home
10-04-12

Lucruri slabe

De ce e Steaua unde e?

"Gigi Becali" e probabil raspunsul care se afla pe buzele tuturor.
Din pacate, nu e adevarat.

Steaua e unde e datorita suporterilor.

Cand creditorul a pus prima data mana pe echipa, Hagi a strigat ca nu e bine. Hagi a strigat si suporterii l-au ignorat. Ca, deh!, cine e Hagi?!

Suporterii stelisti iubesc sa se dea mari cu Steaua, sa se laude ce echipa puternica au, ce istorie frumoasa, cum aceasta echipa a fost intotdeauna numarul 1. Le place sa se dea mari cu atitudinea de razboinic pe care o are orice fan adevarat al clubului armatei. Le place sa urle "Semper Svperiores". Le place sa vorbeasca.

Dar atat!

90% din suporterii stelisti sunt niste baloane pline de aer cald. Doar forme fara fond. Doar vorbe. Atat.
Steaua a ajuns asa de rau pentru ca suporterii au ales intotdeauna calea cea mai usoara.

Cand, in sezonul 2004-2005, creditorul s-a bagat peste antrenorul Zenga si l-a umilit si l-a dat afara, nimeni nu a zis nimic. Titlul 22 era prea aproape. Si mult prea dulce.

Cand, in 2005, creditorul vorbea despre desfiintarea Stelei si infiintarea Stelei Crestine, a sarit careva sa urle? Nu. In schimb capetele au fost intoarse, alegand sa priveasca performanta din meciul cu Lens. S-a trecut repede peste vorbele ciobanului, vorbe care transmiteau un singur mesaj: "Ma doare-n cot de Steaua. Daca vreau, o desfiintez maine si imi fac alta echipa."

2 titluri consecutive plus o semifinala de cupa UEFA si intrarea in CL i-au adus creditorului multe, foarte multe. A crescut atat de mult in ochii suporterilor incat nici macar o umilinta acasa, cu rivalul de moarte, nu a reusit sa scoata ceva din ei.

Si umilintele au continuat. Multe, fara numar, una dupa alta. In fiecare an, insa, suporterii gaseau o scuza ca sa nu faca nimic pentru a-l indeparta pe creditor. S-a mers pana acolo incat cei care au ales sa protesteze au ajuns sa fie vazuti ca nonstelisti, oameni care vor raul Stelei. Pentru ca atat de mult a decazut Steaua incat intre echipa si creditor a fost pus semnul egal.

Un transfer mai rasunator, un jucator nou, o rivala care se impiedica, peste tot apar scuze. Iar suporterii abia asteapta sa le foloseasca. Armata cere prea mult pe chirie, jucatorii sunt demoralizati de cei care-l injura pe creditor, arbitrii sunt hoti, rivalele fura, Mitica e nasol, Sandu e infractor. Intotdeauna tot altcineva e vinovat de mizeria in care inoata Steaua.

Suporterii sunt preocupati de prostii iar creditorul prospera. Steaua se duce dracului. Si va continua sa se duca. Pentru ca in fiecare an o sa fie un nou trasnfer, un nou antrenor, o noua sansa la titlu, un nou dor de a merge pe stadion.

Suporterii stelisti sunt slabi. Sunt incapabili sa puna altceva inaintea propriilor lor persoane. Dorinta de a merge pe stadion, la un meci, e mai mare decat dorinta de a vedea Steaua libera. "Mi-e dor de Steaua" a ajuns scuza perfecta.

Asa a ajuns Steaua unde a ajuns. Si va continua pe acest drum pana cand nu va mai ramane nimic din ea.

Ce vor face, oare, suporterii atunci? Ce vor face cand nu vor mai avea o echipa pentru care sa mearga pe stadion? Ce vor face cand nu vor mai avea o istorie cu care sa se laude sau performante pe care sa le foloseasca impotriva prietenilor care tin cu alte echipe? Probabil nu vor face nimic. Sau, si mai probabil, isi vor gasi noi echipe.

Cei care au protestat si inca mai protesteaza, care refuza sa mai mearga pe stadion, se vor simti jigniti de acest articol. Nu trebuie. Ei nu sunt altceva decat exceptia care intareste regula. Pentru fiecare om caruia chiar ii pasa de Steaua, exista cel putin 100 de oameni carora le place sa spuna ca le pasa de Steaua.

Asa o sa dispara Steaua. Nu pe mana unui cioban infect, ci pe mana unor suporteri lenesi si falsi, carora le pasa prea mult de propriile lor persoane si prea putin de Steaua.


Adrian

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Gigi Becali Football Club

moartea stelei Undeva mai spre vest, într-o lume puțin mai civilizată de a noastră, un mare club se îndreptă spre declinul final. Într-un oraș în care a luat naștere legenda lui Robin Hood, Nottingham

BIJUTERIA STEAUA, pe înţelesul tuturor

Mai cantam mult surzilor?Ne bucurăm de faptul că unul dintre cititorii fideli ai site-ului nostru, rebranduitul domn Bijoux, a exprimat o poziţie articulată, argumentată şi foarte civilizată referitoare la aspectele ri