home
12-10-11

Cum minte creditorul despre negocierile cu Armata

Gigi Becali, finantatorul Fotbal Club Steaua, joaca la cacealma in disputa cu Ministerul Apararii, el negociind cu reprezentantii Armatei doar la televizor.

Sunt saptamani bune de cand Clubul Sportiv al Armatei (CSA) Steaua, administratorul bazei sportive din Ghencea, a anuntat public ca este gata sa negocieze un nou contract de inchiriere cu echipa latifundiarului. Singura conditie pusa de CSA a fost aceea ca inainte de orice discutie, FC Steaua sa isi achite datoria in valoare de 572.000 de euro.

Gigi Becali a anuntat de mai multe ori, in toata aceasta perioada, ca este dispus sa negocieze cu Armata, precizand ca este dispus sa cedeze instalatia de nocturna a stadionului in contul acestei datorii.

Comandantul CSA Steaua, colonelul George Boroi, anunta ca echipa finantata de Becali nici macar nu a initiat vreun contact oficial in intercarea de a stinge litigiul!

"Noi am chemat FC Steaua in Ghencea, dar ei inca nu au venit cu nicio propuenere oficiala. Nu au oferit nici nocturna, nici altceva, pentru a acoperi datoria. Asteptam sa discutam, sa vedem cand vor veni cu o propunere", a declarat colonelul Boroi pentru Ziare.com.

In aceste conditii, Armata s-a adresat justitiei din nou, solicitand in instanta recuperarea creantelor.

Cu doua procese intentate impotriva FC Steaua, comandantul Clubului Sportiv al Armatei spune ca asteapta ca justitia sa se pronunte pentru a comenta posibilitatea ca echipa de fotbal sa revina pe stadionul ei traditional.

"Procesele pe care le avem cu ei si revenirea echipei in Ghencea sunt doua lucruri diferite, noi asteptam sa se prununte justitia", ne-a mai spus George Boroi.

Becali, trisor sau victima?

Gigi Becali a declarat de mai multe ori ca a mutat echipa din Ghencea din cauza Armatei, care i-ar fi cerut o chirie mult prea mare.

Totusi, acelasi club de fotbal Steaua condus de acelasi Gigi Becali a semnat, la sfarsitul lui 2009, contractul de inchiriere cu numarul A-7220/23.12.2009, valabil 4 ani, deci pana in decembrie 2013, prin care nu numai ca era de acord cu acea chirie "exagerata", dar se si angaja sa o plateasca.

Dupa numai un an si jumatate, echipa lui Becali a reziliat unilateral acest contract motivand costurile exagerate, asta desi "ros-albastrii" au evoluat pe Ghencea fara a mai plati chirie din vara lui 2010, deci un sezon intreg.

In ceea ce priveste costurile exagerate ale inchirierii complexului sportiv, merita mentionat faptul ca echipa lui Gigi Becali beneficia in Ghencea nu numai de un stadion, ci si de baza de pregatire, cu tot ce presupune aceasta, inclusiv conditii pentru recuperarea jucatorilor accidentati, minihotel si chiar spatii comerciale in care functionau magazinul oficial al clubului sau muzeul.

Conform estimarilor din presa sportiva, FC Steaua castiga aproximativ doua milioane de euro anual din activitati de marketing, o buna parte din aceste venituri fiind generate de unitatea comerciala ce opera la stadionul Ghencea.

Ziare.com

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Istorie in ROS ALBASTRU - toc

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di