home
30-09-11

Steaua nu se refuza!

Vă prezentăm mai jos o mică retrospectivă a extraordinarului management pe care Steaua îl are de câtiva ani:

Toamna lui 2007:

Gigi Becali l-a considerat principalul vinovat pentru esecul de la Cluj pe Massimo Pedrazzini, pe care l-a demis duminica dimineata. Finantatorul Stelei l-a contactat pe Marius Lacatus, iar dupa o discutie care a durat cateva minute, "Fiara" a acceptat sa se intoarca acasa, in Ghencea.

Finantatorul Gigi Becali a anuntat ca Lacatus va avea un salariu de 200 de mii de euro pe sezon si un bonus de 200 de mii de euro daca va lua campionatul. "Vreau inca locul doi in grupe, mai ales ca acum avem un antrenor care va fi sprijinit 100% de public", a mai afirmat Becali.


Toamna lui 2008:

Finantatorul Stelist a confirmat ca s-a sfatuit cu Lacatus inainte de meciul cu Lyon si ca acesta din urma n-a ascultat de sfaturile lui.

"Marius, daca suntem in avantaj, il scoti pe Semedo. Asta i-am zis la pauza, dar el nu s-a conformat. L-a deranjat si faptul ca am spus ca nici Hagi nu pierdea meciul. I-am zis că poate se mai gândește la vreo demisie", a mai spus Becali.

Mijlocul lunii octombrie:

Becali i-a anunţat ieri pe fotbalişti că Munti este noul lor tehnician. „Dorinel Munteanu va fi în proporţie de 95% noul antrenor al Stelei”, i-a anunţat ieri Becali pe jucătorii roş-albaştri.De ce nu 100%? A explicat chiar finanţatorul Stelei: „Pentru că încă nu ştiu exact ce pretenţii are. O să discut cu avocatul său să vedem cum ne înţelegem. Poate el cere mult şi mie nu îmi convine”. Cel care negociază contractul lui Dorinel e Aurel Marinescu, preşedinte PNG Caraş-Severin, cel despre care Porumboiu spunea că e omul de legătură al lui Munti cu clubul Steaua. Între timp, Dorinel a susţinut dimineaţa o conferinţă de presă la Cluj, după care, la ora 14:30, a plecat cu un automobil spre Lupeni, acolo unde mâine dimineaţă „U“ va juca contra Minerului. Dacă Marinescu şi Becali se vor înţelege, şi şansele sunt foarte mari să se întâmple aşa, atunci Munteanu va veni la Bucureşti direct după meci.

"Dacă echipa merge, nu mă bag peste Munteanu, dacă nu merge, mă implic total." - Gigi Becali, finanţator Steaua.

Decembrie :
Gigi Becali a anunţat oficial: Dorinel Munteanu NU mai este antrenorul Stelei. În locul acestuia revine Marius Lăcătuş, acesta ajungând în Ghencea pentru a doua oară în acest an. Impresarul lui Dorinel Munteanu, Aurel Marinescu, a declarat pentru Gazeta Sporturilor că fostul antrenor al Stelei a primit cu tristeţe vestea demiterii sale. Totuşi, Dorinel Munteanu va primi acum 200.000 de euro, cât reprezintă clauza sa de reziliere.
Şeful Şcolii Federale de Antrenori, Mircea Rădulescu, a declarat iniţial că Marius Lăcătuş nu poate reveni pe banca tehnică a Stelei, deoarece regulamentul nu îi permite unui antrenor să facă două contracte la acelaşi nivel, într-un sezon, indiferent că este vorba despre aceeaşi echipă.
Totuşi, marţi dimineaţă, Mircea Rădulescu confirma pentru gazeta Sporturilor revenirea lui Lăcătuş: "Acesta poate antrena din nou Steaua. Marţi juriştii au deliberat şi au ajuns la concluzia că un antrenor se poate întoarce la aceeaşi echipă în acelaşi sezon." În aceste condiţii, Marius Lăcătuş revine oficial în funcţia de antrenor principal la Steaua.

Mai 2009:

Antrenorul Marius Lacatus a demisionat duminica seara, dupa o serie de rezultate submediocre la comanda echipei Steaua. Pana la finalul campionatului (din care au mai ramas trei etape), Steaua va fi antrenata de antrenorul secund Massimo Pedrazzini.
Lacatus a luat decizia demisiei, dupa o discutie purtata cu patronul echipei. "Nu il dau afara, el stie ce trebuie sa faca", declarase acesta dupa ultimul meci al Stelei, esecul de vineri seara cu Rapid.
"Pedrazzini va conduce echipa in ultimele trei partide. Eu voi fi prezent la fiecare antrenament de-acum pana la sfarsitul campionatului. Sunt patru antrenori la care ma gandesc pentru a prelua echipa din vara: Dan Petrescu, Basarab Panduru, Walter Zenga si Cristiano Bergodi", a declarat patronul Becali la postul de televiziune sport.ro.

Iunie 2009:

Gigi Becali a negociat sâmbătă la palatul de pe Aleea Alexandru, cu italianul Renzo Rossi, venirea lui Bergodi la Steaua. Patronul a anunţat că Bergodi va veni săptămâna viitoare la Bucureşti şi va semna un contract de antrenor, iar în scurt timp site-ul oficial al Stelei a anunţat numirea italianului ca antrenor al echipei. Becali a anunţat, apoi, cu surle şi trâmbiţe, hegemonia Stelei în Europa peste doar un deceniu.
Întâi, Becali anunţase că s-a înţeles în proporţie de 99% cu Bergodi, pentru a declara mai târziu că nu mai este nici un dubiu în privinţa acordului, şi gândindu-se deja la felul în care se va descurca echipa cu fostul fundaş de la Lazio pe bancă.
"Ne-am înţeles în proporţie de 99 la sută. Mai lipseşte doar semnătura lui Bergodi! Mi-a promis că va întineri mult echipa şi că în cinci ani vom avea o echipă de tineri talentaţi. În zece ani, cu echipa asta o să dominăm Europa", a declarat Becali după întâlnirea de la Palat avută cu Renzo Rossi,

Septembrie 2009:

Aventura lui Cristiano Bergodi pe banca Stelei s-a terminat dupa 0-0 cu Sheriff Tiraspol in Europa League, patronul Gigi Becali luand aceasta hotarare dupa ce antrenorul italian nu l-a lasat sa intre la pauza in vestiarul jucatorilor. Dupa miezul noptii Bergodi si-a luat la revedere de la jucatori, in timp ce fanii ros-albastrilor au fost prezenti la arena pentru a-i cere socoteala patronului. Despre conflictul cu Bergodi: "Din punctul meu de vedere am incheiat colaborarea cu Bergodi. Il va anunta Renzo Rossi de decizia mea. Am vrut sa merg la pauza la vestiare, iar el a facut un gest umilitor, ceva de genul . M-am simtit umilit si nerespectat. Nu m-a deranjat neaparat pentru ca m-a oprit sa vorbesc cu jucatorii, ci modul in care a facut-o. Au vazut si jucatorii acele momente si m-am simtit foarte prost. Mai bine plecam acasa decat sa iau parte la un astfel de moment. Pot sa iau maine Liga Campionilor, dar fara demnitate nu am ce face cu ea. Fara demnitate mor" - Gigi Becali (sport.ro)

Get Adobe Flash player

"Bergodi e puţin tralala, el a avut şi în Italia probleme, a sărit la bătaie cu cineva la un moment dat. Merge cu Renzo Rossi de mînă, parcă sînt mama şi copilul. Ce tot îl cocoloşeşte Renzo pe Bergodi atîta? Pînă la urmp, ce mare echipă a făcut el aici? N-avea rezultate şi era normal să fac şi schimbarea asta la un moment dat.


Vezi mai multe din Sport pe 220.ro


Vezi mai multe din Sport pe 220.ro

Septembrie 2009:
Gigi Becali a confirmat că "Lippi" va fi noul tehnician al Stelei.
" Mihai Stoichiţă e noul antrenor al Stelei. Am încercat să-l conving pe Pandi, el a refuzat şi apoi l-am întrebat pe cine vede el ca antrenor. Am zis că trebuie să fie un stelist. El mi-a spus de Stoichiţă ", a declarat Becali la finalul tratativelor ce au durat aproximativ 15 minute.

Iată şi prima declaraţie dată de Mihai Stoichiţă în calitate de antrenor al Stelei: "Steaua nu se refuză. Nu îmi poate fi frică de presiune. Sper să am rezultate şi să nu fie probleme. Mâine voi conduce primul antrenament, de la ora 10:00"


Vezi mai multe din Sport pe 220.ro

Mai 2010:

Mihai Stoichita este resemnat cu gandul ca va parasi Steaua la finalul acestui sezon, el anuntand ca isi va cauta o alta echipa pe care sa o antreneze in sezonul urmator.

"Lippi" a dezvaluit apoi ca nu a mai discutat de ceva vreme cu Gigi Becali, toate indicatiile patronului primindu-le prin intermediul lui Valeriu Argaseala.

"Este infinit mai greu acum la Steaua, decat in urma cu 12 ani, cand am mai antrenat in Ghencea. Atunci eram ajutati din mai multe parti, acum clubul sta intr-un singur om: Gigi Becali. Voi incerca sa imi gasesc un contract la alta echipa, voi face ceea ce am invatat pana acum. Nu am mai fost demult la Gigi Becali, ma vad cu el doar cand sunt chemat! Vorbesc mai mult cu Valeriu Argaseala. Nu ramai la o echipa sa iti propui locul 5! Deja cartile sunt facute. Imi pare foarte rau ca nu am reusit sa aduc un titlu in Ghencea. Singurul lucru pe care nu l-am reusit a fost ca nu mi-am adus jucatorii pe care i-am vrut in iarna. Cu acei jucatori as fi putut lua titlul.

Iunie 2010:

Gigi Becali anunta ca s-a inteles cu Victor Piturca iar fostul selectioner va fi cu siguranta noul antrenor al Stelei.
"Am batut palma cu Piturca. E 100% noul antrenor al Stelei. Deja am inceput sa ma consult cu el pentru ce jucatori au fost propusi la echipa" a anuntat Becali la postul B1 TV.

August 2010:

Scandal la Steaua! Victor Piturca si-a dat demisia din functia de antrenor al clubul de fotbal! Alaturi de el au deci sa plece si colaboratorii sau Eugen Neagoe, Ovidiu Costeşin, Mihai Dima şi Gabriel Boldici. In plus si presedintele Stelei, Emeric Ienei, a anuntat ca vrea sa paraseasca clubul.
"Voi pleca odată cu Piţurcă. M-am ghidat toată viaţa după principii morale, n-o să mi le schimb acum", a declarat Emeric Ienei, preşedintele clubulu. "Gigi a greşit grav. Piţurcă i-a cerut garanţii pentru că ştia că altfel Becali nu se poate abţine. În momentul de faţă, la Steaua nu se pot pune în aplicare proiecte. Nu poţi să îţi faci planuri cu un om care bagă astăzi un leu şi mâine vrea să scoată trei", a mai spus acesta citat de Realitatea.net.
"M-am întâlnit cu Piţurcă şi i-am propus să vină antrenor, el mi-a spus «prima dată m-a contactat Mititelu, dar cum el nu are bani vin la Steaua». I-am spus că pot să îi dau două milioane de euro dacă echipa se califică în Liga Campionilor. A început treaba, a adus jucători şi a zis : «Eu fac tot». Celor din club le-am dat ordin: «Patronul vostru este Piţurcă» Eu nu puteam da un om afară, el putea. Eu nu puteam să mă mai bag", a spus Becali.
"Vine după primul stagiu de pregătire, dă abonamente, deşi eu nu voiam acest lucru, dă jos gardurile. Eu rezolvasem problema asta, dar acum iar o să am probleme. A schimbat totul, a adus oamenii lui. În pauza dintre stagiile de pregătire mi-a zis că vrea nişte garanţii că eu nu o să critic jucătorii şi n-o să jignesc galeria. Eu mă gândeam că vrea nişte garanţii în limita banilor pe care îi are de luat, adică 2 milioane primă plus 300.000, banii lui. Mi-a zis că vrea contract pe trei ani şi că nu garantează performanţe imediate, ci abia că în anul trei ia campionatul. Am acceptat pentru că oricum mă gândeam că o să tragă la campionat şi o să-l câştige. În al doilea stagiu de pregătire i-am făcut toate poftele cu transferurile. După ce se întoarce îmi cere garanţia şi eu i-am dat un teren de 2-3 milioane. El a vrut terenul de la Şcoala Americană de 36 de milioane. Poate că nu era atât, dar 15 milioane tot costa şi mi-a zis că nu poate să mai stea, să-mi caut antrenor", a punctat patronul Stelei.
"M-a sunat într-o zi şi-mi spune că lasă echipa singură. Îmi spune că nu mai vrea patru hectare jumătate, ci 10 hectare. Voia şi un contract cu 5 milioane de euro clauză că dacă mai vorbesc ceva pierd cele 5 milioane şi terenul: dacă i se părea lui că am vorbit ceva, pierdeam banii. i-am spus că nu accept, iar el a zis că ne despărţim.", a spus Gigi Becali


Vezi mai multe din Sport pe 220.ro


Vezi mai multe din Sport pe 220.ro

August 2010:

Steaua are, în sfârşit, antrenor! Ilie Dumitrescu a acceptat ieri, entuziast, propunerea lui Gigi Becali de a pregăti echipa sa de suflet, iar în această dimineaţă va efectua primul antrenament în Ghencea. La prânz va fi prezentat oficial la stadion, iar luni va debuta pe banca roş-albastră în meciul cu Victoria Brăneşti (20:30, Antena 1). În continuare, ProSport vă oferă detalii picante din culisele discuţiilor dintre Becali şi Dumitrescu.

Cu siguranţă, marţi e o zi norocoasă pentru Ilie Dumitrescu! Fostul mare internaţional a cedat rugăminţilor lui Gigi Becali de a antrena echipa din Ghencea, după ce un prim contact pe această temă avusese loc în noaptea precedentă. Mai exact, după ce primise tot mai multe semnale că soluţia Hagi - Iordănescu avea şanse mici de reuşită, Becali s-a reorientat rapid. A mai încercat la Piţurcă, a fost refuzat de Lăcătuş, după care l-a sunat pe Ilie Dumitrescu. Era deja ora 01:00!


Vezi mai multe din Sport pe 220.ro

Septembrie 2010:


Vezi mai multe din Sport pe 220.ro



Septembrie 2010:

Gigi Becali a vorbit despre strategia de la Steaua după demisia fulger a lui Ilie Dumitrescu
"Îl las pe Edi Iordanescu interimar. Să joace în Cupaă cu restul echipei, care n-a evoluat azi. Îl iau si pe ta-su să-i dea lecţii", a anunţat Gigi Becali la gsptv.

Septembrie 2010:

Finanţatorul roş-albaştrilor, Gigi Becali, s-a decis, după o discuţie cu apropiaţii săi, ca începând de azi, fostul mare fotbalist al roş-albaştrilor, Marius Lăcătuş, să fie antrenorul Stelei.
Gigi Becali nu a mai avut răbdare şi a ascultat până la urmă sfatul apropiaţilor săi, care l-au rugat imediat după înfrângerea de la Galaţi să nu-l mai lase absolut niciun meci pe Edi Iordănescu să conducă echipa din Ghencea. "Gigi, gândeşte-te că nu mai e de joacă! Urmează meciul cu Napoli, iar stadionul va fi plin. Dacă pierdem ruşinos şi acest meci, vezi că lumea o să înnebunească. Ne trebuie urgent antrenor cu experienţă, iar Marius Lăcătuş deja a vorbit pe la televizor că vrea să se întoarcă la Steaua. Sună-l şi spune-i să preia echipa", i-au spus apropiaţii lui Becali.
Ascultând aceste sfaturi, Gigi Becali a pus mâna pe telefon, iar după o discuţie care a durat zece minute, a primit acceptul "Fiarei". "Gata, m-am înţeles cu Lăcătuş. De mâine (n.r. - azi) el va fi antrenorul Stelei. M-am înţeles cu el foarte repede. I-am spus că am în vizor trei jucători să-i dau afară, iar el, în mare parte, a fost de acord cu politica clubului", a spus Becali la GSP TV.


Vezi mai multe din Sport pe 220.ro

Martie 2011:

Tehnicianul Marius Lăcătuş a demisionat de la echipa Steaua, a doua zi după eşecul în faţa formaţiei FC Braşov, scor 0-3, în etapa a XX-a a Ligii I, a anunţat finanţatorul stelist Gigi Becali.
„Lăcătuş a venit în faţa echipei şi a anunţat că-şi dă demisia, a plecat", a declarat Gigi Becali la Sport.ro.
Prin demisia de luni, Marius Lăcătuş îşi încheie la al treilea mandat pe banca Stelei în postura de antrenor principal, mandat început în septembrie 2010. El a mai antrenat Steaua în perioada octombrie 2007-octombrie 2008 şi din decembrie 2008 până în mai 2009.
Finanţatorul stelist Gigi Becali şi-a continuat tirada la adresa antrenorului Marius Lăcătuş şi la finalul partidei pierdute în faţa lui FC Braşov, lăsând să se înţeleagă faptul că se gândeşte din nou la varianta Cosmin Olăroiu:

"Sunt un dobitoc numai în ceea ce priveşte fotbalul. Nu înţeleg fenomenul ăsta aşa de bine, mă iau după alţii, iar rezultatul e cel care este. Pot să spun că regret plecarea lui Piţurcă, mi-aş fi dorit să nu-mi fi impus să tac şi să rămână la Steaua. Pe el nu l-ar domina nimeni, niciodată, pe propriul teren. Veţi vedea ce măsuri voi lua în zilele următoare. Gata, nu mai sunt dobitoc, m-am trezit. Păi, cum să te bată Braşovul, care a avut doi jucători şi i-a dat şi pe ăia? Sunt cel mai mare cretin din lume că am investit 7 milioane de euro în transferuri.

Mihai Stoica trebuie să demonstreze iar că are abilităţi de manager. A ratat un pariu deja, cu Dică. Cei mai buni conducători din fotbalul românesc sunt Paszkany, Marius Stan şi Marian Iancu, în ordinea asta. Ei îşi fac echipe, cum-necum, iar eu dau bani mulţi şi tot nimic.

Dacă ar veni Olăroiu mâine, aş zice din nou că vreau titlul. Cred că el lar lua, acum ne lipseşte antrenorul. de ce nu a reuşit Dorinel Munteanu la Steaua? Poate nu a avut experienţa necesară, oricum, la Steaua e altceva. Lăcătuş a zis că nu pleacă? Deşi l-au înjurat suporterii... Poate se răzgândeşte până mâine", a spus Gigi Becali la Sport.ro.

Martie 2011:

După demisia lui Marius Lăcătuș, patronul Gigi Becali și-a găsit repede un nou antrenor la Steaua. Marți seara a fost anunțat oficial tehnicianul Sorin Cârțu, care va prelua echipa pentru următoarele trei luni.
Gigi Becali a apus că noul antrenor va rămâne atâta timp cât are rezultate: “Aici te țin rezultatele și jocul echipei. Să dea Dumnezeu să rămână zece ani.”

Mai 2011:
Antrenorul Sorin Cartu a declarat la conferinta de presa de dupa meciul pierdut in fata Rapidului, scor 0-1, ca vrea sa renunte la functia de antrenor al Stelei.

Tehnicianul ros-albastrilor a anuntat ca si-a luat la revedere de la elevii sai, spunandu-le ca poarta ghinion echipei si ca mai bine pleaca.

"Este un rezultat nedrept, am controlat partida, dar am pierdut. A fost o prima repriza echilibrata cu ocazii de ambele parti.


Le-am spus si baietilor si poate ghinionul sunt eu. Intr-un fel mi-am luat la revedere de la ei. Muncesc mult ca antrenor si vreau sa am satisfactii.



Vezi mai multe din Sport pe 220.ro


Mai 2011:
Cosmin Olăroiu va fi antrenorul echipei Steaua Bucureşti până la finalul acestui sezon, a anunţat joi patronul formaţiei din Ghencea, Gigi Becali, după ce Sorin Cârţu a afirmat că vrea să renunţe la finalul meciului cu Rapid (0-1).

Cosmin Olăroiu va fi antrenorul echipei Steaua Bucureşti până la finalul acestui sezon, a anunţat joi patronul formaţiei din Ghencea, Gigi Becali, după ce Sorin Cârţu a afirmat că vrea să renunţe la finalul meciului cu Rapid (0-1).


Iunie 2011:

Tehnicianul israelian care a mai pregătit-o în România pe Unirea Urziceni a ajuns la un acord cu Steaua şi a fost prezentat oficial. "Roni Levi este noul antrenor al Stelei, a fost omul care în momentul când l-a sunat Mihai Stoica a spus că în prezent lucrează la o echipă, dar dacă e vorba de Steaua vine. Negocierile au durat foarte puţin pentru că pe el îl interesa Steaua", a declarat Becali, într-o conferinţă de presă.

Septembrie 2011:

Israelianul Ronny Levy şi-a dat demisia din funcţia de antrenor al Stelei, după egalul de joi cu AEK Larnaca din grupele Europa League, scor 1-1.

Septembrie 2011:

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, astăzi, la Sport.ro, că tehnicianul Ilie Stan a acceptat să preia funcţia de antrenor al formaţiei steliste, în locul lui Ronny Levy, cel puţin până la finalul turului.

"A venit Ilie Stan la mine acasă, am discutat toate detaliile şi mergem să ne întâlnim cu Edi Iordănescu şi cu Gabi Mărgărit, după care ne vom deplasa direct la Mogoşoaia, la echipă. Noi am discutat pentru un an, dar la finalul turului vom face o analiză. Nu am discutat de bani, încă. Pe Ilie Stan îl cunosc bine, doar l-am avut antrenor la Buzău. El a acceptat să vină la Steaua, a zis că nu-l interesează banii, vrea să facă treabă", a declarat Becali la Sport.ro.


VIDEO EXCLUSIV! Primele imagini cu Ilie Stan la Steaua! I-a bagat in sedinta pe jucatori la Mogosoaia! Vezi ce anunta Becali: pe www.sport.ro

Din acest moment sperăm ca Ilie Stan să aducă titlul Stelei, să ne ducă în Liga Campionilor, pe locul doi dacă nu se poate să fim campioni și sa umplem National Arena.
Știu că este greu, însă trebuie să susținem echipa și patronatul deoarece, cum am și demostrat, ”finanțatorul” Stelei știe ce trebuie să facă și cum să ne scoată la liman. Trebuie să strângem din dinți, să așteptăm venirea iernii când nea Gigi o să ne aducă jucătorii de care avem nevoie, mai ales mijlocașul ală coordonator de care avem nevoie. Surse din club spun că este vorba de Ganso sau Hazard, Gigi refuză să se mai uite la bani de acum încolo. Dragi prieteni, vă rog să aveți răbdare și să susținem echipa în acest mandat de o lună a lui Ilie Stan. Echipa are nevoie de liniște.

PS: Rog providerul de televiziune RDS-RCS, în numele suporterilor lui Gigi Becali, pardon Steaua, reintroducerea postului GSP în grila de programe, deoarece ne-a fost extrem de dificil să urmărim firul evenimentelor de astăzi și doar pe sport.ro am beneficiat de declarații ale lui nea Gigi.

Vă mulțumim.

PSS: Adio Steaua, îți mulțumesc pentru ce mi-ai oferit până să pună mâna pe tine acest cancer. Îmi pare rău că am fost atât de dobitoci încât am lăsat să se ajungă aici.

I.N.Money

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

AISS: "Atentionam conducerea Stelei sa inceteze cu declaratiile iresponsabile!"

AISSIn urma declaratiilor finantatorului Stelei, domnul George Becali, premergatoare meciului retur dintre Steaua si TSKA Sofia din preliminariile Europa League, Asociatia Independenta a Suporterilor Stel