home
25-03-12

Întrebări fără răspuns

Mi-am inceput dimineata primei zile din acest an in care s-a trecut la ora de vara uitandu-ma la asa-zisele posturi de stiri (B1, Realitatea TV), cautand sa aflu reactii despre evenimentele de ieri din Piata Victoriei, cu ocaziaa mitingului anti-FRF & LPF. MARE GRESEALA! Asemenea spalare agresiva de creiere n-am mai vazut de cateva saptamani bune, de la evenimentele din Piata Universitatii. Indraznesc a ridica niste intrebari indreptate catre domnii prezentatori si invitati de la televiziunile sus-numite, pornind de la cateva declaratii date:

1) Jurnalistul invitat in studioul Realitatea TV (nu i-am retinut numele) a declarat ca "suporterii par a veni la evenimentele publice recente din 2012 cu scopul de a crea violente in mod gratuit". INTREBARE: Care ar fi motivul logic pentru care niste suporteri ar veni de la sute de km (unii dintre ei) cu scopul de a se lua la bataie cu jandarmii, in conditiile in care ultimii sunt inarmati cu pulane, scuturi, gaze lacrimogene, armura usoara? Sa fie toti sado-masochisti? Oare chiar se strang asa sute de oameni in ideea de a fi umpluti de sange de bratul lung al legii si bagati in dube doar pentru ca le place?

2) Jurnalistul anglo-saxon (considerat o mostra de profesionalism) porneste de la 5 intrebari de baza - 4W(Why? When? Who? What?) + 1H (How), atunci cand relateaza obiectiv niste actiuni intamplate. De ce jurnalistii romani trateaza evenimentele intr-un mod superficial, nepornind de la cele 5 intrebari, ci prezentand evenimentele din Piata Victoriei doar in goana dupa senzational? Dupa zeci de minute de interventii televizate halucinante ale jandarmilor, in care aflam ca s-au aruncat cu "PET-uri de bere si suporturi de bannere" (WTF?), este difuzat un minut in care UEFA, reprezentant AsPCH in ASR, incearca sa explice evenimentele petrecute, din viziunea suporterilor. Intrebare: Unde este obiectivitatea deontologica intr-o astfel de dezbatere televizata tratata total subiectiv si superficial?

3)Singura televiziune care a invitat suporteri (redactor de la Revista Ultra) a fost Digi 24. Intrebare: De ce celalte televiziuni nu au invitat nici un reprezentant al suporterilor, in conditiile in care, atunci cand alti membrii ai unor grupuri percepute drept paria in societatea romaneasca (tiganii de exemplu) sunt implicati in evenimente violente, sunt reprezentati in studiourile de stiri? Oare membrii ONG-urilor pentru apararea drepturilor tiganilor sau membrii Partidului Rromilor sunt mai presus dpdv juridic fata de membrii asociatiilor suporterilor (foarte bine organizate de altfel - Asociatia Suporterilor Romani, AISS, AsPCH, etc)? Credeam ca traim intr-o democratie si ca toti cetatenii sunt tratati egal in fata legiii.

In incheiere, declar ca nu ma astept sa primesc vreun raspuns de la reprezentatii mass-media. Astfel de site-uri dedicate suporterilor sunt filate de autoritatile represive, nu de producatorii de emisiuni TV. Aceasta intrebari au fost adresate in speranta ca cei cativa cititori care isi arunca un ochi sa fie macar un pic avertizati cu privire la tirada de minciuni si declaratii false din mass media romaneasca.

Pace voua si LIBERTATE FOTBALULUI ROMANESC!

Cristi D.
(SuperstaR18)

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Gigi Becali Football Club

moartea stelei Undeva mai spre vest, într-o lume puțin mai civilizată de a noastră, un mare club se îndreptă spre declinul final. Într-un oraș în care a luat naștere legenda lui Robin Hood, Nottingham

Omagiu "Profesorului"

Esti urias, Profesore!Astazi comemoram 2 ani de la trecerea în nefiinţă a unui Monstru Sacru al clubului Steaua, prezentand un foarte frumos articol scris de Paul Suditu, publicat in urma cu un an într-un săptă