home
25-03-12

Comunicat ASR - Incidentele au fost fabricate

Comunicat Asociatia Suporterilor Romani

Ca urmare a celor intamplate in cursul zilei de 24.Martie.2012, in piata Victoriei cu ocazia mitingului organizat de catre suporterii Universitatii Craiova alaturi de care au solidarizat si membrii ai galeriilor Dinamo, Steaua, Rapid, Petrolu, Otelu Galati, etc, si dupa care reprezentatii jandarmeriei prin vocea purtatorilor de cuvant au afirmat ca „violentele” au fost pornite din tabara suporterilor, si ca mai multe torte au fost aruncate in fortele de ordine si altele pe carosabil ( conform domnului Georgian Enache, purtator de cuvant al jandarmeriei ), A.S.R doreste sa faca urmatoarele precizari :

Din relatarile suporterilor olteni sau ploiesteni am aflat ca drumul lor a fost unul cu peripetii, inca de la plecare, si culminand cu intrarea in Bucuresti unde au fost jigniti, provocati, si intimidati de catre fortele jandarmeriei. In piata Victoriei, totul decurgea normal, chiar daca unele scandari sporadice nu corespundeau normelor bunelor maniere, simplii trecatori se opreau si aplaudau prezenta noastra acolo si unii chiar au intrat in acel perimetru solidarizand. Nu s-a aprins nici macar o torta, doar o singura fumigena albastra a fost aprinsa in mijlocul suporterilor si in perimetrul rezervat, dar stinsa in mai putin de 1 minut, nu au existat banere cu trimitere la ura rasiala, nu au existat banere cu continut sexual explicit, nu au existat pietre sau bete aruncate inspre jandarmi, si totusi au existat gaze , pulane pe spinare, arestari si tratamente inumane din partea Jandarmeriei.

De ce toate acestea ? De ce, a trebuit un pluton de jandarmi inarmat pana in dinti sa intre prin spatele nostru ca niste hoti si sa provoace acel haos ? De ce nu au vrut sa dialogheze cu noi, cei care am alergat in fata lor, rugandu-i sa ne lase pe noi sa ii facem pe cei care spuneau dumnealor, consuma o bere, sa renunte la acea bere ? De ce in momentul in care au vazut ca doar 4 oameni erau in fata lor, restul retragandu-se la indemnurile noastre, au folosit buteliile de gaz ? De ce dupa primul jet de gaze , au mai dat si altele ? De ce au hingherit oamenii pe strazi, i-au calcat in picioare si i-au dus la sectiile de politie unde tratamentul de tortura a continuat ? De ce opreau abuziv oamenii pe strada si ca bonus le mai aplicau cate un bocanc pe tibie ? Oare, doar pentru simplul fapt ca manifestarea nu decurgea cum doreau dumnealor si trebuia fabricat imediat un incident ? A.S.R are trei supozitii si le impartaseste cu dumneavoastra :

1.) Mitingul era autorizat, asadar exista un responsabil pt desfasurarea acestei manifestari, iar in cazul unei abateri putea fi tras la raspundere conform legii in vigoare;
2.) Motivul actiunii Jandarmeriei, a fost consumarea de bauturi alcolice la o manifestare publica, de catre un grup de 4 persoane, dar nu au specificat ca acele patru persoane stateau jos pe iarba consumand acele beri, nederanjand pe nimeni;
3.) Modul de actionare a fost unul cu un scop precis si abuziv, efectul fiind unul dorit de catre dumnealor, escaladarea violentei. Au refuzat dialogul pentru ca nu doreau inca o palma din partea „ Huliganilor” pasnici.

Ati fost prezenti cu totii acolo, ma refer la dv - mass-media. Nu pozam in ingerasi, dar sa spunem lucrurilor pe nume si sa nu mai acoperim aceste abuzuri. Nimic din ceea ce se intampla acolo nu lasa senzatia ca vreun act de violenta ar fi posibil. Interventia jandarmilor a fost una nejustificata, ba chiar comandata am putea spune, din cauza faptului ca au refuzat cu indarjire dialogul cerut de noi, in aplanarea acelui incident invocat de dumnealor.

Prin aceste metode, nu doar ca nu o sa ne opriti, dar ne indarjiti si mai tare sa luptam pentru drepturile noastre, ale romanilor. Suntem romani, si nu vom tacea niciodata. Romania, trebuie sa pedepseasca aceste abuzuri pornite tocmai de la o institutie care ar trebui sa combata asemenea fapte si sa apere integritatea oamenilor. Nu vom ceda niciodata, vom fi mai multi, mai puternici si mai galagiosi, toate acestea pentru o Libertate castigata acum 22 ani, si care nu exista .

UNITATE INAINTE DE TOATE !!!



FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Gigi Becali Football Club

moartea stelei Undeva mai spre vest, într-o lume puțin mai civilizată de a noastră, un mare club se îndreptă spre declinul final. Într-un oraș în care a luat naștere legenda lui Robin Hood, Nottingham

Omagiu "Profesorului"

Esti urias, Profesore!Astazi comemoram 2 ani de la trecerea în nefiinţă a unui Monstru Sacru al clubului Steaua, prezentand un foarte frumos articol scris de Paul Suditu, publicat in urma cu un an într-un săptă