home
20-10-11

Maccabi Haifa - Steaua: 5-0 (3-0) VIDEO

Maccabi Haifa a surclasat pe Steaua Bucureşti cu scorul de 5-0, joi seara, pe stadionul ''Kiryat Eliezer'' din Haifa, în Grupa J a Europa League la fotbal. Maccabi a umilit-o pe Steaua prin golurile marcate de Weaam Amasha (10, 20), Yaniv Katan (38 - penalty), Taleb Twatha (72) şi Idan Vered (79), ratând şi un penalty, prin Katan (65), într-un meci în care echipa lui Ilie Stan a terminat în 9 oameni, după eliminările lui Bicfalvi (37) şi Iliev (64).



Omul meciului a fost fără îndoială Amasha, autorul a două goluri şi cel care a scos ambele penalty-uri.

După un început destul de bun, Steaua s-a văzut condusă de Maccabi când se scurseseră numai 10 minute, la capătul unei faze extrem de simple: Katan l-a lansat pe Amasha pe un culoar, acesta i-a depăşit în viteză pe Martinovic şi Iliev şi a marcat primul gol al partidei, 1-0 (10).

Maccabi a mai avut apoi o ocazie prin Katan (12), dar Martinovic a salvat golul. Tatu a replicat cu un şut bun, dar alături, în min. 14. Nikolic a trimis şi el pe lângă poartă, cu capul, din poziţie excelentă (18), după care Maccabi şi-a mărit avantajul: acelaşi Amasha a reluat în plasă din foarfecă mingea respinsă de Stanca la şutul lui Vered, 2-0 (20).

La meciul de debut în cupele europene pentru antrenorul Ilie Stan, Steaua a avut ghinion în min. 21, când Leandro Tatu a trimis mingea în bară, cu o lovitură de cap.

După ce Amasha tras peste poartă din marginea careului (27), echipa israeliană s-a desprins în min. 38, dintr-un penalty acordat la faultul lui Bicfalvi asupra lui Amasha, transformat de Katan: 3-0. Bicfalvi a fost eliminat pentru fault în postură de ultim apărător. Steaua nu s-a regăsit în continuare şi Amasha a fost aproape de al treilea gol al său (43). Fraţii Costea au avut ultimele situaţii de gol chiar înainte de pauză, Florin în min. 44 şi Mihai în min. 45+1.

Vered a avut o nouă ocazie după pauză dezastrul, dar a greşit finalizarea (58). Dezastrul a fost completat de eliminarea uşoară a lui Iliev (64), pentru un presupus fault la Amasha, scăpat singur spre poartă. Din fericire, Katan a ratat penalty-ul, trimiţând mingea în bara transversală (65).

Degringolada Stelei nu a putut fi oprită şi Maccabi a marcat al patrulea gol prin Taleb Twatha, cu un şut de la circa 24 de metri (72), în timp ce Vered a înscris golul cinci, în min. 79.

Singura circumstanţă atenuantă a Stelei este numărul mare de absenţe înaintea jocului, 8 accidentaţi (Tătăruşanu, G. Matei, Galamaz, Gardoş, Tănase, D. Popa, Răduţ şi Prepeliţă) şi un suspendat (Brandan).

Maccabi Haifa: Saranov - Meshumar, Buljat, Dgani, Twatha - T. Cohen (Azriel '60), Yahaya - Golasa, Katan (Turgeman '66), Vered - Amasha (Boccoli '70). Antrenor: Elisha Levy.

Steaua: Stanca - Martinovici, Iliev, Geraldo, Latovlevici - Bicfalvi, Bourceanu - M. Costea (Mustaţă '67), Tatu (Roşu '77), Fl. Costea (Rusescu '51) - Nikolici. Antrenor: Ilie Stan.

Agerpres

Acesta cel de-al treilea 0-5 suferit de Steaua in cupele europene, in deplasare, dupa cele din 23 octombrie 1990, cu Montpellier, si din 27 august 1997, cu PSG.

Declaratiile de dupa meci:


Ilie Stan: "Sunt foarte dezamăgit. Nu ne-a ieşit nimic, nici colectiv, nici individual. Toată lumea a fost sub aşteptări. E ceva la care nu ne aşteptam, dar trebuie să mergem mai departe. O să analizăm ce am greşit şi vom încerca să remediem greşelile. E normal să fim foarte supăraţi, la fel şi patronul, care a plecat înainte de final, are toate motivele să fie supărat. A fost un accident. Nu ne aşteptam să întâlnim un adversar aşa de bun, de organizat şi de motivat. Păcat că i-am pierdut pentru meciul următor pe Iliev şi Bicfalvi, eliminaţi. La Bucureşti va trebui să jucăm cu totul altfel".

Elisha Levi: "Este unul dintre cele mai bune meciuri ale lui Maccabi în Europa şi cel mai bun din acest sezon. Aşa se joacă, organizat şi eficient. Am jucat contra unei echipe puternice, dar le-am descoperit slăbiciunile, am aşteptat greşelile lor, am jucat în viteză, ca un grup, cu răbdare. Sunt bucuros pentru această performanţă. Nu ne-am pierdut capul după ce am deschis scorul, am jucat ca o formaţie matură. La meciul cu Steaua de la Bucureşti nu trebuie să facem greşeala de a-i subestima, e o diferenţă între meciurile de acasă şi cele din deplasare. Va trebui să evoluăm ca la Haifa, agresivi şi eficienţi. Nu va fi uşor la Bucureşti, Steaua va dori să-şi ia revanşa".

Novak Martinovici(caruia i-au dat lacrimile in direct, la tv): Niciodată n-am primit cinci goluri, nici măcar la antrenament. 5-0. Asta a fost realitatea din teren. Le-am spus colegilor că trăim cea mai mare ruşine cu rezultatul asta. Am pierdut trei puncte, dar mergem mai departe. Inca avem sanse sa batem acolo si pe Larnaca. Mai avem sanse...dar cand pierzi cu 5-0 nu mai poti gandi pozitiv.

Am avut mare încredere în echipa asta. Am şi-n continuare, dar speram la o victorie în seara asta, nicidecum la o umilinţă. Când pierzi cu 5-0... suntem praf... incredibil...penibil!"

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

Distrugerea jucatorilor - specialitatea casei

cu pieptul in fata si cu mintea goala (mediafax) Dacă săptămânile trecute ne-am ocupat de umilirea antrenorilor vezi articol si de frauda financiară făcută în club vezi articol, această mică trilogie ajunge la final, când vom face �