home
31-10-11

Departe de arene

Nimeni nu spune lucrurilor pe nume, in legatura cu incidentul de la Ploiesti. Toata lumea suna pe toata lumea, se fac emisiuni peste emisiuni, insa de fiecare data adevarul este ocolit.
Din pacate, acest incident mie personal mi-a confirmat - daca mai era nevoie - urmatoarele:

1. Publicul numai vine pe stadioane nu din cauza galeriilor, ci din cauza CONDITIILOR PRECARE DE SIGURANTA asigurate de organizatori. Nu miile de ultrasi din peluza sunt vinovati pentru lipsa numarului de spectatori, ci FORTELE DE ORDINE, dintr-un singur motiv: pentru ca nu sunt in stare sa asigure un climat de securitate manifestarii sportive.
Sa ne intelegem: in aproape orice multime de 10, 20, 30.000 de oameni vei gasi macar 1 cretin care sa vrea sa sara gardul, sa se bata, sa creeze incidente. Teoria se aplica si la mitinguri politice, si la concerte, si la Love Parade, si pe stadioane, etc. Ce faci tu, in calitate de club organizator, sa ii opresti pe cei ce vor sa incalce legea? Cum reusesti sa insufli oamenilor prezenti la eveniment sentimentul de siguranta? Oare nu isi pune NIMENI intrebarea de ce lucruri de genul asta se intampla din ce in ce mai des, si cine ar trebui sa le opreasca?

2. Mai mult, in aceasta dimineata, Jandarmeria se umple de penibil, interzicand unui grup de 6 (!) persoane sa stationeze pe trotuarul din fata unei institutii numita DNA. Daca 6 persoane reprezinta o amenintare pentru sistemul de securitate al unei instante din Romania - 6 persoane neinarmate, a carei singura vina era ca sunt suporteri ai Universitatii Craiova - E GRAV! Iar semnalul pe care acesti oameni il transmit opiniei publice, prin retinerea celor 6 suporteri, e ca traim intr-o tara in care Politia si Jandarmeria nu pot asigura siguranta cetateanului.

3. Jucatorii de fotbal au ajuns, din cauza incompetentei firmelor de paza si a Jandarmeriei, sa isi riste integritatea corporala si chiar cariera, atunci cand intra pe teren sa isi faca meseria. Jucatorii de fotbal sunt nevoiti sa se apere singuri si sa raspunda la violenta tot cu violenta, pentru ca NIMENI din cei ce ar trebui sa ii apere nu intervine. Jucatorii de fotbal vor ajunge, de maine incolo, sa joace cu un ochi catre adversar si cu altul catre tribune, pregatiti sa riposteze unui eventual atac parsivesc, precum cel de aseara. Curand, probabil vom avea primii eroi ce isi vor pierde viata pe terenul de joc, singura lor vina fiind ca poarta tricoul unui anume club. Si toate din vina cui? Exact: firme de paza, Jandarmerie.

4. Legea lui Mitica e proasta de la un capat la altul. Si am avut dreptate fiecare din noi, atunci cand l-am injurat pe Dragomir pentru ea. Legea lui Dragomir distruge fotbalul si spectacolul din tribune, datorita:
a) interzicerii elementelor pirotehnice IN TRIBUNE (nu pe teren!)
b) tolerantei pe care o acorda firmelor de paza, carora le-au fost acordate puteri depline in interiorul stadionului. Astfel, firmele de paza - angajate evident de cluburi - se transforma in instrumente de opresiune fata de suporterii ostili conducerii. Acesti baieti prost instruiti au fost depasiti de multe ori de evenimente, singura lor calitate fiind aceea de a confisca brichete, pixuri si brelocuri de chei.
c) mentinerea Jandarmeriei IN AFARA stadionului. Astfel, orice interventie a acestora, in cazul unor evenimente nedorite, va fi intotdeauna TARDIVA.
d) stipularea clara a situatiilor in care Jandarmeria e obligata sa intervina, precum si un pachet de masuri COERENTE pentru inlaturarea ABUZURILOR acestei institutii (vezi cazurile Steaua - FC Timisoara, Rapid - STeaua, etc.)

Construim stadioane, dar ele vor ramane goale. Cluburile, in loc sa atraga suporterii la stadion, fie ii interzic "in masa", din motive puerile (vezi cazul Peluza Sud Steaua), fie nu le asigura un climat de siguranta in care sa poata viziona un meci de fotbal.
Contraexemple - mai ales pentru cine a fost si a vazut "pe viu" un meci acolo: Anglia, Italia, Spania, Germania.

chris1978

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

Distrugerea jucatorilor - specialitatea casei

cu pieptul in fata si cu mintea goala (mediafax) Dacă săptămânile trecute ne-am ocupat de umilirea antrenorilor vezi articol si de frauda financiară făcută în club vezi articol, această mică trilogie ajunge la final, când vom face �