home
08-04-12

Steaua - Sportul Studentesc: 4-1

Steaua s-a impus fara probleme cu 4-1 in meciul de pe teren propriu cu Sportul Studentesc. Stelistii au condus cu 3-0 la pauza prin golurile marcate de Balan ('6), Rusescu ('8) si Tanase ('37), Sportul a redus din diferenta dupa pauza prin Stelian Stancu ('66), iar Chipciu ('77) a stabilit scorul final.

De doar 6 minute a avut nevoie Steaua pentru a deschide scorul in Ghencea, in fata Sportului, Tibi Balan marcand primul gol al ros-albatrilor din pasa lui Tatu. Doar doua minute au trecut si Rusescu si-a trecut si el numele pe lista marcatorilor, golul de 2-0 venind dupa o faza in care Tibi Balan a fost responsabil cu pasa decisiva. Rusescu a primit in careu si a reluat spectaculos din semi-foarfeca, Cezar Lungu fiind pacalit si de devierea unui fundas al Sportului.

Replica studentilor a venit abia dupa prima jumatate de ora de joc. In minutul 34 o centrare inselatoare de pe stanga trimisa de Farmache l-a pus in mare incurcatura pe Razvan Stanca, mingea lovind transversala. Un minut mai tarziu insa Steaua s-a distantat pe tabela, Cristi Tanase marcand pentru 3-0. Decarul Stelei a primit de la Tatu, a sutat din pozitie centrala cu stangul in bara din dreapta, de unde mingea a intrat apoi in plasa.

Leandro Tatu si-a facut si el aparitia la finalizare in ultimul minut al primei reprize, cand a fost servit excelent de pe dreapta de Chipciu, insa a reluat din doar trei metri pe langa poarta.

Prima mare ocazie a reprizei secunde a apartinut oaspetilor din Regie. La doar un minut de la reluarea jocului Daniel Lung putea reduce din diferenta cu o lovitura puternica de cap din interiorul careului, insa Stanca a scos senzational. Mingea atinsa de portar a sters bara din dreapta.

Bicfalvi, Chipciu si Tatu si-au creat in minutele urmatoare ocazii, insa cei care au jucat mai ofensiv si mai periculos au fost studentii. Jocul in crestere al elevilor lui Isaila s-a vazut si pe tabela, Sportul reusind sa reduca din diferenta in minutul 66. Stelian Stancu, intrat in teren cu doar doua minute mai devreme, a profitat de o iesire aiurita a lui Razvan Stanca si a inscris in poarta goala.

Golul studentilor i-a trezit pe stelisti si cu un sfert de ora inainte de final Chipciu a refacut avantajul de trei goluri al ros-albastrilor. Tatu a reusit a treia pasa decisiva din acest meci, centrand excelent de pe dreapta la intalnire. Chipciu a venit lansat din spate la pasa in diagonala si a trimis simplu la paianjen.

Onlinesport: Irina Maxim

Steaua: Stanca - Bicfalvi, Geraldo, Chiricheş, Pârvulescu - Chipciu, Bourceanu, T. Bălan (Răduţ '71) - Tănase, Tatu (Fl. Costea '80), Rusescu (Gardoş '84). Antrenor: Mihai Stoichiţă.

Sportul Studenţesc: C. Lungu - I. Şerban, Cioranu, D. Lung, Farmache - Lungu (R. Popa '83), Novac - Lazăr, Nistor (S. Stancu '63), Ferfelea - Curelea (Mareş '88). Antrenor: Daniel Isăilă.

Printre cei aproximativ 6.000 de spectatori prezenţi la stadion s-au numărat şi Gheorghe Hagi, Bănel Nicoliţă, Bogdan Stancu.

Mihai Stoichita: "A fost un meci frumos, care putea să ia o altă turnură în a doua repriză, când ne-am relaxat. Atâta timp cât am fost concentraţi, am reuşit să ne dominăm clar adversarul. Vreau să îi felicit atât pe jucători cât şi pe publicul de la stadion, care ne-a făcut să ne simţim ca o echipă iubită. Eu nu sunt important în această situaţie. Trecutul meu la Steaua se pierde în negura vremii. Acum este o altă generaţie care vine la stadion. Etapa următoare stau cu inima cât un purice, să văd ce surprize mai sunt. Etapa asta noi am fost beneficiarii unor rezultate. Eu nu mă bucur de răul altuia.

Tatu nu trebuie să facă nimic pentru a nu mai fi huiduit, trebuie să-şi vadă de treabă. Dar răspunsul l-a dat el pe teren, cu trei pase extraordinare din care şi eu o băgam în poartă de acolo. Prin ceea ce face este un exemplu de urmat. E greu să mă descurc cu el, ne înţelegem într-o terţă limbă, în spaniolă. Avem timp să ne descoperim. În acest moment este extrem de util.

La ultimul meci îmi doresc ca CFR să aibă nevoie de un meci egal, iar noi de o victorie. Andone este un antrenor excelent, sunt bucuros că a revenit în fotbal după o pauză lungă. Demiterea lui Costa vine după un recital tactic al Rapidului lui Răzvan Lucescu.

Deşi am fost un fervent susţinător al întoarcerii în Ghencea, acum mi s-au deschis ochii. Nu înţeleg de ce nu mai vine lumea în Ghencea. Probabil că pretenţiile au crescut de când este Arena Naţională. Încep să am îndoieli că Ghencea reprezintă viitorul continuării activităţii".


Daniel Isaila: "În prima repriză a existat o singură echipă. Practic am început jocul de la 0-2. Am intrat în teren timoraţi, fără personalitate. În a doua parte nu am mai avut nimic de pierdut, am înscris şi ne-am mai creat câteva ocazii de gol. Dacă mai jucăm o dată cu ei nu cred că s-ar mai întâmpla la fel. Este al treilea meci consecutiv în care suntem aşa temători. Şi eu am partea mea de vină. Nu înţeleg de unde această teamă de a juca. Când pierzi într-o aasemenea manieră e greu de digerat. Am fost ca nişte copii de grădiniţă care s-ai întâlnit cu nişte uriaşi. Poate că i-am respectat prea mult.

E greu de înţeles să auzi înjurături şi fluierături la 3-0. Ăştia suntem noi românii din păcate. Tatu mi se pare un jucător foarte bun, a dat trei pase de gol şi nu mai e nimic de comenta".


Mihai Stoica: "Suntem la 5 puncte în spatele CFR-ului, la egalitate cu Dinamo. Meciurile de abia acum încep. Nu se ştie ce se poate întâmpla, mai ales după ce Rapid a reuşit o victorie incredibilă, deşi pierduse la formaţii mai puţin importante. Orice se poate întâmpla. Suntem la mâna noastră în ceea ce priveşte disputa cu 16 din 17 competitoare. CFR are în continuare un avantaj în faţa noastră. Am făcut apelul pe Facebook către suporteri pentru că eram dezamăgit. Până la urmă, cifra de suporteri care au venit la meci a fost satisfăcătoare. Mi-aş dori ca suporterii noştri să fie de rezultat şi de vreme. Nu cred că rezultatul de la Târgu Jiu a avut darul de a îndepărta. Sper ca la meciul cu FC Vaslui stadionul să fie plin.

Deşi CFR a suferit, a făcut puncte multe. Unii se întreabă cum, dar asta nu prea mai are importanţă. Andone e un antrenor bun, rezultatele justifică numirea lui la CFR, dar mai departe vom vedea ce se va întâmpla.

Sunt supărat pe suporteri, care au reuşit performanţa de a huidui un fotbalist, pe Tatu, care a pasat decisiv la trei din patru goluri. Probabil trebuie să paseze la patru din patru. La hochei, se pune ca marcator şi pasatorul. Ador fotbaliştii care ştiu să paseze, nu ştiu câţi jucători din Liga I reuşesc să îşi lase coechipierii singuri cu poarta goală. Să ne mai uităm şi la fotbal, să-l înţelegem".


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Gigi Becali Football Club

moartea stelei Undeva mai spre vest, într-o lume puțin mai civilizată de a noastră, un mare club se îndreptă spre declinul final. Într-un oraș în care a luat naștere legenda lui Robin Hood, Nottingham

BIJUTERIA STEAUA, pe înţelesul tuturor

Mai cantam mult surzilor?Ne bucurăm de faptul că unul dintre cititorii fideli ai site-ului nostru, rebranduitul domn Bijoux, a exprimat o poziţie articulată, argumentată şi foarte civilizată referitoare la aspectele ri