home
20-09-12

VIDEO Stuttgart - Steaua 2-2 / Valoare de Dacie, ambiţie şi curaj de Mercedes

Steaua a debutat în grupele Europa League 2012, pe Mercedes-Benz Arena, însă pe un stadion mai mult gol, semn că suporterii echipei germane sunt dezamăgiţi de debutul slab din Bundesliga.

Revenit în Germania, Laurenţiu Reghecampf a odihnit o serie de titulari – 7 faţă de meciul de la Iaşi şi a aliniat următorii titulari:

TĂTĂRUŞANU – în poartă, GEORGIEVSKI, SZUKALA, CHIRICHEŞ, PÎRVULESCU – pe linia de fund, PREPELIŢĂ – AD. POPA, BOURCEANU, FILIP, CHIPCIU – pe linia de mijloc şi sârbul NIKOLICI în avanposturi.

De cealaltă parte, antrenorul gazdelor, Bruno Labbadia, a aliniat următoarea garnitură: Ulreich - Sakai, Neidermeier, Rodriguez, Boka - Kvist, Gentner - Hanjal, Cacau, Torun – Ibisevici.

Steaua începe curajos şi chiar în primul minut, Filip şutează mult pe lângă de la marginea careului mare după o combinaţie scurtă cu Nikolici. Câteva momente mai târziu, acelaşi Nikolici era să profite de o eroare a unui fundaş german.

Stuttgart preia iniţiativa jocului şi se instalează în jumătatea noastră. Pare-se că e doar liniştea înaintea unei ofensive furtunoase.

În minutul 4, fragila noastră apărare cedează. Oportunistul Ibisevici, nemarcat în careul mic, deschide scorul în urma unei centrări precise de pe flancul stâng.

Steaua ripostează în stil de echipă mare, iar Chipciu egalează în minutul 5 în urma insistenţei lui Nikolici. Mingea ajunge la braşoveanul nostru, care o strecoară în poartă în ciuda eforului disperat al unui fundaş german. 1-1 şi Steaua revine în joc, spre satisfacţia celor 200 de suporteri care au făcut deplasarea.

Minutele următoare sunt la fel de încărcate. Echipele alternează perioadele de construcţie. Steaua pare mai periculoasă decât Stuttgart datorită incisivităţii şi clarviziunii lui Chipciu.

În minutul 10, Steaua obţine o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri în urma unui fault. Bourceanu trage pe lângă buturile portarului advers.

În minutul 14, avem o nouă lovitură liberă, de data aceasta dată dictată în favoarea şvabilor, ca urmare a unui fault asupra lui Ibisevici. Centrează Hajnal în careul nostru. Mingea se scurge în afara terenului. La faza imediat următoare, Steaua e în corzi, turcul Torun şutează în Tătăruşanu din poziţie ideală. Chiricheş este din nou depăşit de vulpoiul Ibisevici.

Steaua pare mulţumită de rezultat şi se cantonează în propria jumătate. Gazdele domină tactic şi valoric meciul. În minutul 17, în urma unei faze bine construite, Kvist şutează în braţele lui Tătăruşanu. Un minut mai târziu, Steaua prinde curaj şi încearcă o fază cursivă de atac. Din păcate, Adi Popa scapă mingea afară în flancul drept.

Şvabii stau sus şi în urma unui pressing bine organizat recuperează rapid mingea. Procentual, posesia este în favoarea echipei lui Labbadia care construieşte cu mijlocaşii la mijlocul terenului, speculând orice breşă din apărarea noastră. În minutul 23, căpitanul şvabilor, Gentner, nu mai are rădbare şi îşi încearcă norocul printr-un şut de la distanţă. Tătăruşanu repune mingea din careul meu. Un minut mai târziu şi Cacau încearcă poarta Stelei. Din nou pe lângă poartă.

În minutul 25, Adi Popa pătrunde în flancul drept şi centrează periculos în careu spre Filip. Notăm prima acţiune periculoasă a Stelei după marcarea golului.

În minutul 28, acelaşi Chipciu speculează neantenţia lui Kvist şi obţine o lovitură liberă de la 20 de metri, lateral-stânga. Adi Popa bate în zid. Steaua obţine prima lovitură de colţ. Centrează Bourceanu şi Szukala trimite periculos spre poartă. O nouă ocazie periculoasă în dreptul Stelei.

Roş-albaştrii au început să echilibreze situaţia în teren, dar cedează posesia uşor şi se expun atacurilor prelungite ale şvabilor. Dovadă că Ibisevici reia periculos cu capul.

Urmează câteva minute de construcţie haotică de ambele părţi. Steaua încearcă multe mingi pe sus. Lipsesc mingile pe jos, verticalizările, ruperile de ritm sau sclipirile jucătorilor-cheie.

În minutul 38, Stuttgart obţine un corner. Execută perfect Hajnal, care pune mingea pe fruntea lui Rodriguez. Din fericire, acesta din urmă ratează de puţin ţinta.

Nemţii revin din nou la conducerea meciului, de data aceasta mult mai pregnant, pesemne că roş-albaştrii sunt mulţumiţi de rezultat şi aşteaptă pauza, şi implicit indicaţiile lui Reghe. Gazdele alternează atacurile prelungite şi meticuloase, cu pase lungi spre Ibisevici.

Se termină prima repriză. Notăm o abordare mai mult defensivă a Stelei faţă de celelalte meciuri din campionat sau Europa League. E lesne de înţeles de ce, deşi au probleme în campionat Vfb Stuttgart rămâne o echipă prea tare pentru noi.

Pauza se pare că a fos un sfetnic bun pentru Steaua. Reghe îl scoate pe inexistentul Prepeliţă şi-l introduce pe mult mai experimentatul Pintilii. În atac, intră Rusescu în locul tânărului Filip.

În minutul 47, Steaua obţine un nou corner. Execută Bourceanu, însă fundaşii adverşi resping. La faza imediat următoare, Adi Popa centrează periculos în faţa porţii. Steliştii încep mult mai determinaţi repriza secundă.
În minutul 50, Tătăruşanu iese neinspirat pe o centrare, însă nemţii nu au profitat. Presiunea gazdelor continuă şi în urma unui corner, Torun – aflat liber la colţul scurt, prelungeşte ineficient. Acelaşi Tătăruşanu îşi spală păcatele şi salvează un şut periculos al turcului Torun. La faza următoare Pîrvulescu respinge greşit, iar în urma unui şut deviat, şvabii au o ocazie imensă de a marca. Doar bara îl salvează pe Tătăruşanu.

După începutul curajos de repriză, roş-albaştrii sunt atacaţi în valuri de VfB Stuttgart.

În minutul 55, Rusescu recuperează mingea în apropierea careului mare şi o pasează pe poziţie viitoare lui Nikolici. Acesta scapă singur cu portarul şi ratează inexplicabil. În minutul următor, Adi Popa centrează perfect din flancul drept şi în urma unui triunghi de pase din centrul careului şvab, Nikolici ajunge să rateze din poziţie ideală.

Meciul devine spectaculos, jucându-se pe contre. Ambele echipe vor să debuteze cu dreptul în această grupă şi îşi doresc victoria.

În minutul 63, după câteva minute de dominare şvabă, Chipciu încearcă o acţiune explosivă spre poartă adversă. Pasează în flancul drept pentru Adi Popa care-i pune mingea lui Rusescu pentru şut. Acesta din urmă ratează execuţia. Steaua rămâne în jumătatea adversă şi construieşte o nouă fază de atac.

În minutul 67, Cacau trimite din nou în bară în urma unei acţiuni prelungite de atac pe flancul drept. Steaua are din nou şansă.

Ca şi în prima repriză, Vfb Stuttgart revine la cârma jocului şi pun gradual presiune pe roş-albaştrii. Din când în când, Steaua mai dezvoltă câte un contraatac tăios prin Chipciu sau Adi Popa.

Stuttgart reia ofensiva şi în minutul 71, Sakai centrează în diagonală în careu şi Tătăruşanu iese riscant să respingă. Câteva minute mai târziu, celălalt japonez de la Stuttgart trage şi el periculos. Acelaşi Tătăruşanu respinge în lateral.

În minutul 78, Adi Popa o lovitură de pedeapsă în urma unei pase primite de Chipciu. Execută perfect Raul Rusescu şi duce Steaua în avantaj. Nemeritat după aspectul jocului.

În minutul 80, Reghe mută din nou inspirat. Îl scoate pe Pîrvulescu – autor al multor intervenţii nesigure şi îl trimite în luptă pe Dumitraş. Cu siguranţă vor urma minute de asediu la poarta lui Tătăruşanu. Singura şansă a Stelei e să lovească din nou nemilos pe contraatac.

Antrenorul gazdelor aruncă şi el doi jucători de atac în joc.

În minutul 85, şvabii obţin o lovitură de colţ periculoasă şi în urma unei acţiuni prelungite de atac, Cacau centrează perfect de pe partea stângă, iar Neidermaier egalează în extremis cu capul.

În minutul 87, Latovlevici trage de la mare distanță. Nici o emoție pentru portarul advers. Un minut mai târziu, Sakai centrează periculos în careul nostru. Tătărușanu și Szukala nu se înțeleg și nemții obțin un nou corner. La faza următoare, portarul nostru are două intervenții senzaționale.

Minutul 90 debutează cu nemții în atac. Steliștii mai îndură o nouă lovitură de colț. Tătărușanu iese din nou neinspirat și creează panică în careul nostru. VfB atacă cu toată echipa și forțează victoria, însă inexactitățile mijlocașilor nemți îl exasperează.

După trei minute de prelungire, meciul se termină egal, 2-2. Punct de aur smuls de echipa roș-albastră care va cântări enorm în economia grupei.

Ca observaţie de final, echipa lui Reghe a dat de cel mai greu advers din acest sezon pe un stadion impunător şi incomod. Cu ajutorul şansei şi a unui antrenor inspirat, au gestionat excelent momentele cheie ale meciului. Punctele negre ale echipei au fost reprezentate de portar – nesigur şi inconstant, fundaşii laterali – puţine urcări în atac, superiorităţi sau centrări, respectiv jucătorii tineri care nu au avut maturitatea necesară unui asemenea meci – Filip, Nikolici, Pîrvulescu, Chiricheş.

Ca puncte pozitive remarcăm mijlocul terenului, unde Bourceanu si Pintilii au făcut risipă de efort şi au dublat mereu şi mijlocaşii de bandă – Chipciu şi Adi Popa. Ne-a lipsit un atacant oportunist – în persoana lui Rocha. Însă atunci poate altul era deznodământul partidei.

Joga Bonito


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Un junior stelist are tumoare pe creier

Denis PenciuDenis Penciu (18 ani) era, pînă acum o lună, un puşti care iubea fotbalul mai mult ca orice pe lume şi îşi trăia visul: juca pentru echipa sa favorită, Steaua. Clubul a decis, în urmă cu un

Gigi Becali le explică proştilor de ce e o căpuşă

Gigi va multumeste din inimaExistă un banc ce se potriveşte excelent situaţiei explicate pe înţelesul tuturor: Un patron îşi parchează o maşină ultimu' racnet în faţa firmei, iar unul dintre angajaţi rămâne mut