home
23-04-11

Petre Marin despre Steaua, Boro, box şi Gigi! Povestea unuia dintre cei mai longevivi jucători în activitate

Petre Marin vorbeşte cu plăcere despre anii frumoşi pe care i-a trăit la echipa din Ghencea. Vorbeşte despre atmosfera din vestiar, una total diferită faţă de ce e acum la Steaua, dar îşi aminteşte şi de coşmarul de la Middlesbrough.

Când îl auzi pe Petre Marin vorbind despre returul de la Middlesbrough ţi se face pielea de găină. Îţi transmite emoţiile de atunci, trăite chiar de el. "Mă credeţi că, deşi au trecut cinci ani de atunci, tot nu îmi revin? Şi azi, când mă mai văd cu foştii mei colegi, Rădoi, Goian... tot de acel meci cu Boro discutăm. Nu am găsit nicio explicaţie pentru ce a fost atunci. Lumea l-a acuzat pe Oli că a mizat pe apărare. În vestiar, el ne-a zis: «Dacă îi lăsăm să vină peste noi, va fi greu să ne mai calificăm». Parcă şi acum aud cuvintele lui. În repriza a doua am căzut. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Chiar nu ştiu. La 2-0 pentru noi, englezii tot cântau. Coşmarul a venit în ultimele 20 de minute. La finalul jocului ne uitam unii la alţii şi nu ne venea să credem că am pierdut calificarea! Ce să mai zică şi Oli? Când a intrat pe uşă, a văzut un vestiar de piatră. Toţi eram morţi! Oameni cu copii acasă să-i vezi plângând... A fost incredibil", a povestit Petrică.

Mergea toată echipa în club sau la evenimente

Îl aducem în prezent, când îl întrebăm despre escapadele nocturne ale steliştilor din ultima vreme. El ne duce iar în trecut, pentru a ne face să înţelegem că şi atunci el şi colegii lui ieşeau în cluburi. Dar o făceau organizat, cu acordul conducerii. "În vestiar nu era lider doar Rădoi. Toţi eram! Eram uniţi. Nu conta nici vârsta. Nu exista petrecere la care să nu mergem toţi. Ieşeam cu soţiile, cu copiii, vacanţele le făceam împreună. Ţin minte că am fost toată echipa la nunta lui Opriţa, care a făcut-o tocmai la Herculane. La fel s-a întâmplat la botezul copilului lui Dică. Şi noi mergeam în cluburi, pentru că e normal să ai dreptul şi la viaţă personală, dar numai când era cazul. Nu ne duceam în cursul săptămânii. Se ieşea organizat, toată echipa. Ştia şi conducerea. Cu Bonfim şi cu Ricardo a fost altceva... Sunt străini, sunt brazilieni, au altă mentalitate"a conchis experimentatul fotbalist.

"O să treacă mulţi ani până când o echipă din România va mai ajunge într-o semifinală de cupă europeană"
Petre Marin, fundaş Concordia Chiajna

"Meme era liantul perfect între echipă şi conducere. Toate problemele pe care le aveam le discutam cu el şi el le rezolva"
Petre Marin, fundaş Concordia Chiajna

"La Chiajna sunt condiţii extraordinare"

Când îl auzi pe Petre Marin vorbind despre condiţiile pe care le are la actuala sa echipă, parcă nu îţi vine să crezi că stai de vorbă cu un jucător care a trecut pe la Naţional, Rapid şi Steaua."Sunt supercondiţii la Chiajna. Se pot face performanţe. Am vorbit cu primarul şi de mult nu am mai văzut un om aşa pasionat de fotbal. Eu am semnat cu ei până la vară. Vom vedea ce va fi. Dacă vom promova şi va fi nevoie de mine, sigur că voi rămâne", a declarat fotbalistul.

"Protasov lucra numai pe atac. apărarea era beton"

Petre Marin i-a apreciat pe Oli, pe Zenga, dar şi pe Protasov. Despre ucrainean, Petrică povesteşte că lucra numai pe atac, deoarece în defensivă lucrurile erau bine fixate de Zenga. "La el totul era pe atac. Îţi dădea libertate de mişcare. Ne spunea: «Sunteţi Steaua, cea mai importantă echipă din România. Arătaţi asta şi pe teren»", a dezvăluit jucătorul de la Concordia Chiajna.

"Gigi venea rar în vestiar. Numai să ne încurajeze"

Fostul fundaş stânga al Stelei şi-a expus şi părerea lui despre Gigi Becali."Îl cunosc bine. Reacţionează pe moment şi apoi regretă. Când critică jucătorii, normal că ei sunt deranjaţi. Avem şi noi familii, copii, se uită la tv. Îmi amintesc că nu prea venea prin vestiar, decât când jucam în străinătate, aşa să ne încurajeze. Când promitea o primă se ţinea de cuvânt", l-a caracterizat Petrică.

A făcut box la clubul Rapid

Poate puţini ştiu, dar Petre Marin a practicat în copilărie şi boxul, o disciplină sportivă căreia i-a desluşit tainele la clubul Rapid. "Fiind foarte aproape de Giuleşti şi pentru că aveam mulţi prieteni care făceau box la Rapid, am mers şi eu la antrenamente. Când a trebuit însă să aleg între box şi fotbal, am ales fără ezitare sportul-rege", a dezvăluit jucătorul.


prosport.ro

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

2% pentru AISS

AISSPosibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o liber

Multumim pentru participarea la miting

Protest anti BecaliOrganizatorii mitingului de protest “Revolutia stelista” doresc sa multumeasca celor aproximativ 1000 de supoteri prezenti la actiunea desfasurata duminica, 17 aprilie, in fata “Palatului” pat