home
01-11-12

Am iesit din "O chestiune de Onoare". Steaua pierde la penalty-uri contra Chiajnei

Steaua și Cupa României nu au reușit nici în acest sezon să se înțeleagă. Istoria se repetă și Steaua părăsește din nou Cupa României în faza optimilor. A fost nevoie de lovituri de departajare, după un meci strâns, anost și cu puține realizări. Chipciu și Tănase au ratat penalty-ul, portarul Florin Niță a fost eroul Concordiei și Chiajna se califică în sferturi.



Aflată pe primul loc în campionat Steaua s-a arătat interesată pentru prima dată în ultimii ani mai mult și de Cupa României, competiție care nu a trezit atenția până acum steliștilor. Cu toate ca înainte de meci steliștii anunțaseră că vor alinia în fața Chiajnei mai mult rezerve, Reghecampf nu a renunțat la jucătorii puternici din acest sezon.

Mihai Costea a fost unul dintre actorii principali ai primei reprize, stelistul, afalat în mare formă și în campionat, având câteva acțiuni extrem de periculoase de atac. Niță însă s-a opus excelent și a reușit să țină tabela intactă până la pauză.

La revenirea de la vestiare, Reghecampf a întărit ofensiva prin introducerea lui Tănase și Chipciu în locul lui Popa și Prepeliță. Însă chiar dacă aceste mutări trebuiau să anime și mai mult compartimentul de atac al roș-albaștrilor, lucrurile n-au arătat deloc așa.

Steliștii s-au regăsit cu greu în joc, au arătat dificultăți la construcție și lentoare în acțiuni, în timp ce Concordia scotea tot mai mult capul în atac. Stanca a fost pus la încercare de câteva ori, dar portarul Stelei a intervenit oportun.

Steaua a forțat spre finalul reprizei a doua, însă fără prea mult succes. Nici în minutul 90 n-au avut noroc să înscrie steliștii, la foarfeca spectaculoasă a lui Tibi Bălan, Florin Nița fiind din nou salvator.

După două reprize de prelungiri în care cele două formații nu au arătat decât neputință, s-a ajuns la lovituri de departajare. Cele două echipe au mers umăr la umăr până la 3-3, moment în care Georgian Damian a trimis pe lângă poartă. Imediat a ratat și Chipciu, Niță fiind cel care a salvat, cum s-a întâmplat și la ultima execuție, cea a lui Cristi Tănase.

onlinesport

De la Concordia, au transformat: Silviu Pană, Constantin Ispir, Claudiu Belu şi Nicolae Zuluf, în timp ce, pentru Steaua, au punctat: Stefan Nikolic, Paul Pârvulescu şi Lucian Filip.

Laurenţiu Reghecampf: "Noi am pierdut acest meci, iar la 11 metri se poate întâmpla orice. Trebuie să câştigăm meciurile din campionat pentru că obiectivul este câştigarea campionatului şi să ne calificăm în primăvara europeană. Trebuia să marcăm din ocaziile pe care le-am avut.

Eu cred că am arătat că avem un lot valoros, o echipă bună, nu se poate spune că e o înfrângere ruşinoasă. Trebuie să ne axăm pe celelalte obiective pe care le mai avem. Jucătorii care vor intra cu Dinamo vor avea atitudine, avem un lot extrem de valoros, vor apărea 8 jucători noi."


Simbolul Halloween-ului: "În iarnă voi face iar curăţenie. Dumitraş, Filip, Rocha şi Tibi Bălan sunt patru jucători cu care nu poţi juca fotbal. Dumitraş nu are ce căuta la Steaua, e depăşit total. Filip e un jucător bun pentru echipe mici, la Steaua nu are ce căuta. Tibi Bălan a mai sclipit astăzi, dar nu-i arde de nicio motivaţie. Sunt unii oameni care iau banii la mişto, păcălesc fotbalul. Rocha a fost varză.

În orice caz, am dominat chiar şi cu jucătorii ăştia. Nu am avut nicio emoţie că pentru noi e important campionatul şi cupele europene. Nu era Cupa un obiectiv pentru noi, Tănase şi Chipciu au intrat să se antreneze. Filip e posibil să rămână, să fie aşa de umplutură. Pe Dumitraş o să i-l dau înapoi lui Pinalty, dacă are onoare îl primeşte înapoi.

"Pinalti" a venit la mine şi mi-a zis că-mi dă căpitaul de echipă. I-am dat 300.000 de euro şi mi-a zis că el răspunde. I-am zis "bine, mă, îl iau." Acum, dacă nu e tâlhar, nu e normal să-mi dea 100.000 de euro şi să-l ia înapoi? Pe Filip îl ţin, că are salariul mic. Rocha şi-a scos banii, dar Bălan m-a costat 600.000 de euro şi n-am făcut nimic.

Pe Chipciu sunt supărat puţin, pentru că este indolent. E mai bine că am ieşit din Cupă, dar nu-mi convine indolenţa. E păcat de Filip, că la Steaua nu o să mai joace".


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Ref: PUZ/24

Cum ne-am civilizatAdministraţiile serioase lasă în urmă mult mai mult decât eventuale – şi foarte aparente – rezultate imediate. Contribuţiile reale la identitatea şi soliditatea – adică valoarea unui

Dă culoare peluzei!

Sud Steaua Tu poți ajuta să fim o peluză așa cum toți ne dorim. Pentru că urmează bătălii grele cu Dinamo și în Europa League, poți dona orice sumă pentru: >> coregrafia de la meciul cu Di