home
04-11-12

Steaua ar putea rămâne fără fotbalişti, din cauza restanţelor financiare

*Gigi Becali nu şi-a mai plătit fotbaliştii de pe 10 august 2012. Banii primiţi de la forul fotbalistic european sunt investiţi în renovarea lăcaşurilor sfinte şi în campania electorală

*Patronul Stelei a trimis un raport fals la UEFA în care se precizează că fotbaliştii sunt cu banii la zi

*Doar preferaţii lui Becali au încasat primele de 10.000 de euro pentru victoriile cu Rapid, Petrolul şi CFR Cluj şi egalul cu Pandurii

Într-o serie de articole apărute în ultimele luni în ProSport se arată cum Steaua se autofinanţează şi chiar obţine profit. Suporterii au adus aproape trei milioane de euro din bilete în acest început de sezon, iar UEFA a premiat Steaua pentru startul din Europa League cu 1,3 milioane de euro. Însă banii nu au ajuns la cei care au făcut posibilă performanţa: fotbaliştii! Chiricheş, Bourceanu şi colegii lor nu au mai primit salariile de 86 de zile, aproape trei luni, iar săptămâna viitoare Steaua se poate vedea într-o situaţie dezastruoasă. Toţi titularii vor putea depune memorii pentru a deveni jucători liberi de contract!

Ajută bisericile din sectorul 6

Ghinionul fotbaliştilor Stelei este că şi-au ales un moment prost pentru a face performanţă. În această toamnă, Gigi Becali candidează pe listele USL pentru obţinerea unui loc în Parlamentul României, iar acţiunea nu este una ieftină. "Am vorbit cu mai multe biserici din sectorul 6 şi am întrebat cât i-ar costa renovarea. Le-am spus să‑mi trimită facturile la Palat, mă ocup eu de tot!", şi-a mărturisit latifundiarul la Realitatea TV intenţiile nobile cu iz de campanie. Răpus de cheltuielile mari presupuse de candidatură, Becali a neglijat complet remunerarea fotbaliştilor. Singurii bani primiţi de la startul sezonului şi până acum au fost câteva mii de euro, luaţi doar de titulari, pentru calificarea în grupele Europa League, plus primele pentru cele zece puncte din meciurile cu Rapid, Petrolul, CFR Cluj şi Pandurii. "Le-a zis că le dă 20.000 de euro de căciulă pentru seria aia bună, apoi a coborât la 10.000. Problema e că doar preferaţii lui au pus mâna pe bani, restul nu", a mărturisit o sursă din interiorul clubului.

"Nu există restanţe!", minciuna către UEFA

Reglementată strict de forul fotbalistic superm din Europa, problema legată de plata fotbaliştilor a fost "driblată" de Becali. Regulamentul UEFA de licenţiere prevede ca până la 30 septembrie cluburile care participă în cupele europene trebuie să facă dovada că nu au restanţe financiare către angajaţi. Astfel, săptămâna trecută, cu o întârziere de o lună, în vestiar a circulat o foaie pe care jucătorii şi-au pus semnăturile. Potrivit actului, care a fost apoi trimis către UEFA, fotbaliştii declarau că nu există restanţe salariale. În schimbul bunăvoinţeli lor, roş-albaştrii au primit promisiunea că vor fi plătiţi "cât de curând".

Nu numai fotbaliştii suferă de pe urma neplăţii salariilor. Angajaţii clubului Steaua sunt în aceeaşi situaţie, în unele cazuri întârzierile fiind şi de şase luni

250.000 de euro este suma lunară pe care Gigi Becali trebuie să o plătească pentru salariile jucătorilor Stelei
15.000 de euro lunar este cel mai mare salariu plătit de Becali la Steaua şi îi aparţine lui Ciprian Tătăruşanu

1.000 de euro a fost cea mai mică primă încasată de un junior al Stelei pentru calificarea echipei în Europa League

LPF reglementează "după ureche"

Poziţia UEFA în ceea ce priveşte plata salariilor către fotbalişti este extrem de clară. Până în 2008, perioada după care jucătorii puteau depune memorii pentru a deveni liberi era de 30 de zile. Din 2009, momentul intrării în criză, perioada s-a mărit la 60 de zile, însă din 2011 s-a revenit la 30. În ciuda acestui fapt, la noi lucrurile stau altfel. Adunarea Generală a LPF, acolo unde au votat preşedinţii de club, a stabilit ca "perioada de graţie" a cluburilor să dureze 90 de zile.

______________

Steaua este pe val atât în Liga 1 cât şi în Europa League, acolo unde domină grupa din care face parte. Numai că echipa lui Gigi Becali se poate trezi că nu mai primeşte licenţă de participare în Liga 1 şi să fie exclusă din Europa.

Cel puţin asta susţine Dumitru Sechelariu, care lansează un nou şir de acuze la adresa lui Mircea Sandu şi Gigi Becali deoarece FRF nu pune în aplicare o decizie a TAS care obligă Steaua să plătească suma de 800.000 de euro clubului băcăuan, ca urmare a transferului jucătorului Eugen Baciu.

„E inadmisibil ca FRF să nu pună în aplicare sentinţa venită de trei luni de la TAS! Mircea Sandu are obligaţii morale faţă de Gigi Becali! Steaua are să ne dea un milion de euro, cu tot cu cheltuieli de judecată.

Becali a zis că TAS este un tribunal de corupţi. Cine nu-i dă lui câştig de cauză, e corupt! E inadmisibil aşa ceva, din partea unui europarlamentar.

Federaţia nu mai are niciun stăpân, preşedintele ei ia măsuri doar după bunul plac. Becali este un escroc sentimental, el vrea să-l mituiască şi pe Dumnezeu! De opt ani, Gigi Becali nu mai înseamnă nimic pentru mine.

Mai devreme sau mai târziu, Becali va trebui să plătească. Poate ne trezim cu o surpriză, ca Steaua să fie exclusă din Europa, sau să fie dezafiliată”,
a spus Dumitru Sechelariu pentru Sport Total FM.

ProSport

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Ref: PUZ/24

Cum ne-am civilizatAdministraţiile serioase lasă în urmă mult mai mult decât eventuale – şi foarte aparente – rezultate imediate. Contribuţiile reale la identitatea şi soliditatea – adică valoarea unui

Dă culoare peluzei!

Sud Steaua Tu poți ajuta să fim o peluză așa cum toți ne dorim. Pentru că urmează bătălii grele cu Dinamo și în Europa League, poți dona orice sumă pentru: >> coregrafia de la meciul cu Di