home
21-04-11

"Revolutia Stelista", in Academia Catavencu

Cu ocazia sfintelor sărbători de Florii, galeria Stelei și-a propus să lanseze un album a cappella intitulat 101 moduri muzicale de a-i sugera lui Gigi Becali să plece din Ghencea (titlu încă în lucru). Așa că, după ce au fost la biserică și s-au stropit cu sălcii înmuiate în apă sfințită, membrii corului s-au prezentat pentru un concert de neuitat, chiar în fața palatului lui George Becali, din Aleea Alexandru.

Pe la ora 15, lumina lucea perfect pe Iisus-ul aurit din curtea patronului Stelei. Grupul s-a strîns în jurul dirijorului cu portavoce și, flancați din toate părțile de jandarmi înarmați pînă în dinți, au început să cînte imnuri de voinicie. Sînt destul de mulți, Roberta Anastase ar zice chiar cîteva miliarde. Eu aș estima undeva la 400-500. Se strigă numele unor personaje celebre din reclamele de la BRD, cutiile de Timișoreana și videoclipurile B.U.G. Ma­fia: Hagi, Belodedici, Lăcătuș. Sincer să fiu, reprezentația a fost destul de impresionantă, în ciuda lipsei instrumentelor clasice de acompaniament, cum ar fi goarna, toba sau vuvuzela. S-au cîntat hituri clasice precum: „Fie vorba între noi, mai bine te-ntorci la oi“, un șlagăr despre transhumanță. „Olé Olé / Olé Ola / Noi refuzăm dictatura“, cîntat pe o superbă structură alternantă cu fundal de aplauze. „Renunțăm noi la protest, cînd te-n­torci tu în arest“. Apoteoza absolută a concertului a fost interpretarea fabuloasă, la unison, a celebrului „Vinde, pleacă, mori!“, o capodoperă a liricii de retorică imperativă. Citez: „Vinde, pleacă, mori în p**a mea! Ciobane, la Steaua tu n-ai ce căuta! Ți-am zis-o o dată, de zeci de mii de ori, mai dă-te în sloboz de zdreanță! Vinde, pleacă, mori!“.

Pe lîngă creațiile originale, am avut parte și de niște cover-uri după piese celebre. Binecunoscuta „Guantanamera“ a fost interpretată și răsinterpretată în varianta „Pleacă din Ghencea, Becali, pleacă din Ghencea“. În urma acestui protest muzical se trage clar următoarea concluzie: Becali ar fi un excelent cioban, dacă nu ar fi un patron de club de tot rahatul.

Reprezentația s-a terminat printr-un exercițiu de muzică experimentală, o huiduială ca atunci cînd i se dă cartonaș roșu pe nedrept lui Bănel.

Din păcate, Gigi Becali n-a fost la palat să audă superbele ode ce i-au fost închinate și să-i răsplătească pe colindători cum se cuvine. A lăsat în curte doar cîteva mașini pline cu malaci de la firme de pază. Aștept apariția pe CD a albumului, ca să știu ce să-i trimit de Crăciun domnului europarlamentar. Pleacă din Ghencea! Becali, pleacă din Ghencea!

AcademiaCatavencu

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

2% pentru AISS

AISSPosibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o liber

Multumim pentru participarea la miting

Protest anti BecaliOrganizatorii mitingului de protest “Revolutia stelista” doresc sa multumeasca celor aproximativ 1000 de supoteri prezenti la actiunea desfasurata duminica, 17 aprilie, in fata “Palatului” pat