home
13-05-11

Dică, ideea fixă a lui Gigi

Părerea mea e că Steaua n-a jucat neapărat mai bine decît Braşovul în returul semifinalei de Cupă, dar a jucat mai mult. După o repriză strînsă, a dominat copios, aşa că a meritat egalul, fie smuls şi in extremis.

Organizată, harnică, fîşneaţă, formaţia lui Conçeicao a comis însă eroarea de a se baricada prea devreme în jumătatea proprie şi a plătit pentru asta. Poate că antrenorul a sunat retragerea sau poate că nu, mai contează? Cert e că egalarea, deşi produsă abia în minutul 86, a venit în mod legitim, consecinţa unei presiuni transformate adesea în asediu.

În ciuda bucuriei din final, totuşi Steaua n-a învins. Într-adevăr, a obţinut o calificare foarte preţioasă, capabilă să-i salveze un întreg sezon neconvingător, însă n-a cîştigat. Pentru succes i-ar fi trebuit măcar un om de gol, însă acesta i-a lipsit iar. În schimb, ca şi în campionat, a avut destule mîini moarte, în frunte cu Nico-liţă, Cr. Tănase şi Bilaşco.

Oricum, dacă Steaua a ajuns să se entuziasmeze că a reuşit eliminarea, ba şi fără victorie, a unui adversar din partea inferioară a clasamentului, e clar că s-a schimbat peisajul fotbalului nostru. “Granzii” de odinioară, mai ales bucureştenii, au cedat şi cedează teren. Ei continuă să-şi imagineze că mai sînt ce-au fost, dar realitatea îi contrazice.

Dică a scos-o pe Steaua din necaz, numai că, paradoxal, exact asupra lui s-a năpustit patronul: Gigi Becali a reconfirmat după meci că marcatorul de miercuri nu va fi reţinut în lot pentru sezonul următor! Ciudată optică, în conformitate cu care va fi dat afară jucătorul care înscrie goluri, nu cel ori cei care le ratează

De acord că Dică nu mai e cel de-acum 7-8 ani. Timpul şi-a pus pecetea şi peste el, i-a mai tocit reflexele, l-a mai uzat. Dar s-a dovedit eficient şi, încă mai important, a părut factorul de echilibru în stare să gestioneze vestiarul. Iată de ce un asemenea fotbalist ar trebui păstrat, nu alungat! Să admitem însă că vrei s-o faci şi că poţi. În nici un caz însă, nu-i normal, iar elegant nici atît, să sari la gîtul jucătoru-lui care tocmai ţi-a rezolvat o partidă decisivă! În măsura în care Steaua anunţă construirea unei garnituri tinere, cu atît mai mult aceasta ar avea nevoie de experienţa lui Dică.

În ceea ce priveşte intenţia lui Gigi Becali, izvorîtă dintr-un exces de autoritate vecin cu absurdul, de a muta echipa pe Naţional Arena, prefer să nu comentez. Pentru că inepţiile nu se comentează. Vorba lui Lăcătuş, CASA STELEI E ÎN GHENCEA şi nicăieri altundeva, lucrurile sînt atît de simple încît nu văd de ce am mai discuta. Păcat că europarlamentarul n-a luat aminte la păţania Craiovei, trimisă de Mititelu în exil la Severin, dar nu mă mir. Gigi Becali n-a înţeles nimic din propriile-i greşeli, cum să fi înţeles din ale altora?!

gsp.ro

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Asa a vrut Dumnezeu

RonaldicaSteaua s-a calificat in finala Cupei Romaniei, editia 2010/2011, dupa o "dubla" deloc agreabila cu FC Brasov, in semifinalele intrecerii. Daca in Ghencea a fost 0-0, elevii lui Olaroiu (sau ai lui Car

Bal sa fie!

Urrraaa!!!Dacă e să mă enerveze mai mult ceva, în afara celor care judecă lucrurile fără a le pune în context, sunt trestiile care se dau stejari. Am multe prietene care nu-şi p�