase locul lui Rus după un duel cu Rusescu.

Primul şut periculos pe spaţiul porţii l-au avut steliştii prin Latovlevici, care în minutul 24 a căutat colţul scurt dintr-o lovitură liberă obţinută de Nikolic.

Anterior acestei faze acelaşi Latovlevici a centrat de pe stânga şi Rusescu a reluat nemarcat cu capul peste poartă din şase metri.

Fază controversată în careul Stelei cu 10 minute înaintea pauzei. Curtean a pătruns în dribling şi a căzut în duel cu Chiricheş. Centralul belgian a judecat corect şi a lăsat jocul să continue.

Steaua a replicat imediat prin Rusescu. Acesta a pătruns pe dreapta în careul dinamovist şi a căutat colţul lung cu un şut în forţă, dar Bălgrădean a fost atent şi a respins în corner.

Contrar cursului jocului de până atunci Dinamo a deschis scorul în minutul 38 prin Alexe la capătul unui contraatac de manual. Latovlevici şi Chiricheş au fost înşiraţi ca popicele, iar atacantul dinamovist a trimis din unghi în poarta părăsită de neinpiratul Tătăruşanu.

Dinamo a dominat finalul reprizei şi a ameninţat în alte două rânduri poarta stelistă. Mai întâi Grigore a încercat o foarfecă din careu, pentru ca mai apoi Alexe să mai pătrundă o dată în viteză. Tătăruşanu a ieşit precis şi a reţinut balonul.

Onlinesport







Pentru prima oară în istorie, Steaua a înregistrat patru victorii consecutive în faţa... astora. Celelalte trei au fost următoarele:

2-1 în 25 mai 2011, în finala Cupei României
3-1 în 5 decembrie 2011, în fosta groapă de gunoi, în campionat
3-2 în 17 mai 2012, pe Arena Națională


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Ref: PUZ/24

Cum ne-am civilizatAdministraţiile serioase lasă în urmă mult mai mult decât eventuale – şi foarte aparente – rezultate imediate. Contribuţiile reale la identitatea şi soliditatea – adică valoarea unui

Dă culoare peluzei!

Sud Steaua Tu poți ajuta să fim o peluză așa cum toți ne dorim. Pentru că urmează bătălii grele cu Dinamo și în Europa League, poți dona orice sumă pentru: >> coregrafia de la meciul cu Di