home
16-05-11

Bal sa fie!

Dacă e să mă enerveze mai mult ceva, în afara celor care judecă lucrurile fără a le pune în context, sunt trestiile care se dau stejari.

Am multe prietene care nu-şi părăsesc partenerul de viaţă pentru cică îl iubesc. Degeaba Gigică al lor se îmbată cu roş-albastru de metil şi le fac de râs la emisiuni tv, în direct, de ani de zile, degeaba le spune, că sunt nişte drogate nenorocite - pentru a fi aplaudat de alţi nenorociţi, ca şi el! - după ce şi-a satisfăcut pofta cu ele.

Şi ele ce fac? În loc să ia atitudine, în loc să îndrepte lucrurile - unele au şi copii! Ce-o să se aleagă de ei? - ele vin şi îmi povestesc mie despre cât de fericite sunt, îmi dau mie lecţii despre ce ar trebui să fac şi se mai şi supără când le spun că sunt ridicole!

Ele ca ele... Că e omenesc să ne ascundem durerea, dorul, idealurile în orice mod dorim! Dar ce te faci cu alea care le admiră, le preţuiesc şi visează şi ele la un Gigică?

Şi pentru ce? Ce plăcere poţi avea să locuieşti într-un Templu plin doar de dorinţele lui Gigică beţivu', într-un Templu plin doar de urletele şi hăhăielile lui Gigică-Fleancă-Spurcată, într-un Templu plin doar de cioburile Zestrei părinţilor şi bunicilor?

Şi, tocmai când credeam că o să ma scutească şi ele cu minciunilor lor gogonate, cu exagerările despre fericirea lor - i-a molipsit Gigică al lor cu gogoşile vândute pe post de delicatesă! - şi cu fericirea de-a vedea şi pe alţii mai nefericiţi fără un asemenea Gigică - te şi întrebi cum de-a existat lumea până la Gigică, soro! - le auzi că se duc la Bal. La braţ cu el şi cu prietenii lui. Iar lumea scoate din context toată mizeria în care trăiesc ele, toată nefericirea lor, mai cruntă ca spurcăciunile îndrugate de Gigică, şi se bucură pentru ele!

Uită şi ele, aşa cum uită şi lumea, că aproape zilnic Gigică este sfâşiat din cuvinte de Nefericite, că Gigică este blestemat zilnic de Amărâte, că Prăpăditele îi jură aproape zilnic moarte lui Gigică.

Cuvintele lor, ca şi fericirea lor, e ceva iluzoriu. Dar... Bal să fie!

Săracele mele prietene...

Mioara von Vipera

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Asa a vrut Dumnezeu

RonaldicaSteaua s-a calificat in finala Cupei Romaniei, editia 2010/2011, dupa o "dubla" deloc agreabila cu FC Brasov, in semifinalele intrecerii. Daca in Ghencea a fost 0-0, elevii lui Olaroiu (sau ai lui Car

Bal sa fie!

Urrraaa!!!Dacă e să mă enerveze mai mult ceva, în afara celor care judecă lucrurile fără a le pune în context, sunt trestiile care se dau stejari. Am multe prietene care nu-şi părăsesc partenerul