28-06-11

Daca as fi pentru o zi presedinte...

Ma gandesc cum ar fi daca intr-o zi, unul dintre noi ar avea o functie de presedinte la Steaua. Ce s-ar intampla? Ce ar face suporterul de rand pentru culori? Multe nu ar face pentru ca de unu singur n-am rezista nici 5 minute.

In cazul asta putem face un exercitiu de imaginatie: daca fariseul ar pleca din Ghencea si ar inapoia culorile, stema si palmaresul, ce s-ar intampla cu Steaua!? De murit sigur nu ar muri, ba mai mult ar renaste, poate nu asa repede cum ne-am dori, dar asta s-ar intampla cu siguranta.

Daca MApN ar continua sa duca razboiul cu ciobanul si n-ar urmari doar remuneratia, atunci, probabil, clubul ar fi cedat la un moment dat unui alt investitor, poate vor fi mai multi, desi ce-i prea mult nu-i neaparat si sanatos. In cazul asta s-ar incepe o reconstructie care probabil ar dura ani de zile, ne-ar macina nervii si rabdarea, dar aceasta reconstructie ar fi atat de necesara.

Cum ar fi ca intr-un moment de asta sa se treaca inclusic la sistemul de asociati, unde suporterii sa se identifice cu o entitate juridica, care sa aiba actiuni din actiunile clubului, sa aiba un cuvant de spun in deciziile luate la club!?

Daca am fi pentru o zi in postura de a lua decizii, de a ne da cu parera despre un transfer, o actiune luata pentru centrul de juniori, sau in legatura cu altceva legat de club, cum ar arata Steaua?

Daca vinderea sau achizitia unui jucator ar depinde intr-o oarecare masura de parerea noastra, nu s-ar mai aduce toate petardele de jucatori si toate slugile de antrenori. Am fi parte activa din acest club, am avea o identitate, pentru ca in momentul de fata nu avem identtitate, decat cea mostenita de la fostele grupari din peluza, fosti suporteri care au dus greul indiferent de starea vremi, probleme personale, conducatori daunatori s.a.m.d.

Pentru o zi am fi toti presedinti si am incerca sa influentam directia de mers a clubului. Din pozitia actuala putem spune multe pentru ca nu conteaza; presa in loc sa ne dea dreptul la opinie ne blameaza, organele de ordine ne baga pumnul in gura iar societatea intoxicata ne blameaza. A fi suporter in ziua de azi inseamna a fi huligan, jigodie, infractor...

Cum ai reactiona tu, suporterul de azi, daca de maine te-ai trezi ca ai drepturi si contezi, ai fi ascultat si bagat in seama? Cum te-ai simti in postura de presedinte? pentru ca in comparatie cu situatia de acum diferenta ar fi ca de la cer la pamant, de la om de rand la... presedinte.


AndyQ

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di

Mihai Nesu, pentru prima data in aer liber

ALATURI DE BICHO!!!După 48 de zile de la operaţia la coloană, Mihai Neşu a simţit pentru prima oară razele soarelui, în curtea interioară a clinicii de recuperare. Într-un scaun cu rotile electric, pe care �