home
21-02-12

MApN îi trage iar preşu' de sub copite "Finanţatorului"

Steaua riscă să o ia de la capăt cu plimbările. National Arena, stadionul pe care Gigi Becali îl visează şi noaptea datorită profiturilor pe care i le aduce, va deveni interzis după meciul amical pe care naţionala de fotbal a României îl va susţine, pe 29 februarie, cu echipa similară a Uruguayului. Totul, din considerente care ţin exclusiv de UEFA şi de finala Europa League, care se va desfăşura la Bucureşti peste câteva luni.

Practic, Steaua Bucureşti va mai putea juca pe National Arena doar un singur meci, pe 8 martie, asta dacă va trece de Twente şi se va califica în optimile Europa League. Preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, a confirmat pentru Ziua News că a primit o adresă din partea Primăriei Capitalei, în care clubul este înştiinţat că nu va mai putea evolua pe National Arena.

“Am primit o adresă din partea primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, precum că putem să mai jucăm pe National Arena în optimile de finală ale Europa League, pe 8 martie, în situaţia în care vom reuşi să ne calificăm în acea fază a competiţiei. După 8 martie încolo, stadionul nu va mai fi disponibil, urmând a intra în ultima etapă a pregătirilor pentru finala Europa League”, ne-a declarat Valeriu Argăseală.

În ceea ce priveşte campionatul intern, Steaua este avantajată de program, primul meci din retur fiind în deplasare, dar tot nu dispune de foarte mult timp pentru a-şi rezolva problema cu stadionul. „Mai sunt două săptămâni până la reluarea campionatului şi aşteptăm un răspuns din partea celor de la MApN, în ceea ce priveşte revenirea noastră în Ghencea. Personal, sunt optimist, chiar dacă reprezentanţii MApN nu ne-au mai contactat de când am vorbit ultima oară şi nu ştim încă poziţia lor oficială în acest sens”, ne-a explicat Argăseală.

Becali îl ameninţă pe Oprea


Faptul că MApN nu şi-a dat acordul pentru revenirea în Ghencea l-a înfuriat peste măsură pe creditorul Stelei, Gigi Becali, care l-a atacat din nou pe ministrul Apărării, Gabriel Oprea. „Lui Gabi Oprea o să-i zic să se gândească la viitorul său politic. Dacă nu-mi dă stadionul, o să am şi eu grijă ca el să nu mai fie ales la viitoare alegeri şi să nu mai iasă deputat sau senator. Dacă nu-mi dă stadionul până se reia campionatul, atunci o să-l nenorocesc, o să fac în aşa fel încât să nu mai conteze în politică”, a răbufnit creditorul Stelei.

MApN vrea bani pentru celelealte sporturi


Mai multe surse au declarat pentru ZIUAnews că interesul MApN în toată acestă poveste, care pare a nu se mai sfârşi, este legat nu doar de eventualele comisioane pe care le aşteaptă reprezentanţii de vârf ai ministerului. Banii lui Gigi Becali au un rol vital în ceea ce priveşte buna desfăşurare a activităţii câtorva secţii, cele de bază, din cadrul Clubului Sportiv Steaua. „MApN nu are cum să susţină Clubul Sportiv Steaua şi nici sponsori nu mai sunt ca acum câţiva ani. Iar secţiile de handbal sau de rugby, ca să luăm doar două dintre sporturile cele mai reprezentative, abia reuşesc să supravieţuiască. Banii lui Gigi Becali le-ar ajuta foarte mult, altfel sunt şanse mari ca ele să sucombe”, ne-au declarat surse din interiorul MApN.

Pregătiri pentru finala Europa League


National Arena urmează să găzduiască pe 9 mai finala Europa League. În acest sens, oficialii UEFA le-au transmis şefilor FRF şi, implicit, Primăriei Capitalei, care este proprietarul stadionului, să aibă mare grijă cum gestionează situaţia, astfel încât suprafaţa de joc să se prezinte în cele mai bune condiţii la ora partidei respective. Conducerea UEFA a luat această decizie în deplină cunoştinţă de cauză, subalternilor lui Michel Platini, dacă nu chiar însuşi boss-ului de la Nyon, fiindu-le încă foarte proaspete în memorie imaginile de la meciul România – Franţa, când gazonul stadionului de cinci stele a cedat.

“Dacă nu rezolvă problema cu gazonul, le luăm finala Europa League”, s-ar fi exprimat Michel Platini într-un cerc de prieteni după meciul cu Franţa, din septembrie anul trecut, la care a fost invitat special, alături de preşedintele FIFA, Sepp Blatter. Preşedintele FRF, Mircea Sandu, care este totodată şi membru în Comitetul Executiv al UEFA, a luat de bun avertismentul şi a trasat directive clare: gazonul să fie înlocuit şi apoi protejat, cu câteva luni înaintea finalei. O înlocuire a suprafeţei de joc s-a făcut deja, dar, potrivit primarului general al Capitalei Sorin Oprescu, şi cel de acum va fi aruncat.

Turneu prin ţară


Steaua nu a evoluat niciun meci pe stadionul Ghencea în sezonul 2011-2012, după ce Gigi Becali a refuzat să achite aproximativ 400.000 de euro, reprezentând restanţe la plata chiriei pentru complexul sportiv. Creditorul Stelei a susţinut în dese rânduri că este de acord să plătească pentru chirie chiar şi 20.000 de euro pe lună, cu condiţia să nu mai fie nevoit să achite către stat şi impozitul aferent terenului pe care se întinde complexul sportiv, însumând stadion şi terenuri de pregătire.

În prima parte a sezonului 2011-2012, Steaua a disputat meciurile de pe teren propriu din campionat la Constanţa, Ploieşti şi la Buzău, în vreme ce manşa-tur cu ŢSKA Sofia, din preliminariile Europa League, considerată „acasă”, a jucat-o la Cluj, pe stadionul celor de la CFR Cluj.

Ziua News

BIBLIOGRAFIE OBLIGATORIE:


Sunt un baiat destept care face o afacere

Fariseu' şi stadionu'

Gigi Becali Football Club

DOVADA CLAAARA ca Fariseu' nu e interesat de BANI

Amatorism dus la extrem

Raspuns la "Amatorism dus la extrem"


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Tricouri si fulare "Primii 11 dupa 65" - lbj

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Gigi Becali Football Club

moartea stelei Undeva mai spre vest, într-o lume puțin mai civilizată de a noastră, un mare club se îndreptă spre declinul final. Într-un oraș în care a luat naștere legenda lui Robin Hood, Nottingham

STEAUA - Dinamo: 1-0, din 5 mai 1991

Se vede altfel!FCSteaua.ro vă atenţionează că imaginile şi facsimilul de mai jos ar putea avea efecte nedorite, precum: nostalgie, dureri de inima, dureri de cap şi, pentru cei mai sensibili la alăturarea cuv