home
22-12-11

Adio, Steaua

Mi-e greu sa spun asta...

Si totusi, cand voi fi intrebat cu cine tin, o sa raspund "cu nimeni". Am tinut cu Steaua. Dar pentru Steaua de azi nu mai simt nimic, mi-e la fel de indiferenta precum orice alta echipa de pe lumea asta. Nu ma mai intereseaza nici la cat e meciul, nici cu cine joaca, nici pe ce loc e in clasament, nici pe cine transfera, nici cine mai pleaca si nici cine o mai antreneaza. Ok, joaca in ros-albastru, si ce daca? Sunt multe echipe pe lumea asta care poarta aceste culori, si nu tin cu ele. Ok, poarta ACEA emblema in piept... si ce daca? Nimeni in afara de noi, suporterii, nu se mai oboseste sa se gandeasca totusi ce inseamna acea emblema, ce valori simbolizeaza si ce clipe unice de istorie se afla in spatele ei. Iar Ghencea, Ghencea a ajuns stadionul second-hand, unde jucam cu nou-promovatele atunci cand nu e asigurata "reteta financiara" (desi parca era mai scump sa joace pe Ghencea decat pe Arena, nu-i asa?).

Deci, domnule George Becali, din momentul asta nu ma mai puteti santaja cu nimic. Nu ma mai puteti ademeni cu niciun proiect, girat de marile glorii ale clubului. Nu imi mai puteti reprosa faptul ca nu iubesc Steaua, pentru ca, guess what?, chiar nu o mai iubesc. Da, domnule Becali, sunt un vagabond drogat si nenorocit care nu vrea binele Stelei, si in virtutea acestei calitati va voi contesta pana la capat - indiferent ce va insemna acest "capat": cel biologic al vreunuia dintre noi doi, sau un moment de gratie divina in care veti renunta dumneavoastra. Dar stiu ca nu veti renunta niciodata. Pentru ca sunteti in multe feluri, insa prost nu sunteti deloc. Nu veti da cu piciorul faimei, banilor si carierei politice pe care clubul Steaua vi le-a adus dumneavoastra.

Felicitari, domnule Becali, m-ati invins. M-ati facut sa imi devina indiferent clubul la care tin de peste 25 de ani. Insa macar acum, lucrurile sunt clare intre noi doi: dumneavoastra va pasa de Steaua din ratiunile descrise mai sus, iar eu... eu nu mai gasesc niciun motiv sa imi mai pese de Steaua. E simplu. Nu ne mai leaga nimic, din acest moment. Numai aveti cu ce ma santaja. In sfarsit, sunt un om liber si ma simt, deodata, eliberat de subiectivitatea si sentimentalismul cu care pana acum judecam anumite lucruri. Gata cu naivitatea mea de stelist, uneori prea optimist. Ma simt eliberat, si credeti-ma, e foarte bine.

Ca sa fiu si mai clar, pana cand George Becali nu va pleca de la Steaua:

- nu voi mai purta niciodata culorile clubului
- nu voi mai merge la meciurile Stelei
- nu imi mai pasa de ABSOLUT NIMIC legat de FC Steaua. Exemple: finala Europa League, infrangere cu 10-0 in fata lui Dinamo, venirea lui Guardiola la Steaua, etc.
- nu imi mai pasa de niciun fel de proiect la acest club. Indiferent de ce fosta glorie este girat. Sa-mi fie scuzata blasfemia - chiar daca il inviati pe Sfinx, il puneti conducator si ii dati mana libera, tot nu ma intereseaza.

Voi ramane un sustinator al sectiilor de hochei si rugby (in limita timpului disponibil), personal considerand ca acestea, alaturi de celelalte sectii CSA Steaua, inca mentin spiritul care odata m-a facut sa tin cu Steaua. La fel cum voi ramane activ pe acest site, singurul loc care nu a uitat ce inseamna Steaua (mai presus de culorile si emblema ce, din pacate, pot fi cumparate de neaveniti).

Multumesc gloriilor ce m-au facut sa plang de fericire de atatea ori, in Templu. Si multumesc domnilor Piturca, Paunescu, Dragomir, precum si cadrelor MAPN care, acum 8 ani, au dat Steaua domnului Becali - nu va voi uita niciodata pentru asta.

Urez Peluzei Nord, Peluzei Sud si vechilor mei prieteni de la Old Boys mult succes in continuare. Nu va judec in niciun fel pentru alegerea facuta, la fel cum sper ca si voi nu ma veti judeca pe mine.

chris1978

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
43 ani de la 06-01-1969

Ziua de nastere a lui Ilie Dumitrescu

Produs al Stelei, a cucerit 3 titluri si o cupa. A ajuns si in finala CCE '89, dar nu a jucat din cauza cumului de cartonase galbene. A marcat, pentru Steaua, peste 65 de goluri in aproape 200 de partide.
1989.03.01_IFK_Goteborg_S - toc

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di