home
12-05-11

Steaua-Dinamo dupa 21 de ani in finala cupei

Cele mai galonate echipe din România se vor întâlni iar într-o finală de Cupă a României. Ultima confruntare dintre cele două echipe în finala Cupei a avut loc în 1990, Dinamo câştigând cu 6-4.

Steaua a obţinut calificarea după două rezultate de egalitate cu FC Braşov, în timp ce Dinamo are de îndeplinit doar o formalitate cu Gloria Bistriţa, ardelenii urmând să alinieze o echipă formată din juniori.

În finala din 1990 s-a înscris recordul de goluri în ultimul act al competiţiei, dar mai ales s-au înfruntat cele mai puternice formaţii din istoria fotbalului nostru: o semifinalistă a Cupei Cupelor în acel sezon (Dinamo) şi o finalistă a Cupei Campionilor în sezonul precedent (Steaua). Doar în ediţia din 1935, Rapid - Ripensia 6-5, s-au înscris mai multe goluri, dar în acel meci s-au jucat şi prelungiri, iar echipele evoluau într-un sistem cu doi fundaşi. A fost cântecul de lebădă pentru două trupe de legendă care, peste doar câteva săptămâni, aveau să se risipească în cele patru colţuri ale Europei.

A fost un meci halucinant, în care Dinamo a pornit ca o furtună (a avut la un moment dat 5-1), iar Steaua a revenit spectaculos. Roş-albii s-au impus în final cu 6-4, iar Răducioiu, autorul a trei goluri, a fost declarat omul partidei. În acel sezon, nimeni n-ar fi putut opri iureşul dinamoviştilor, care şi-au adjudecat eventul. Steaua a pierdut campionatul la o diferenţă de doar un punct faţă de Dinamo, după ce câştigase ultimele cinci titluri. A fost, totodată, şi primul mare succes înregistrat de Mircea Lucescu în cariera sa de antrenor principal.

Steaua ajunge în finala Cupei după 12 ani, în timp ce Dinamo atinge ultima rundă după 6 ani.

Finala Cupei va avea loc la Braşov pe 25 mai, acolo unde Steaua şi Dinamo şi-au disputat finala din 1989. Roş-albaştri s-au impus atunci cu 1-0, prin golul marcat de Hagi.

21 de ani au trecut de ultima finală de Cupa României între Steaua şi Dinamo

10 finale de Cupa României s-au disputat între Steaua şi Dinamo, palmaresul fiind favorabil Stelei cu 6 victorii

20 de trofee ale Cupei României are Steaua în palmares, faţă de 12 ale dinamoviştilor

6 finale au fost organizate în afara Bucureştiului: 1989 şi 2011 la Braşov, 2007 la Timişoara, 2008 la Piatra Neamţ, 2009 la Târgu Jiu şi 2010 la Iaşi

prosport.ro

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
 
28 ani de la 13-05-1983

Ziua de nastere a lui Ianos Szekely

Ianos Szekely a venit la Steaua in vara anului 2008 de la Otelul Galati.
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

2% pentru AISS

AISSPosibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o liber

Piturca, de la A la Z

Avantaj al jucatorilor, il avem p-ala al marcatorilor...Acum 55 de ani se nastea la Orodel, Dolj. Atacant de 1.85, la maturitate, subtil, foarte tehnic, marcator de rasa, numar 9 adevarat, intra in jocul de combinatii perfect, avand o inteligenta foarte mu