home
01-10-11

Etichete

Vara tarzie isi arunca razele peste aleile care incep sa se arate semnele toamnei. Frunze incep sa dantuie in vant ca o coregrafie splendida a naturii. Mii de etichete dezlipite de pe un podus care si-a dus la final termenul de valabilitate si ne lasa in mana deocamdata blanda a toamnei.

Pe vremuri am fi luat o pastrama (procurata pe sub mana) la jar cu un must, am fi ascultat etapa la radio, daca nu ne-am fi incalzit in gradenele Templului cu coifuri de hartie din Sportul, am fi sporovait cu vecinii despre beneficiile antifonarii Daciei, curatarea bujiilor si verificarea aprinderii pentru iarna. Am fi luat telefonul cu disc, si am fi epuizat toate numerele din agenda cu 048 pentru a ne asigura de existenta combustibilului „ochii lui dobrin” pentru lunile de iarna, in asteptarea filmelor pe care vecinii bulgari ni le propuneau in prime-time.

Eticheta acelor vremuri indica ca ele au expirat de mult, si nu se vor intoarce in simplitatea si frumusetea lor. In acele vremuri am crescut si am evoluat crezand in puritatea sportului, in puterea pregatirii performantei sportive, in acel citius altius fortius. Dar tot in acel sistem a aparut si cel mai perfid mecanism de inselatorie impotriva aceluiasi sport. Disperat de performantele unor rivali, in furnalele negre de la Hunedoara un anume international roman negru, antrenor in ascensiune, a pus bazele celui mai negru sistem de coruptie si ne-a rapit frumoasele noastre duminici. Din pacate eticheta acestui virus nu a continut nici termen de valabilitate si nici antidot si el s-a intins, si a cancerizat incet si sigur intreg fotbalul romanesc. Dupa zeci de ani, doua generatii tati si fii poarta vina de a reprezenta cel mai corupt segment al fotbalului romanesc. O eticheta de care nu vor scapa nici peste inca doua generatii.

Nu vi se pare ca trecem prea usor peste acest subiect, ca ne-am resemnat? Ca am orbit dupa ce am fost otraviti cu picatura? Cine apare in stenogramele publicate in presa? Mai tineti minte arbitrajul din ultimele derby-uri cu arbitrii romani? Eliminari imposibile, decizii abuzive, totul se leaga incet – incet, si cade ca o fisa in tonomat. DJ- piesa 1 te rog, de la finul pentru, nasul fara numar: „Te-am fraierit de ti-au mers fulgii”!

Ce eticheta sa mai pui fotbalului in care Dinamo dirijeaza arbitrajele? Decontul le vine mereu la testul real, cand „corpul de balet” (inspirata asemanare) nu mai e la centru, si toti pescarii si anonimii fac palmares cu o echipa, altadata de semifinalele Cupelor europene.

Dar ce eticheta sa le mai pui oamenilor din fotbal, care au tarat acest joc la DNA si la circ? Ce eticheta sa-i pui antrenorului, care de la prima destituire a lui Lacatus inroseste telefonul lui Gigi autopropunandu-se pe banca Stelei? Cum se numeste omul care, vazand tot ce se inampla cu oameni de fotbal adevarati, tot vrea sa se afunde pana la brau in balega ovina de Pipera?

Mai este o eticheta dezlipita de pe o cutie de carton din Parcul Operei. „Best (manager) before october 2011”. Zboara suflata de vantul sortii, si ne arata ca decontul vietii nu iarta niciodata, ca pana la urma taratoarele vor trai cu taratoarele si vulturii cu vulturii. Dj, piesa 2 te rog -

Alex (keluboss)

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

AISS: "Atentionam conducerea Stelei sa inceteze cu declaratiile iresponsabile!"

AISSIn urma declaratiilor finantatorului Stelei, domnul George Becali, premergatoare meciului retur dintre Steaua si TSKA Sofia din preliminariile Europa League, Asociatia Independenta a Suporterilor Stel