home
24-03-12

Situatia la zi: Steaua e tot... Steaua

Poti asculta cuvintele dar nu te increde decat in fapte - Balzac

Va este cunoscuta situatia!? Asa am inceput 2012; la fel ca 2011, 2010,2009... s.a.m.d. Vorbe mari, cu “tiki taka BarCelona”, cu “Arsenal de Romania”, cu “Real Madrid al estului”, cu “locul intai de Paste” si multe altele. Imposibil sa nu reconoasteti sablonul dupa care Steaua incepe fiecare an, fiecare sezon.

Nicio problema cu optimismul, unii il considera indispensabil, inlocuind realitatea cu utopii de genul celor de mai sus, altii il folosesc sanatos, fara sa-si ia supradoze, pe cand o parte dintre noi sunt straini de sentiment. Sa vedem cum stam cu incurabilii, suferiti-ma putin!

In fiecare an avem super optimistii, noii fanatici, dar niste fanatici ciudati, care ignora mizeria, ba mai mult o imbratiseaza si o finanteaza cu fiecare bilet cumparat, cei care cred fiecare chifla servita de Marele Dubios & Co. sau presa. In fiecare an Steaua face super transferuri, echipa este de fiecare data pe drumul cel bun, inclusiv DEX-ul si-a tras modificari: cuvantul profesionalism fiind inlocuit cu STEAUA, din cauza faptului ca pronuntarea celor doua cuvinte impreuna ar duce la aparitia unui pleonasm. Logic, nu!?

Din pacate, in fiecare an, dupa doar cateva etape, super optimistii se vad pusi in situatia de a cauta explicatii, saracii... Daca tot au cea mai buna echipa, cel mai mare buget, tehnicieni unu’ si unu’, conducatori model, inclusiv descriere in DEX… de ce echipa lor joaca la fel de mizerabil?! Cum este posibil ca si anul asta sa fie copie la indigo dupa anul trecut, sau… de acum doi ani, sau… de acum trei ani, mda… de acum patru ani; bine, fie! de acum cinci ani... mai continuam, sau v-ati prins!? In momentul asta oamenii cauta explicatii, dar o fac la fel de eficient si pertinent precum alergatul pe intuneric sau mersul pe bicicleta legat la ochi, iar motivele invocate sunt urmatoarele:

Arbitrajul: “Bai! Albitrii astia se ia de noi mai rau ca raia de capra!” Cum e posibil ca un arbitru sa te fure?! Nu-i deajuns ca echipa joaca prost, foarte prost, penibil!? In loc sa ne ajute cu un penalty, un offside, arbitru ne calca in picioare. Revolutieeee!!! La puscarie!!!! Sa vina DNA-ul!!! Unguru' omu CFR-ului... huoooo!!!!

Realitate: daca joci fotbal (nu bambilici) daca stii sa stai la offside, daca ai invatat sa faci o deposedare curata, nu ti-e strain fenomenul "pasa, sut, dribling"... atunci arbitrul poate influenta foarte putin rezultatul unui meci. Azi maine o sa-mi spuneti ca Barcelona castiga de atatia ani cu ajutorul arbitrilor, defapt ei fiind niste incapabili care s-ar bate la retrogradare in lipsa unor arbitrii binevoitori. N-avem arbitrii de calitate!? corect! dar fotbal de calitate avem!? Unde?

Astrologia/Horoscopul/Divinitatea: “Ie scris in horoscoape ca o sa fie meci greu, dar succesurile vin cu ajutorul lui Dumnezeu!” In functie de pozitia lunii pe cer, viteza de rotatie a pamantului, presiune atmosferica, mila lui Dumnezeu, se poate castiga sau pierde un meci. “Asa a vrut El… sa luam bataie, l-a pedepsit pe El Patron… ca sa-i dea un semn.” Nu-i nimic, il trimitem la muntele Athos sa-si spele pacatele si iar castigam 2-3 meciuri… mai ne dam putin la TV cu un act de binefacere, dar sa iesim bine in cadru si se rezolva.

Sistemul: “Mitica la Brutariieeee!!! Sandu la puscarieeee!!! "Cu ne-a gigi n-avem treburi ca dansu’ ie patron si baga meleoanele, ia de la gura copiilor lu' dansu' si da la Steaua!” Tocmai in 2012, dupa mai mult de 5 ani, am ajuns la concluzia ca sistemul e de vina, de parca nu era evident lucrul asta inca de prin ’90, cand ne-am tras si noi drepturi. Nu conteaza din ce moment sistemul e infect, important e ca ne putem lega de asta in orice moment, la naiba! Poate fi folosita drept scuza suprema.

In acelasi sistem joaca si ultimele 3 campioane. La ei s-a putut?!

Conspiratia: “S-a pus astia pe echipa lui ne-a gigi… e chestiune politica, cineva vrea sa-l lichideze, sa-l inchida! FREE GIGI!!!” Ai dracu’ si astia de pe la DGA/DNA cum isi gasesc ei urmariti si suspecti tocmai in fotbal, intre oameni cinstiti, care au muncit pe branci sa realizeze ceva! Transferuri dubioase, valize, premiere, mafia pariurilor, mai taie dracu’ din ele!!!

La noi s-a gasit ditamai cazul de coruptie la saracu' de Penescu, care a fost prins cu inregistrari la un control care avea cu totul alt scop. Va dati seama cat de machiavelica, cat de diablica era conspiratia de la echipa lui Penescu... ce mite se dadeau la o echipa de pe locul 9-10? Nu la varf se fac smecheriile... adevaratele provocari sunt acolo la mijlocul clasamentului, adica... spaga, spaga... dar sa fim nici prea, prea; nici foarte, foarte!

Conditiile de joc: “Pai cum sa nu pierde Steaua, daca joaca pe terene arabile, la minus 200 de grade, mingile nu ie umflate si barele portilor sunt asa late!!!” Ciudat e faptul ca pe acelasi teren, in aceleasi conditii joaca si adversarul. Mai nasol e faptul ca pe acelasi teren, in aceleasi conditii, alte echipe au batut adversarul respectiv.

Ptiu drace!!! Iar ne-a batut Dumnezeu, iar ne-a lucrat arbitrul, ce ti-e si cu conspiratia asta!!!

Si uite cum se inchide cercul vicios al suporterului optimist, pe care nu-l mai vindeci nici prin exorcizare, pentru el nu exista alte cauze, jucatorii sunt cei mai buni, patronu’ e cel mai tare, antrenoru’ e frate cu Mourinho, pana si DEX-ul s-a schimbat pentru noi…

Totusi… care sa fie problema?! Va intreb sincer, poate imi explica si mie cineva!

Nu o sa-ti dai seama niciodata in ce parte s-a dus trenul doar uitandu-te la sine. - Murphy

AndyQ

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Gigi Becali Football Club

moartea stelei Undeva mai spre vest, într-o lume puțin mai civilizată de a noastră, un mare club se îndreptă spre declinul final. Într-un oraș în care a luat naștere legenda lui Robin Hood, Nottingham

Omagiu "Profesorului"

Esti urias, Profesore!Astazi comemoram 2 ani de la trecerea în nefiinţă a unui Monstru Sacru al clubului Steaua, prezentand un foarte frumos articol scris de Paul Suditu, publicat in urma cu un an într-un săptă