11-08-11

MApN, la un pas de alti 49 de ani de rusine

Neaosul proverb romanesc "Nu te baga in cocina, ca te mananca porcii" este una dintre cele mai elementare lectii de viata pe care oamenii ar trebui sa si le insuseasca. Cu atat mai mult Ministerul Apararii Nationale, institutia statului in care conationalii nostri au o incredere extrem de ridicata, ar trebui sa fie demna de respectul care i se poarta.

In ciuda repetatelor pete de imagine aduse de asocierea cu simbolul grobianismului din Romania, Ministerul Apararii Nationale poarta negocieri destul de intense pentru ca Gigi Becali sa demonstreze acestei institutii ca a gresit, atunci cand a luat masuri fiindca un contract semnat nu a fost respectat.

"Cred ca si-au dat seama si vom cadea la pace. Nu e nici un fel de graba pentru ca apoi iar gresim. O las sa se coaca, sa isi dea seama ca au numai de pierdut daca ramane baza in paragina", dixit cel care s-a revoltat ca a fost obligat sa-si respecte un angajament de mai multe sute de mii de euro.

Sa reamintim faptul ca Gigi Becali a folosit Steaua intr-un mod obisnuit pentru el, in momentul in care MApN a aratat in mai multe randuri ca simbolul grobianismului din Romania nu a respectat o intelegere scrisa cat se poate de clara.

In data de 13 septembrie va avea loc prima infatisare din procesul dintre cele doua parti, iar orice stelist care si-a pastrat (sau care a avut vreodata) capul pe umeri, nu poate decat spera ca forul condus de Gabriel Oprea sa negocieze revenirea Stelei in Ghencea doar pana cand simbolul grobianismului din aceasta tara va fi obligat sa semneze un contract ferm, prin care sa fie obligat la penalitati severe in caz de nerespectare a noii intelegeri, oricare ar fi ea. Macar atat...

O astfel de masura este mai mult decat necesara, intrucat conducatorul de Maybach este recunoscut pentru glumele sale, dupa ce nu-si respecta intelegerile verbale, promisiunile, contractele. Stau dovada nu numai, de exemplu, primele de calificare in Liga Europa din urma cu doi inca neachitate, ori cazul atator jucatori care au fost santajati sa nu-si mai ceara salariile restante, ci insusi cazul "Io las Ghencea in paragina", din acest an.

Pe de alta parte, discursul simbolului grobianismului din Romania referitor la investitiile de zeci de milioane de euro in arena din Ghencea nu pot decat sa starneasca o grimasa amara celor care nu au uitat ca acest individ are acelasi discurs in apropierea unui an electoral, inca din 2006. Europarlamentarul (din pacate!) vorbeste pe larg despre acest subiect, ii perie pe ministrii MApN fie ca sunt stelisti, fie ca sunt oameni "cu capul pe umeri", asa cum afirma despre Sorin Frunzaverde, dar "negocierile" se opresc aici.

Orice stelist care si-a pastrat (sau care a avut vreodata) capul pe umeri nu poate decat spera ca MApN nu ii va oferi un cec in alb individului care a adus public cele mai grave acuze de coruptie unor generali ai Armatei Romane fara sa pateasca nimic. Speram ca MApN sa nu uite nici catastrofalele prejudicii de imagine aduse de acest individ simbolului fotbalistic al Romaniei, in speta clubului Steaua.

Mai mult, speram ca demersul MApN de a stabili clar cine are drept asupra palmaresului clubului sa fie dus pana la capat! Nu numai pentru a limita discursul revoltator de mitocanesc al lui Gigi Becali, ci si pentru a arata ca Ministerul este preocupat sincer - nemaivorbind de obligatia morala! - de soarta sectiei de fotbal.

Prin procesul cu Gigi Becali, Ministerul Apararii Nationale da primul semnal, din mandatul lui Victor Babiuc incoace, ca doreste sa isi asume viitorul fabuloasei traditii si mosteniri a sectiei de fotbal a clubului Steaua. Prin negocierile pentru revenirea Stelei in Ghencea, MApN ar putea arata ca este dispusa la anumite compromisuri, pentru ca terfelirea imaginii clubului sa inceteze.

Insa Ministerul Apararii Nationale ar trebui sa poarte negocierile - oricare ar fi obiectul acestora - de pe pozitii de neta superioritate, nu din postura de milog. Ar fi nu numai obligatia demnitatii militare, ci si reinstaurarea unei ordini logice in Ghencea: Gigi Becali ii este dator vandut Stelei, nu invers!

Lari

Steaua - de la MApN, la Becali (1)

Steaua - de la MApN, la Becali (2)

Steaua - de la MApN, la Becali (3)

Steaua - de la MApN, la Becali (4)

Steaua - de la MApN, la Becali (5)

Steaua - de la MApN, la Becali (6)

Steaua - de la MApN, la Becali (7)

Steaua - de la MApN, la Becali (8)

Steaua - de la MApN, la Becali (9)

Steaua - de la MApN, la Becali (10)

Steaua - de la MApN, la Becali (11)

Steaua - de la MApN, la Becali (12)

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di