home
01-02-11

Pe frontul turc, nimic nou

Cine se asteapta la vesti senzationale din Turcia, va ramane cu asteptarile. Pe frontul din Antalya nu se intampla nimic nou. Nimic nou pentru cei obisnuiti sa priveasca imaginea de ansamblu, nu doua-trei tuse reusite din greseala sau noroc. Iar faptul ca Dica, acelasi Dica exasperant de lent trimis pe usa din dos la Catania. Bine, daca ma gandesc ca pana acum ieseau in evidenta Banel sau Tanase, saltul valoric este evident.

Lacatus crede in continuare ca este antrenor, insa nu acest lucru este cel mai rau. Mai rau este ca Lacatus crede ca este un antrenor bun, cu capacitatea de a inova ceva ce nu stapaneste nici macar la nivel teoretic.

Pe frontul din Antalya am observat acelasi sistem de joc fricos, cu doi inchizatori, folosirea excesiva a extremelor si abuzul nejustificat de baloane "la bataie". Din acest tablou sumbru, ca o dimineata de ianuarie la Intorsura Buzaului, nu lipseste nici indeletnicirea preferata a maestrului Laca - reprofilarea.

Avem un Onicas de care isi bate pur si simplu joc trimitandu-l mai mereu in banda dreapta, ca rezerva a lui Bonfim, asta desi prin Ghencea se gaseau vreo 2-3 pusti pe acest post care sa merite macar un cantonament cu echipa mare daca nu, Doamne fereste, un ochi format care sa-i promoveze. Mai avem un Mihai Radut, mijlocas care are toate sansele sa se iroseasca dupa "modelul" Andrei Ionescu, nu neaparat din cauza lui, cat a celui care ar trebui sa-l joace, fortat sa renunte la aproape orice initiativa ofensiva pentru a se integra in sistemul defensivo-fricos implementat de maestru.

Exista un Marinescu ce viseaza la locul de titular, insa care va trai, dupa simpla mea parere, o mare dezamagire in momentul in care Latovlevici va fi apt de joc iar Brandan urcat in linia de mijloc, ca pereche a lui Ricardo. Avem si un Bilasco atat de supraevaluat incat Romica Surdu pare Cristiano Ronaldo pe langa el, insa fostul "unirist" are salariul mai mic decat avea grecul trimis sa intareasca o rivala.

Nu lipseste de pe frontul turc nici staff-ul atat de stufos incat jucatorii au ajuns sa fie in inferioritate. Meme ne arata ca stie "cu varza" si se baga la joc pentru fotoreporteri, insa a aflat de la televizor de vanzarea golgheterului Stancu.

Nici pe frontul intern lucrurile nu stau diferit. Finantatorul, creditorul, ce-o mai fi, a avut pentru a nu stiu cata oara aceeasi revelatie care le da fiori antrenorilor de la "Academie" - "E o prostie să investesc în copii şi juniori! Nu vedeţi că tot de la alţii cumpăr?". Asa ca ia si da-i afara pe Majearu, Troi sau Satmareanu, dar tine-i in functie pe experimentatii nepoti, veri si vecini din Pipera al caror CV se rezuma la cateva sezoane de Football Manager sau FIFA.

Pe frontul stelist, nimic nou. Toata lumea, sau marea majoritate, asteapta capitularea.

Marius

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Umbra Samanthei

Steaua 1978În ţara de origine al lui Eugen Ionesco, e o inflaţie de Ioneşti. Ia uitaţi-vă numai în fotbal: atacantul golgeter Ion Ionescu de la...Grant; suficientul preţios Jackie; harnicul mijlocaş O

Puiul de caprioara

Alin ArtimonA debutat la Steaua pe 20 septembrie, 1989, la numai 18 ani, intr-o victorie cu 5-0 impotriva defunctului Inter sibian, o echipa tare in acea perioada. Cariera tanarului subtirel si cu chica plina de