home
10-04-12

Cateva lamuriri pentru domnul Stoichita

Domnule Stoichita,

V-ati manifestat in nenumarate randuri nedumerirea fata de atitudinea suporterilor fata de dumneavoastra, de multe ori cu atitudinea martirului decis sa isi duca crucea pana la sfarsit. De curand, imbarbatat probabil de o victorie neconcludenta in fata unui adversar practic inexistent pe teren, ati acuzat o parte a suporterilor stelisti de o acuta lipsa de cultura fotbalistica, prin prisma faptului ca multi dintre ei l-au fluierat pe Tatu la iesirea sa de pe teren.

Nu ma intelegeti gresit, nu vreau sa iau nimanui apararea. Si eu, ca si dumneavoastra, cred ca unii dintre suporterii Stelei nu au nicio legatura cu fenomenul fotbalistic. Dupa cum spunea un mare fotbalist: "Multi iubesc fotbalul, putini il inteleg!". Dar nu mi-am format aceasta opinie pe baza atitudinii lor fata de jucatori. In fine, voi reveni cu cateva explicatii mai tarziu.

Pentru inceput, dati-mi voie sa va explic, pe scurt, care este sursa nemultumirii suporterilor stelisti impotriva dumneavoastra:

1) Din respect pentru dumneavoastra, pentru meseria dumneavoastra si pentru colegii dumneavoastra, poate ca data viitoare veti sta putin pe ganduri inainte de a accepta in orice conditii si la orice ora convocarile la palat ale lui Belciug. Poate ca daca ar sti ca nu este asa de usor sa inlocuiesti un antrenor, poate daca ar simti ca, in momentul in care abuzeaza de angajatii sai, incepe sa fie evitat de oamenii de calitate, poate atunci Belciug si restul interlopilor parveniti care au pus stapanire pe fotbalul romanesc nu v-ar mai trata ca pe niste prostituate, pe care pot sa le cheme si sa le goneasca la orice ora, pentru suma potrivita.

2) Sustineti ca veniti la Steaua pentru a o servi, pentru ca o iubiti si va puneti la orice ora in slujba acestei echipe. Daca ati da dovada de un minim de profesionalism, ati intelege ca performanta nu se poate face cu mandate de cate 3 luni, fara obiective clare asumate, fara un plan pe termen lung, si rugandu-va sa mai castige baietii si urmatorul meci, ca sa va mai cumparati o saptamana de antrenorat. Eu zic ca mintiti. Eu zic ca veniti la Steaua ca sa ii mai ciuguliti lui Belciug cateva zeci de mii de euro, sperand ca poate, poate, fac baietii o minune si va mai tolereaza patronul pe langa el macar pana-n toamna.

3) Prin atitudinea slugarnica fata de patron, prin acceptarea neconditionata si fara opozitie a indicatiilor sale, ii dati acestuia posibilitatea de a se implica fara nicio rezerva in alcatuirea si pregatirea echipei, desi stiti, ca noi toti, ca nu are nicio legatura cu fenomenul fotbalistic si ca totalitatea deciziilor sale sunt luate in urma unor impulsuri de om schizofrenic. Daca ati iubi atat de mult Steaua precum pretindeti, ati intelege ca performanta se poate face doar cu profesionisti. O intrebare: ati zbura cu un avion pilotat nu de un pilot profesionist, ci de patronul companiei aeriene, pe principiul "pe banii mei fac ce vreau"?

4)Daca ati iubi atat de mult acest club, asa cum sustineti, ati suferi foarte mult atunci cand toate ceea ce inseamna trecutul echipei este pur si simplu calcat in picioare de acest om, pentru care munca si performantele a zeci de profesionisti din istoria Stelei nu conteaza in fata milioanelor sale. Credeti-ma, va inteleg nevoia de a munci, de a castiga bani, de a va face meseria, dar sunt zeci de cluburi in lume pe care le puteti antrena. Oriunde, dar nu aici. Nu pentru Belciug.

5) In timpul mandatului dumneavoastra precedent la Steaua, obligatia dumneavoastra de stelist si profesionist era aceea de a va asigura ca Steaua este o echipa competitiva, administrata si pregatita corect. Aveati obligatia de a-i atrage atentia patronului ca nu se pot castiga campionate cu jucatori de mana a doua adusi fara bani de prin fundurile fotbalistice ale Europei. Aveati posibilitatea de a refuza sa antrenati in conditii improprii. Cu toate acestea, ati preferat sa nu ziceti nimic. Ati preferat sa luati banii lui Belciug, sa acceptati conditiile lui, sa ii acoperiti impotenta financiara. Stiti care a fost rezultatul: 5-1 in Giulesti si 2-0 in Stefan cel Mare, fara niciun sut pe poarta.


...........


Am lasat loc de completari. Sunt sigur ca vor fi suficienti oameni buni cunoscatori ai fotbalului care sunt capabili sa continue aceasta lista.

Referitor la cazul Tatu, doar cateva vorbe. Sincer, nu stiu nici macar daca se merita pornirea unei cruciade impotriva acestui jucator. Eu stiu doar atat:

- e un atacant care nu marcheaza, mai ales pentru ca habar nu are ce sa faca cu mingea in fata portii;

- si eu sunt baiat bun si ma duc la serviciu cu responsabilite. Asta nu e un criteriu pentru a juca la Steaua. La Steaua trebuie sa joace fotbalisti.

- imi este greu sa vad utilitatea sa pe teren. Goluri nu da, pase utile da foarte rar, faza defensiva nu face.

- noi suntem prosti si nu ne pricepem la fotbal, asa cum sustineti, dar jur ca nu intelegem cum se face ca voi, toti cei care mancati fotbal pe paine, nu va dati seama ca e ceva in neregula ca Rusescu sau Nikolic sa ii centreze lui Tatu si nu invers...

Imi pare rau, domnule Stoichita, ca nu veti citi niciodata aceste randuri. Daca ati face-o, poate ati intelege...

P.S.: Nu am mai fost la un meci de-al Stelei poate de ani buni. Nu am fost duminica in Ghencea si porbabil nu voi mai merge ani buni de-acum incolo, decat poate pentru a vedea vreo echipa interesanta din fotbalul european.

Mandela


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Gigi Becali Football Club

moartea stelei Undeva mai spre vest, într-o lume puțin mai civilizată de a noastră, un mare club se îndreptă spre declinul final. Într-un oraș în care a luat naștere legenda lui Robin Hood, Nottingham

BIJUTERIA STEAUA, pe înţelesul tuturor

Mai cantam mult surzilor?Ne bucurăm de faptul că unul dintre cititorii fideli ai site-ului nostru, rebranduitul domn Bijoux, a exprimat o poziţie articulată, argumentată şi foarte civilizată referitoare la aspectele ri