home
21-05-12

Laurenţiu Reghecampf, noua Cârpă a "ăluia"

Gigi Becali şi Teia Sponte au bătut duminica palma cu cel care a făcut un retur de senzaţie la Concordia Chiajna, echipă pe care a salvat-o de la retrogradare.



NU RATAŢI: Reghecampf: "Nu aş putea lucra în atmosfera de la Steaua, am alt caracter"

Steaua a terminat duminica seară actualul campionat cu Mihai Stoichiţă, iar ziua de luni o va începe cu Laurenţiu Reghecampf în calitate de "principal". Ieri după-amiază, conducerea roş-albaştrilor a reuşit să-l convingă pe fostul tehnician al Concordiei Chiajna să preia echipa.

Gigi Becali şi Teia Sponte au discutat cu Reghe şi, la capătul a două ore de discuţii, au ajuns la un acord. Tehnicianul a văzut apoi meciul Stelei de la Cluj, cu CFR, chiar la reşedinţa lui Becali din Aleea Alexandru, alături de Mihai Stoica, managerul general al echipei.

În cursul zilei de azi, Reghecampf va semna contractul cu Steaua şi, aproape sigur, va fi şi prezentat oficial în noua funcţie pe care o va avea la gruparea din Ghencea.

Este pentru prima dată în ultimii ani cînd Steaua reuşeşte să-şi numească un antrenor imediat după terminarea sezonului. Reghecampf va avea timp să-şi definitiveze lotul, să-şi stabilească ţintele pentru campania de achiziţii şi să nu întîrzie deloc pregătirea de vară.

Ieri, primarul din Chiajna îl anunţa la Concordia

Reghecampf şi-a încheiat contractul cu Concordia sîmbătă seara, cînd a bătut Pandurii cu 2-1. Ieri, tehnicianul s-a întîlnit cu primarul din Chiajna şi a avut o discuţie de două ore, în care a primit oferta de a semna o nouă înţelegere. La final, edilul Chiajnei anunţase: "Am bătut palma, ne-am înţeles, luni vom şi semna actele".

Îl ofertase şi Copos

Steaua nu a fost singura echipă care l-a curtat pe Reghecampf. George Copos l-a ofertat şi el pe antrenorul Chiajnei pentru a prelua Rapidul după finala Cupei României. Răzvan Lucescu va pleca din Grant după meciul cu Dinamo, de miercuri seară, semnînd deja cu o grupare din Qatar.

Crescut în spiritul Stelei

Reghecampf nu e străin de Steaua. El a fost fotbalist în Ghencea (foto) într-o perioadă în care echipa a avut multe rezultate notabile. Reghe a fost adus la Steaua în vara lui 1996, de către Ţiţi Dumitriu. A jucat în grupele Champions League chiar din primul sezon şi a bifat două titluri consecutive în tricoul roş-albastru. Are peste 100 de meciuri pentru Steaua, de care s-a despărţit în 2000, cînd a fost achiziţionat de Energie Cottbus.

Argumentele care l-au propulsat pe Reghecampf la Steaua:

- A avut un retur fabulos cu Concordia Chiajna, echipă pe care a salvat-o de la retrogradare, deşi era aproape picată după primele 18 etape disputate
- În cele 16 etape cu Chiajna, a acumulat nu mai puţin de 34 de puncte, dintr-un total de 48, adică un procentaj de peste 70 la sută!
- E recunoscut pentru pregătirea fizică deosebită pe care o face la echipele pe care le-a antrenat, el colaborînd cu un preparator fizic neamţ, Thomas Neuber
- Gigi Becali a intenţionat să-l numească antrenor încă de cînd Ilie Stan a plecat de la echipă, însă discuţia s-a amînat pentru finalul campionatului

"Ce notă mi-aş acorda ca antrenor? 10 după parcursul pe care l-am avut în acest an cu Chiajna" - Laurenţiu Reghecampf

54 de zile au trecut de cînd Stoichiţă a preluat echipa, timp în care a disputat 10 meciuri: 7 victorii, două egaluri şi o înfrîngere

4 ani a jucat Reghecampf la Steaua, în perioada 1996-2000

5 trofee a cucerit Reghecampf cu Steaua, ca jucător: două titluri, două Cupe şi o Supercupă a României

4 echipe a antrenat pînă acum Reghecampf în cei 3 ani de cînd a debutat ca "principal": Snagov, Gloria Bistriţa, U Craiova şi Concordia Chiajna

9 ani a jucat Reghecampf în Germania, la 3 echipe diferite: Energie Cottbus, Alemannia Aachen şi Kaiserslautern

Reghecampf, ca antrenor


Sezonul: Echipa Meciuri / Puncte

2009-2010: Snagov (Liga 2) 18/39
2009-2010: U Craiova (Liga 1) 2/3
2010-2011: Gloria Bistriţa (Liga 1) 13/13
2010-2011: Snagov (Liga 2) 5/12
2010-2011: U Craiova (Liga 1) 6/4
2011-2012: Snagov (Liga 2) 15/21
2011-2012: Chiajna (Liga 1) 16/34

~ ~~ ~~~ ~~~~ ~ ~~ ~~~ ~~~~ ~


Reghecampf vine în Ghencea cu atacantul care l-a ajutat să resusciteze Chiajna. Dispare Tatu, care şi-a rupt genunchiul şi nu primeşte o prelungire a contractului.

Reghecampf vine în Ghencea cu atacantul care l-a ajutat să resusciteze Chiajna. Dispare Tatu, care şi-a rupt genunchiul şi nu primeşte o prelungire a contractului.

O dată cu Reghecampf, Steaua se alege şi cu Adi Rocha, atacantul-surpriză al anului 2012 în Liga 1

Brazilianul de 26 de ani, pe care Reghe l-a adus în iarna trecută de la Energie Cottbus, a marcat 7 goluri şi a fost cel mai important fotbalist de la Chiajna, pe care a salvat-o de la retrogradare miraculos. Rocha are o medie de un gol la două meciuri jucate de cînd a venit în România. El atrăsese oricum atenţia cluburilor mari din România. Pe lîngă Steaua, care l-a acontat deja, de sud-american se interesase şi Rapid.

A stat trei ani!

Randamentul bun şi prestaţiile pe care le-a avut anul acesta, unele dintre ele spectaculoase, au impresionat Bucureştiul, dar povestea lui Rocha e una interesantă şi ciudată.

Înainte să debuteze pentru Chiajna, Adi contabilizase trei ani fără nici un meci jucat! În perioada asta a fost sub contract cu Energie Cottbus, pentru care bifase numai o apariţie, din postura de rezervă, în martie 2009. Mai ales problemele medicale l-au împiedicat să joace mai mult pentru nemţi. Dar Reghecampf l-a ştiut din Germania şi a mizat pe el, iar Rocha a acceptat să vină în Liga 1 pentru un salariu submediocru pentru nivelul campionatului României, 3.000 de euro lunar!

Aduce şi un mijlocaş inventat

Reghecampf mai ia în Ghencea un jucător de la Chiajna, pe lîngă Adi Rocha. E vorba despre Lucian Filip. El are 21 de ani şi a fost crescut la juniorii Stelei, dar roş-albaştrii au renunţat la el în 2010, cînd l-au cedat la Urziceni.

Apoi a trecut pe la Snagov, antrenat tot de către Reghecampf. Cînd a fost dat din Ghencea, Filip era fundaş stînga şi bifase numai două prezenţe în echipa mare a "militarilor", în rest doar apariţii la Steaua II. Între timp, a devenit mijlocaş central. Noul antrenor al Stelei l-a reprofilat: "Eu l-am transformat pe Filip în mijlocaş, am văzut de la început că acesta e postul potrivit şi a confirmat că e foarte bun".

1,81 metri măsoară Rocha, care a jucat la Chiajna vîrf împins şi a purtat pe tricou numărul 9, dar poate evolua şi în spatele unui atacant

500.000 de euro e cota lui Adi Rocha, conform transfermarkt.de. În 2009, cînd a fost achiziţionat de Cottbus, valora 700.000 de euro, dar la începutul lui 2012 ajunsese să fie estimat la doar 100.000 de euro

Adi Rocha Sobrinho Filho (26 de ani)


- E în Europa din 2007, cînd a semnat pentru LASK, din Austria, apoi a trecut la Karnten. Anterior, jucase în Brazilia la CRB şi la Mirassol.
- A dat 10 goluri într-un sezon la Karnten şi a fost achiziţionat de Cottbus, pentru care a jucat 4 minute în 3 ani
- La Chiajna a dat 7 goluri şi o pasă decisivă în 14 meciuri în campionat

~ ~~ ~~~ ~~~~ ~ ~~ ~~~ ~~~~ ~


Steliştii încearcă să-l ia şi pe portarul Braşovului, care l-ar înlocui pe Tătăruşanu în echipa din sezonul următor.

Printre ţintele verii se află şi un portar, Mario Felgueiras, de la FC Braşov. De fapt, de la Sporting Braga, fiindcă împrumutul portughezului sub Tîmpa a expirat, aşa că tratativele trebuie purtate cu gruparea lusitană.

Steliştii s-au interesat deja dacă goalkeeperul ar fi tentat să vină în Bucureşti şi au primit un răspuns afirmativ, aşa că a mai rămas de stabilit un acord şi cu Braga. Braşov deja nu mai speră să-l aibă, fiindcă patronul Neculaie i-a transmis jucătorului că nu-şi permite transferul definitiv, iar clubul care-l are în proprietate nu mai acceptă alt împrumut, deoarece contractul portarului mai durează doar un an şi Sporting încearcă să obţină nişte bani de pe urma lui. Steaua s-a orientat către Felgueiras, 25 de ani, fiindcă speră să-l cedeze în vara asta pe Tătăruşanu.

"Am discutat deja cu un club din Liga 1, dar nu vreau să vă confirm că e Steaua. Oricum, nu depinde numai de mine, gruparea interesată să se înţeleagă cu Braga!" (Mario Felgueiras, portar FC Braşov)

Gazeta Sporturilor

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

2% pentru AISS

AISS Posibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o li

Veriga lipsa dintre TITLU si NOIMA

Ce BUCURIE ca i-am belit pe cateeei!Am împlinit, pe 18 mai, şase (6) ani consecutivi fără titlu câştigat. Pentru acele persoane care prezintă “ce-a fost înainte” (Istorica Steaua) ca o Vârstă de Aur a clubului, fără