home
27-03-12

Opriţi istoria, cobor la prima

Prin prisma întâmplărilor de la Steaua, Twin Peaks devine, pe zi ce trece, un reper de clar şi de senin. De existenţă firească.

Antrenorului Ilie Stan i-a fost dată demisia. Rezultatele foarte bune – raportate la începutul de sezon şi la perspectivele născute de cuplul comico-fantezist Mimi-Levy – nu au contat pentru groparul clubului Steaua, europarlamentarul George Becali, această distinsă personalitate socială care înţelege să trăiască prin a o suge dimineaţa, la prânz şi seara măscăriciului Corneliu Vadim Tudor.

Premisele prin care a început colaborarea fostei glorii 90`iste, Ilie Stan, cu ceea ce a fost, odată, Steaua, nu putea provoca vreun dubiu asupra modului în care se va desfăşura – şi încheia – aventura. Bazele au fost puse demult, într-o zi caniculară de august.

Rămâne reconfirmarea unei imposibilităţi de convieţuire în acelaşi spaţiu cu arătarea europarlamentară, indiferent de nume, strategie, rezultate sau perspective. Rămâne, şi mai important, reconfirmarea imposibilităţii unei coabitări bazate pe „văzând şi făcând, îl păcălesc pe Cioban, îi explic, îl fac să înţeleagă”. Odată acceptat statutul de slav – recte „colaborare, deschis la sugestii, domnul Gigi e patronul” – el va fi exploatat de intimităţile puturoase ale europanglicarului până la maximul umilinţei. Adică până la anularea ca om şi ca profesionist, anulare pe care cei care acceptă colaborarea şi-o asumă – şi garantează – din start. Prin venire.

Becali nu acceptă decât sclavi. Iar cei care sunt sclavi, nu pot ajunge altundeva decât la picioarele lui Becali. Care picioare vor călca în picioare tot ce s-a construit sau se poate construi vreodată, indiferent de valoarea muncii depuse. Dacă nu eşti sclav, nu accepţi să vii la Steaua. Deci la Steaua nu vor veni decât sclavi, iar cei care vor veni nu pot fi decât sclavi. Statutul de sclav implicând axiomatic intervenţia lui Becali, iar intervenţia lui Becali implicând şi mai axiomatic distrugerea a tot, concluzia este că oricine acceptă să vină la Steaua – indiferent de nume sau performanţe – nu poate face decât rău. E o certitudine logică şi matematică.

Ilie Stan a fost un antrenor cu limite, dar un stelist adevărat şi bun meseriaş, de un anumit nivel. Faptul că a aceptat statutul de sclav nu l-a scăpat de mazilire (aşa cum nu scapă pe nimeni, în final), în momentul în care stăpânului nu i-au mai plăcut giumbuşlucurile sale, executându-l şi făcând loc următoarei caricaturi. Nimeni nu o să-l cauţioneze pe Ilie pentru că rezultatele sale au fost afectate de comenzi din loje („vine ăla, pleacă ăla, scoate-l pe ăla, ălălat să nu lipsească, lu ăla nu-i prelungesc contractul, pe ăla îl distrug”), care au afectat un parcurs oricum satisfăcător. Şi-a făcut-o singur, aşa cum şi-o vor face toţi cei care vor accepta o colaborare cu groparul Becali.

În continuarea circului, noul conducător pare că va fi Dinu Gheorghe zis „de la Vamă”. Aveţi mai jos un articol apărut acum 11 ani. Orice asemănare cu situaţia de azi, cu cea de acum un an sau acum 3 ani, sau oricând s-a vehiculat atragerea acestei flecme pe obrazul stafidit al Stelei, nu este întâmplătoare. Aceleaşi moravuri, aceeaşi degradare.




Şi dacă nu va fi Vamă (suficient că e dorit...) cu flecma pe obrazul Stelei, va fi cunoscutul dizident Mihai MiMI Stoica, o scursură de proporţii cosmice, cel mai mare gropar al Stelei, după Becali, Michelle fiind la egalitate cu maestrul Lăcătuş.

Vă recomand să nu vă enervaţi. Tot ce se întâmplă azi nu are nicio legătură cu Steaua.

Pentru simplul fapt că această organizaţie – care, deja statutar, are ca unic scop servirea umorilor congenitale ale unui singur om –, NU ESTE STEAUA!

Pricepând asta, s-ar evita multe neînţelegeri.


Cobor la staţia „Doamne Fereşte”

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Gigi Becali Football Club

moartea stelei Undeva mai spre vest, într-o lume puțin mai civilizată de a noastră, un mare club se îndreptă spre declinul final. Într-un oraș în care a luat naștere legenda lui Robin Hood, Nottingham

Omagiu "Profesorului"

Esti urias, Profesore!Astazi comemoram 2 ani de la trecerea în nefiinţă a unui Monstru Sacru al clubului Steaua, prezentand un foarte frumos articol scris de Paul Suditu, publicat in urma cu un an într-un săptă