home
21-04-11

Steaua - FC Brasov: 0-0

Steaua a terminat la egalitate, fara gol marcat, partida de pe teren propriu cu FC Brasov din semifinalele Cupei Romaniei. Un 0-0 rusinos pentru Steaua, care desi a dominat nu a reusit sa ameninte serios poarta adversa. Brasovenii i-au indeplinit dorinta lui Conceicao si au tinut inchisa poarta in Ghencea. Calificarea se joaca sub Tampa, pe 11 mai.

La finalul ultimei intalniri dintre cele doua echipe, cea din etapa 20 a campionatului, brasovenii au parasit terenul din Ghencea victoriosi, in timp ce stelistii s-au pus in genunchi in fata galeriei, cerandu-si iertare pentru umilinta suferita.

Stelistii au promis ca-si vor lua revansa in semifinala Cupei Romaniei, insa in teren nu au intrat aceiasi stelisti. Sorin Cartu a facut modificari in primul unsprezece, noutatile din Cupa fiind portarul Stanca, Martinovici, Radut, Ricardo si Maicon, pe banca fiind lasati Tatarusanu, Bicfalvi, Galamaz sau Marinescu. De cealalta parte, Antonio Conceicao a avut ca noutati in prima garnitura pe portarul Kajcsa si pe Ionut Voicu, Viveiros si Cristescu.

Meciul nu a fost unul spectaculos, mai ales in prima repriza, cand brasovenii au preferat apararea compacta si izbucnirile pe contraatac prin Chipciu, in timp ce stelistii au facut un presing continuu, dar steril. Doua suturi de la distanta ale lui Radut de partea Stelei si o faza frumoasa creata de Chipciu pentru Brasov au atras atentia in primele 20 de minute.

Kajcsa a scapat mingea din brate in fata propriei porti in minutul 35, si a creat primele emotii mari in careul Brasovului, pentru ca dupa 5 minute Cristescu sa suteze pe langa poarta lui Stanca, singur in dreapta careului. Nicolita (41') a semnat ultima ocazie de gol a reprizei, cu o executie interesanta dintr-un corner de pe stanga, mingea fiind aproape sa intre in poarta, dar Kajcsa a boxat spectaculos in lateral.

Si inceputul reprizei secunde i-a gasit pe stelisti in atac, Maicon semnand prima ocazie in minutul 51, cand a reluat cu capul putin peste poarta o centrare din cornerul executat de Nicolita. De cealalta parte, "stegarii" au continuat cu aceeasi tactica defensiva, principalul scop al trupei lui Conceicao fiind acela de a nu primi gol.

Replica echipei de sub Tampa a venit dupa aproape 10 minute, cand Cristescu a tras surprinzator de la marginea careului, insa mingea a fost deviata de Brandan si a trecut pe langa poarta.

Apoi jocul s-a transformat intr-o lupta surda la mijlocul terenulu pentru balon, brasovenii incercand sa tina mingea cat mai departe de poarta, in timp ce stelistii au intrat in criza de timp si au inceput sa se precipite tot mai mult. Intrat in minutul 74 in teren, Marinescu a avut o mare ocazie de gol dupa 5 minute, cand sutul sau cu pamantul din 14 metri a trecut la o palma de poarta.

Primul sut pe spatiul portii al meciului a venit insa in minutul 84, cand Cristi Tanase si-a luat inima in dinti si a tras de la aproape 40 de metri. Dar balonul a fost retinut cu siguranta de Kajcsa pe centrul portii. Fluierul de final al lui Cristi Balaj i-a gasit pe "stegari" multumiti pe deplin de rezultat, in timp ce stelistii s-au prabusit pe teren, epuizati de marele efort depus (degeaba) in acest meci.

Onlinesport: Irina Maxim

Sorin Cârţu: "A fost o prestaţie jenantă a noastră. O să încercăm altădată să ne revanşăm. Nu mi-a convenit jocul, nu mi-a plăcut cum am jucat. Nu am ştiut cum să contracarăm apărarea lor. Era normal ca ei să încerce să scoată un rezultat mai strâns ca să spere la retur. Noi trebuia să găsim antidot pentru desfacerea acestei apărări. Echipa care a fost azi în teren nu are niciun fel de scuză. Oboseala nu poate fi o scuză, numai Brandan şi cu Geraldo jucaseră toate partidele, ceilalţi erau jucători care au apărut mai puţin în echipă sau după o pauză.

Ne gândeam să facem un scor care să ne asigure calificarea, ei la fel. Nu e prima dată când sunt mai nervos. Am simţit că nu sunt într-o zi prea bună. Cu Dinamo va fi alt meci, au caracter diferit. Şansele se pastrează 50-50. Dacă nu putem să facem un egal acolo, un 1-1, atunci de ce sa sperăm noi la finală".


Răzvan Stanca: "E o anumită frustrare să nu baţi Braşovu, care s-a apărat tot meciul. Nu asta e explicaţia, dar când adversarul se aşează pe două linii, nu poţi să îi desfaci. Antrenorul nu ne-a certat, ne-a spus că nu e nimic pierdut. Meciul cu Dinamo nu se compară. La meciul cu Dinamo băieţii se vor mobiliza, va fi altceva. S-a simţit oboseala, dar asta nu e o scuză. Încă se joacă, nu am primit gol, deci orice gol dat acolo e un punct în plus pentru noi".

Helmuth Duckadam: "Atît putem la ora asta, nu sînt supărat. Nu există nici o explicaţie, această este valoarea Stelei. Jucătorii şi-au dorit să facă o partidă bună, sînt convins, dar nu au putut marca. Este problema cu care ne-am confruntat tot sezonul. Nu avem cum să obţinem un loc pe podium cu acest joc. Nici cel mai optimist suporter al Stelei nu poate spera la acest lucru. Noi nu putem cîştiga dacă nu marcăm. Maicon este un jucător care arată calităţi, dar nu are jocuri în picioare".

Emerich Jenei: "Nu mi-a plăcut meciul, a fost plictisitor. Îmi pare foarte rău să spun că echipa mea de suflet a jucat foarte slab. Nu a avut posesie, nu a fost joc dinamic. Pasele sunt foarte slabe, nu putem scoate adversarul chiar dintr-o pasă. Au fost multe, multe carenţe. Credeam că Steaua a avut un orgoliu, o mândrie... Nu putem să nu facem o critică pozitivă, dar au fost greşeli în care Steaua perseverează de mult timp. Eu cred că e problema şi cu bagajul de cunoştinţe de la copii. Pe foarte mulţi jucători îi cam deranjează mingea. Mai am speranţe, poate în deplasare joacă mai bine Steaua".

Antonio Conceicao: "Ne aşteptam la un joc greu, am venit să facem un joc tactic. Ne-a lipsit prospeţimea, mi-am simţit jucătorii puţin obosiţi şi cred că asta a contat mult. Strategia din punct de vedere defensiv ne-a ieşit foarte bine. Am încercat şi am reuşit să nu lăsăm pe Steaua să se apropie de poarta noastră. În prima repriză am făcut şi câteva contraatacuri, în a doua repriză însă, din cauza oboselii, am neglijat faza ofensivă. Aş vrea să menţionez că Steaua a avut şi o zi în plus de odihnă şi că dispune şi de un lot mai puternic. Steaua e într-o revenire în campionat şi îşi doreşte mult să câştige şi Cupa României.

Şansele de calificare rămân 50-50. Azi am fost superiori pentru că noi am format un grup, dar nu se pune problema ca noi să fim o echipă superioară Stelei, pentru că Steaua e o echipă mare. Aş fi fost mai bucuros dacă noi câştigam azi, dar este un rezultat bun în perspectiva meciului retur. Poate avem un avantaj în plus pentru că jucă calificarea pe teren propriu".


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

2% pentru AISS

AISSPosibilitatea acordata contribuabililor de a-si directiona o parte din impozitul pe venit catre o entitate non-profit a fost una din deciziile intelepte ale statului român. Ea ne da fiecaruia o liber

Multumim pentru participarea la miting

Protest anti BecaliOrganizatorii mitingului de protest “Revolutia stelista” doresc sa multumeasca celor aproximativ 1000 de supoteri prezenti la actiunea desfasurata duminica, 17 aprilie, in fata “Palatului” pat