home
16-05-11

Victorie dupa furtuna / STEAUA - FCM Targu Mures: 1-0

Steaua a obtinut o victorie muncita si importanta in etapa a 33-a din Liga 1, elevii lui Olaroiu trecand, in Ghencea, de FCM Targu Mures cu scorul de 1-0, gol Dica in minutul 25.

"Oli" a inceput disputa de luni cu o formula de echipa destul de curioasa. Daca defensiva a fost una ce tinde sa devina "clasica", cu Tatarusanu in poarta, Latovlevici in stanga, Iliev si Gardos in centri si Emeghara in banda dreapta, surprizele au aparut in linia mediana. Szekely a fost trimis titular pe dreapta, Nicolita fortat cumva in stanga, in locul accidentatului Tanase, iar Brandan si Radut la centru. In atac, ineficientul Bilasco, sustinut de revelatia Dica.

Din nou, nu pot sa nu remarc jocul batranesc al stelistilor, unul urat si lipsit de orizont. Jucatorii au balonul, insa este evident ca nu stiu ce faca cu el. In momentul asta apar pasele laterale si cele inapoi, apoi precipitarea si inevitabila cursa a jucatorului de banda urmata de o centrare, de obicei plouata - prada facila pentru defensiva adversa.

Nicolita a parut, luni, ceva mai activ pe stanga, semn ca ii prieste colaborarea cu Latovlevici mai mult decat cea cu Emeghara. E drep ca africanul nu este un jucator de banda adevarat, ajutand prea putin constructia. Nu pot sa inteleg insa incapatanarea antrenorilor de a-l pune pe Banel sa execute fazele fixe in care se impun centrarile. Ai un jucator foarte prost cand vine vorba de centrari si tu tocmai pe el il pui sa ti le execute?!?

Mihai Radut, pe alocuri sclipitor in momentul venirii in Ghencea, mi s-a parut sufocat de sarcinile defensive. Se vede ca baiatul ar vrea sa urce mai mult, sa incerce mai mult, insa la aproape fiecare faza mi-a parut retinut, parca ceva il tragea inapoi spre cercul de centrul terenului. Brandan merita si el evidentiat, chiar daca a comis o serie de greseli.

Unicul gol al intalnirii a venit (din nou) ca o palma pentru finantator. Jucatori pe care i-a facut praf de-a lungul anului, Szekely si Dica de data asta, au adus 3 puncte pentru Steaua si mentin echipa in lupta nemeritata pentru preliminariile Europa League.

In final, Martinovici a fost eliminat din prostie, a lui si a lui Avram care i-a dat doua "galbene" tampite, iar muresenii parca asteptau invitatia sa atace. Final curios de meci in care nici stelistii si nici adversarii nu fortau pe faza ofensiva, desi au existat o serie de ocazii ce promiteau.

Nu trebuie omis nici numarul neasteptat (pentru mine cel putin) de "supusi" care au venit dupa "imparat" la ultimul meci pe Ghencea din acest sezon. Unii zic ca de vina a fost furtuna, dar sunt si carcotasi care nu-i cred.

Steaua: 12. Tătăruşanu - 3. Emeghara, 6. Gardoş, 4. Iliev (18. Martinovici '63), 14. Latovlevici - 7. Szekely (24. Surdu '63), 5. Brandan (26. Bicfalvi '77), 8. Răduţ, 16. Nicoliţă - 20. Dică, 17. Bilaşco. Antrenor: Cosmin Olămarin.

FCM Târgu Mureş: 22. Balauru - 15. L. Rus, 33. Bruno Fernandes, 17. Iencsi, 24. Szilagyi - 90. Issa Ba (4. Cordoş '90) - 25. Vagner (20. Răduţă '70), 83. Vasilache, 19. Fl. Dan - 80. D. Zaharia (10. Didi '46), 21. Astafei. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Steaua-FCM Tg.-Mures, atmosfera - OmBun

Steaua-FCM Tg.-Mures, 1-0 - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Asa a vrut Dumnezeu

RonaldicaSteaua s-a calificat in finala Cupei Romaniei, editia 2010/2011, dupa o "dubla" deloc agreabila cu FC Brasov, in semifinalele intrecerii. Daca in Ghencea a fost 0-0, elevii lui Olaroiu (sau ai lui Car

Bal sa fie!

Urrraaa!!!Dacă e să mă enerveze mai mult ceva, în afara celor care judecă lucrurile fără a le pune în context, sunt trestiile care se dau stejari. Am multe prietene care nu-şi părăsesc partenerul