home
01-02-11

Steaua inseamna CSA

Daca FC Steaua moare incet dar sigur nu este vina noastra. Nu noi am vandut la mezat un bun national, nu noi am fost cei care au creat un monstru din omul care a achizitinat unul din bunurile de patrimoniu ale Romaniei. Mai mult, am incercat sa recuperam ceea ce se mai putea si lucrurile sunt departe de a se fi terminat. Este un razboi de durata si noi cei multi vom birui a un moment dat, cand va fi sa fie dat.

Daca CSA Steaua moare, atunci este vina noastra. Este vina noastra pentru ca nu ne-am implicat atat cat ar trebui fata de sporturile pe care le iubim. Intr-o discutie cu niste suporteri importanti ai Stelei, i-am chestionat in ce sens vor muta dragostea lor pentru culori de pe stadion, unde nu mai sunt doriti si apreciati, in sala celorlalte sporturi.”O s-o facem rar, si doar din iubire fata de culori. Noi suntem suporteri de fotbal” a fost raspunsul. Unul corect si de apreciat. Nu toti sustinem si alte sporturi. Dar cei care iubesc neconditionat si altceva decat fotbalul, care ne-a fost rapit brutal? Unde sunt cei care frematau ori de cate ori pe gheata de la 23 intrau „castile albastre”? Unde sunt cei care rupeau salile ca sa vada urmasii lui Gatu si Otelea, sau care se calcau in picioare pentru cei ai lui Radu Durbac?

Mie nu imi place baschetul, dar apreciez din tot sufletul ce se intampla la Sala Arsenalului. Intr-o tara normala, vazand afectiunea si emulatia creata in jurul echipei cineva s-ar decide ca e timpul pentru o noua sala a sporturilor ros-albastre, ar atrage un sponsor mare si ar ridica totul la un alt nivel. Dar aici e Romania, si normalitatea nu este un dat al vietii noastre. Imaginea lui Cristian Carlan alergand cu niste schite de patinoare dupa niste baieti din Canada o sa ma bantuie toata viata. Pentru un om care a vazut o epoca frumoasa a sportului militar romanesc, ruinele de acum sunt mai mult decat dureroase, si mai mult ca orice, acest sezon de hochei este un scurt circuit pentru orice constiinta adormita.



In Romania lui 2011, Campioana ROMANIEI care evolueaza in Liga ROMANO- maghiara Mol, joaca punandu-i-se la megafon Imnul Secuilor si pe piept avand scris Tinutul Secuilor, iar vatra campionilor pe gheata este la un pas de colaps. Stau si-mi imaginez ce ar fi insemnat un Steaua – Ujpesti TE atunci cand peluza ros-albastra era sub conducerea lui Jean. O lamentare? Nu! Un imbold pentru a fi iarasi ce am fost. AISS incearca sa stranga randurile pentru a sustine sportul ros-albastru. Trebuie sa demonstram ca „Steaua inseamna CSA” nu e doar o scandare izvorata din ura fata de opresorul FC-ului, ci un sentiment veridic pentru tot ce inseamna ros-albastru.

Acum sa nu credeti ca imi imagnez 5000 de insi facand fumogenata la Nationalele de Atletism, dar ar trebui sa aratam ca interesul pentru SPORTUL ros-albastru nu este doar din fata monitorului de calculator, ci si acolo unde este locul suporerului roman: IN TRIBUNA. Voi incerca sa particip la tot ce tine de rugby si de hochei pentru ca sunt doua discipline pe care le iubesc si va invit sa fiti la randul vostru alaturi de sporturile pe care le aveti in suflet. Pentru ca doar asa vom reusi sa redevenim demni si superiori, traind pentru culorile pe care le apreciem.

Alex (keluboss)


intribuna.wordpress.com

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Umbra Samanthei

Steaua 1978În ţara de origine al lui Eugen Ionesco, e o inflaţie de Ioneşti. Ia uitaţi-vă numai în fotbal: atacantul golgeter Ion Ionescu de la...Grant; suficientul preţios Jackie; harnicul mijlocaş O

Puiul de caprioara

Alin ArtimonA debutat la Steaua pe 20 septembrie, 1989, la numai 18 ani, intr-o victorie cu 5-0 impotriva defunctului Inter sibian, o echipa tare in acea perioada. Cariera tanarului subtirel si cu chica plina de