home
22-05-11

AISS: "Suporterii stelisti - discriminati de FRF"

Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti doreste sa aduca in atentia acestora precum si a opiniei publice faptul ca Federatia Romana de Fotbal a refuzat accesul fotoreporterilor AISS la finala Cupei Romaniei, Steaua-Dinamo, miercuri - 25 mai 2011.

Desi solicitarea noastra a fost adresata in termenul stabilit si respectand cerintele impuse de catre FRF, primirea ei fiind confirmata de catre ofiterul de presa al FRF, in persoana distinsului domn Paul Zaharia, cererea de acreditare FOTO ne-a fost refuzata in cursul zilei de vineri, 20.05.2011.

Intr-o prima incercare de justificare a deciziei, FRF, prin ofiterul ei de presa, ne transmite ca: „am acreditat exclusiv unitati mass-media, persoane care au meseria de journalist, afiliate la Asociatia Presei Sportive din Romania, nu reprezentanti ai site-urilor care nu au legatura cu activitatea de ziarist.”
Consultand lista acreditarilor aprobate si publicata pe site-ul FRF (link: http://www.frf.ro/sites/default/files/acreditari%20de%20presa%20cupa%20romaniei.pdf) si reclamand prezenta unor „unitati media” neafiliate la APSR, FRF revine si ne transmite ca, totusi, „afilierea la Asociatia Presei Sportive nu reprezinta o conditie obligatorie pentru dobandirea unei acreditari” si ca „solicitarile site-urilor suporterilor (...) nu vor beneficia de acreditari la aceasta finala, cu totul alta fiind situatia site-urilor OFICIALE ale gruparilor, reprezentate in cazul formularii unei cereri in acest sens, cu oferirea tuturor garantiilor de rigoare”,si, de asemenea, ca „in principal, conteaza practicarea meseriei de ziarist, nu reprezentarea unui site non-profesionist, fie el si respectabil, cum este al dumneavoastra”.

Ne aratam cu aceasta ocazie profund dezamagiti de decizia Federatiei Romane de Fotbal de a nu acorda acreditarile solicitate pentru siteul suporterilor stelisti www.fcsteaua.ro. Mentionam faptul ca site-ul suporterilor stelisti www.fcsteaua.ro, prin intermediul Asociatiei Independente a Suporterilor Stelisti, este acreditat an de an de catre clubul Steaua Bucuresti si ca pana in prezent nu ni s-a refuzat participarea la niciun eveniment sportiv din tara sau din strainatate, indiferent ca a fost vorba de meciuri jucate acasa sau in deplasare, din Liga 1, Cupa Romaniei, Champions League, Europa League, meciuri ale echipelor de handbal, baschet, hochei, rugby ale CSA Steaua Bucuresti sau alte evenimente, ca de exemplu, recenta ceremonie de premiere a sportivilor care au castigat Cupa Campionilor Europeni la 7 mai 1986, organizata de MApN etc. De asemenea, fotoreporterii „fcsteaua.ro”, chiar daca isi desfasoara activitatea la nivel de jurnalist neprofesionist, au competenta profesionala necesara fotografierii evenemintelor sportive, fiind recunoscuti de catre AAFR (Asociatia Artistilor Fotografi din Romania), asociatii internationale (FIAP-Federatia Internationala a Artistilor Fotografi) si sunt recompensati cu titluri si premii la concursuri internationale. Cluburi prestigioase din Europa ne-au oferit cu amabilitate si respect acreditarile lor, Federatia Romana de Fotbal insa ne refuza participarea la finala Cupei Romaniei, unde unul dintre combatanti este chiar clubul nostru drag.

Prin aceasta decizie a FRF ne simtim discriminati (DEX: „politica prin care o categorie de cetateni sunt lipsiti de anumite drepturi pe baza unor considerente neintemeiate”) si invocam aici chiar Statutul FRF care, conform articolului 8, stipuleaza la paragraful 1 ca „discriminarea de orice tip impotriva ... unei persoane fizice sau a unor grupuri de persoane avand la baza ....., sau orice alte motive este strict interzisa” si la paragraful 2 ca „ orice tip de discriminare, directa sau indirecta, va fi sanctionata conform Codului disciplinar FIFA/UEFA/FRF”.

Consideram astfel ca prin aceasta decizie ni se incalca dreptul de a informa si de a fi informati. Decizia de neacordare a acreditarii face parte dintr-o nesfarsita si inacceptabila serie de masuri menite a indeparta suporterii de fenomenul sportiv, de desconsiderare si de manipulare a acestora prin deformarea realitatii, prin nepermiterea accesului acestora la evenimente sportive de aceasta anvergura.

Dorim sa atragem atentia prin acest comunicat asupra „importantei” pe care o acorda FRF iubitorilor de fotbal din Romania, neconsiderand necesara participarea acestora pentru a relata propriilor suporteri de la un eveniment sportiv, fie el si Cupa Romaniei. Urmare a acestui comportament, nu putem decat sa le dam conducatorilor fotbalului romanesc din partea suporterilor cel mai natural raspuns pentru viitorul apropiat: stadioane goale si dezinteres pentru toate initiativele lor.


Asociatia Independenta a Suporterilor Stelisti
22 mai 2011

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Marele Belo

Omul pe care caprioarele il urmareau, cazute intr-o admiratie geloasa, pentru a-i imita miscarile...Belo a debutat in „B” la 16 ani, la Moldova Noua. A fost plimbat pe la Pitesti si Olt, de Ianovschi si Halagian, n-a fost legitimat, insa, la niciuna dintre cele doua echipe si a fost transferat l

Perversa de la Brasov

Unii sunt mereu pe fazaCe-mi placeau mie povestile alea cu domnitorii care adunau boierii la ospete si dup-aia fie ii cracanau cu omoru', fie le dadeau foc... Smechera abordare! Intotdeauna ma intrebam cum de boierii aia ca