home
19-12-11

Steaua - Vointa Sibiu: 1-0

Steaua s-a chinuit pe teren propriu cu Vointa Sibiu in ultimul meci din acest an, dupa o prima repriza echilibrata si o parte secunda dominata de oaspeti. Singurul gol al meciului a fost marcat de bulgarul Iliev in repriza secunda. Vointa a avut numeroase ocazii de egalare si chiar si o bara, insa Tatarusanu a pastrat un Craciun fericit pentru Steaua cu cateva interventii excelente.

Ploaia deasa si rece nu a taiat aripile sibienilor, care sperau sa faca un rezultat mare pe Arena Nationala. Desi pozitia din clasament a Vointei dadea dreptul echipei oaspete sa joace defensiv in tentativa de a scoate o remiza, Vointa a vrut mai mult decat atat si a dat o replica ofensiva Stelei.

De cealalta parte, Steaua a jucat ca o echipa care evolueaza pe teren propriu, incercand sa atace in permanenta in jumatatea sibienilor. Jocul a fost asadar unul destul de animat, cu multe actiuni de atac si destule faze de poarta. Iulian Popa, Lukanovic si Dalbea pentru oaspeti, si Cristi Tanase, Mihai Costea si Nikolic pentru Steaua au fost principalii protagonisti ai fazelor importante de la cele doua porti.

Scorul a fost deschis pana la urma in minutul 36 de Iliev, in urma unui corner executat de Bourceanu, la care bulgarul a sarit excelent la cap si a trimis sub transversala. Echipa lui Pelici putea restabili egalitatea dupa mai putin de 10 minute, insa Iulian Popa a sutat in transversala. Prima repriza nu s-a incheiat inainte ca Mihai Costea sa se afla de doua ori in aceeasi faza in fata golului desprinderii, la fiecare sut fiind blocat in extremis.

Repriza secunda a fost controlata surprinzator de sibieni. Oaspetii au iesit mai motivati de la vestiare decat gazdele lor si au dat mari emotii la poarta lui Tatarusanu in cateva faze. Iulian Popa a crescut nivelul tensiunii in careul Stelei cu o torpila de efect de la distanta, la care portarul ros-albastrilor a intervenit ezitant in prima faza dar a reusit totusi sa scoata de sub transversala.

In minutul 67 Tatarusanu si-a salvat iar echipa cu o dubla interventie la suturile violente ale lui Razvan Dalbea, ambele din afara careului. Cateva minute mai tarziu, dupa ce Martinovic a alunecat si nu a mai reusit sa scoata mingea din careu, Lukanovic a ramas fata in fata cu Tatarusanu, dar sutul lui in diagonala a ocolit bara din dreapta. Tot Dalbea a tras periculos si in minutul 88, insa si de aceasta data portarul Stelei a scos de sub transversala.

Înainte de meci, pe ecranele Arenei Naţionale a fost transmis un mesaj din partea fostului stelist Mihăiţă Neşu, în prezent paralizat după un accident suferit la un antrenament al echipei FC Utrecht.

Onlinesport: Irina Maxim

Steaua: Tătăruşanu - Emeghara (Lupu '75), Martinovici, Iliev, Latovlevici - Bicfalvi (Fl. Costea '46), Bourceanu - M. Costea (Năstăsie '90), Tatu, Tănase - Nikolici. Antrenor: Ilie Stan

Voinţa Sibiu: Miron - Maghici, Bar, Apostol, Grigore, Nicola (Burlacu '63) - Tătar, Beza (Bunea '82), Dâlbea, Popa - Lukanovici (Neguţ '75). Antrenor: Alexandru Pelici

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Steaua-Vointa Sibiu, atmosfera - OmBun

Steaua-Vointa Sibiu, 1-0 - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di