home
30-01-11

Mos Craciun si prietenii sai

Intr-o capitala de judet unde totu-i “la misto”. Unde fachiri si perversi fac showuri pe sport.ro. Unde mititei coposi tot ne vorbesc intr-o doara, aruncandu-ne misel jargoane de popa de tara. Amagindu-ne din plin acum in intersezon cu transferuri, cu mutari peste mari si peste tari. Unde punctul G-Se-Pe, maxim de audienta se transmite din palat, cenusia eminenta. Aici totu-i plasmuire, infinit sir de idei, in direct si-n reluare se duc oile la miei. Butoanele s-au rarit, nu mai sunt “de-a lu` Mitica” acum cand telecomanda e pe mana lu` Petrica. In slujba crucii si-a noastra, pentru un retur mai bun, asta e povestioara faimosului Mos Craciun.

Ho, ho, ho ia stai asa. Ce mai e cu Steaua mea? Se-ntreba un mosulet, cret la par si nataflet, ajuns la o varsta la care ar trebui “o schimbare”. Mosuletul e mirat, pe alocuri siderat, ca a lui mare echipa a ajuns pe locul sapte si nu are rezultate. De sunteti mirati cu totii cine-i acest “tanar mos”, eu va zic sa nu incercati sa il asteptati prin cos. Nici macar pe langa brad ca el nu s-a ambalat sa aduca daruri multe, recesiunea-i de vina, investitiile-s marunte. Intrebarea din ajun ce ne loveste din plin, la o cana de vin fiert: Cine este Mos Craciun? Eu acum doar va invit sa cititi povestioara, la o bere Cola-Steaua, fredonand vajnic maneaua: ”Cica numa` una-i Steaua”. Tot mancand si tot sorbind fel si fel de bunataturi FCSB catering, incepem s-apreciem munca strasnica depusa de nea Vali Marketing. In caz ca va ia de cap vinul lu Bobby Durbac, nu va panicati prea tare c-a fost pastilat din plin, face bine la stomac dand impresia ca doare. Sau poate va bate gandul sa mancati un cozonac, tot “din-astea marca Steaua ca si de-astea se imbuca”, provocarea-i sa-ncercati sa gasiti in el o nuca. Si cireasa de pe tort, in cazul nostru coliva e sampania “cu®vee” de la nea Gigi din stiva.
Acum sa pornim la drum si facand o analiza, sa vedem cine ar fi mosu pe un asa timp de criza. Povestioara-i complexa, pornita din vara-ncoace, continua in nota-n care de ani buni nu ne da pace.

Fortuita-i fu sederea boemului fantezist care a plecat din Ghencea gonit de “neamul stelist”. Anticipata de toti, vruta de becalioti si finalizata-n fapt de ciobanul necurat, demisia lui Ilie a fost una timpurie. Acum hai la socoteala! Nu e chiar una banala… Daca-l punem si pe Edi putem concluziona: o creatie complexa, mult peste Giussepe Verdi. Al 18-lea mandat, reziliat la palat, pare la prima vedere putin greu de digerat, insa poporul stelist pentru care am sa insist ca-i cel mai nonconformist, refuleaza la schimbari la fel cum Tatarusanu iese “bine” pe centrari. OK, acum ce urmeaza? Neeext… cine-o fi urmatorul? Cine-i oare Mos Craciunul asteptat de tot poporul? E chiar Laca, fiara noastra ce s-a saturat de Spania si familia si-o lasa. Isi lasa familia? Pentru unica lui Stea? Multi ar spune ca-i asa, dar analizand problema si aplicand teorema, putem concluziona obiectiv si realist fara harfe de stelist, ca si Fiara a venit din pacate fortuit. Radicalii au decis, Lacatus s-a compromis, a venit iar la palat pe post de “beton armat”. Cetatenii au sperante, fiara o sa-i ia la harte pe jucatorii vedete ce nu-si mai incap in ghete si mimeaza pipi-kaka pe post de marionete. Ca sa fim impartiali, sa nu cadem in extreme aplicam rational cele doua teoreme. Prima dintre ele ar fi dragostea lui Lacatus. Vai, dar suna prea frumos de n-ar fi doar de retus. Mereu a fost fiara darza pe vremuri ca jucator, a rupt oase, ligamente pentru un stelist popor. Insa vremea a trecut si fiara s-a ramolit, a devenit antrenor pentru un banutz cinstit. Aici s-a produs schimbarea, la coloana a fost eczema care l-a facut pe Laca sa isi schimbe teorema. A doua ar fi fost banul. Cum? Asa sa fie oare? Batranu` nostru numar 7 produce din nou stupoare? Dar sa nu ne ambalam, sa analizam chiar faptic primele lui mandatele cu schimbari de ordin “tactic”. A venit, s-a ambalat, a plecat cam degajat cu ordin de la palat. Pe nimeni nu a surprins acea magica schimbare insa cum a revenit e de o mare mirare. A fost la un singur pas de un titlu nesperat insa dusmanii de moarte de glorie l-au privat. Un om cu bune cu rele, la un pas de primavera, insa banii nu-s Cavani… speranta ne-a fost precara.

Laca e razboinic aprig, nu renunta niciodata el n-a invatat sa plece decat pe partea sutata. Daca tot nu v-am convins ca el e mosul, prin fapte, poate va convinge el, obsedantul numar sapte:
"Åžapte e pozitia din clasament, şapte are Cavani, şapte numărul casei din Spania, cu şapte am jucat eu!"
"Sunt vreo şase pericole care ameninţă Steaua şi mai este una Î spate!"
"Am reuşit la Vaslui şapte victorii consecutive, de ce nu aş reuşi şi cu Steaua"
Cu drag, Nea Marius, la 7 mandate Lacatus.


Aho ho hooo… c-am racit si mai am de povestit, ca mosuleti mai tot sunt langa clubul nostru sfant. Pe o vreme cam precara, fara semn de “primvara”, fond de nebagare in seama, o revenire “sadea” cand nimeni nu se-astepta. E chiar tinerelul Mos scouter de brasilia, MM-ul al lui Stoica. Dupa trei zile de stat pe la moldovenii lui sus pe dealul din Vaslui, usurel s-a fofilat langa “capul clanului”. Cine s-ar fi asteptat dupa lungi parlamentari si discutii inutile intre doi bufoni din flori sa se-ajunga la iubire si vesnica pomenire. Asta e povestioara unei relatii de vis, nici in parodii nu vezi asa mare compromis. Relatia MM-Gigi de la : ”cioban oparit” la “sa traiti patroane drag, de astazi eu m-am smerit!” si din “zdreanta dracului”, “stai usor mai Jackie Chan” s-a trecut la prietenie in mai putin de un an. Cum, asta in doar 8 luni? Ne credeti pe toti nebuni? Presa nu a fost surprinsa de aceasta impacare, polemica n-are rost, Gigel nevoi MImici tot mai are. Cel mai bun pe al sau post, cu apelativ de doamna, citand vorba lu` Satana : “Pe post de curva penala”. Marea “ Unire” e in Ghencea, s-a produs chiar vrei nu vrei, pentru un tablou complet lipsea Vasile Maftei. MM psiho-sociolog pune totul iar pe roate, si combina bambuiste avand intreg lotu-n in spate. Asa tata asa fiica, cum ai vrea sa o educe? Cand si mica lui printesa, fotomodeala gen Luciu`, ii da likeuri pe facebook lu` il muce bebelusu. MM vrea numai respect si tot tipa din rarunchi “Mai bine-o fac din picioare, nu ma julesc la genunchi”. MM-ul vrea demnitate, vrea sa fie el puriul, a uitat de-un amanunt cand si-a depus iar CV-ul.
"Când va părăsi clubul eu voi fi primul care Îşi va depune CV-ul".
Al vostru Mimi Trepadusu, cofrajul fara oua-n mucava.

Timpul trece repejor, cu el si sticla de vin intre timp in staff mai vine Gabriel Caramarin. Vine si el ca “s-caut-ar”. Ce sa cauti mai neicuta? Jucatori “talenti” din plin, lotul sa il mai largim dar sa fie libertini… ba chiar liberi de contract si sa nu aiba pretentii de cifre multe pe act. Tre’ sa stie sa rosteasca crezul si o liturghie sa-l “colinde pe nea gigi ca le da si lor o mie”. Am putea de-aici extrage inc-un mos la o adica, marele nostru transfer … chiar Mos Nicolaeee Dicaaaa. N-a venit oricum asa, vine din serie A , creand multe deziluzii fanilor Catania. Un lider adevarat, el nu sparge vestiarul, ii invata p-astia tineri cum se da mai nou cu zarul. No, o-nvatat de la cluuuj cum sa nu-si mareasca clisa pastrandu-si agilitatea cu shaworme din Manisa. Stiu ca v-am cam plictisit debitand multe tampenii uitand sa va precizez ca-n poveste sunt si renii. Gheorghisor si Argaseala, vice si el presidente lucreaza pe lefuri mari si semneaza documente, ei nu prea initiaza doar de sus actioneaza, comenzi machiavelice filtrate de Teia Sponte. Trag ca boii pusi la jug, boala fiind cronica fara ei ar fi mai trista partea economica.

Incepe un nou retur, fara prezentari cu “Totti”, in schimb Tata si cu Gardos prezinta tzoale Bigotti. Dodel s-a mai cizelat, renuntand la bombe tampe acum s-a reprofilat combinand oltence strambe. Motanu s-a descaltat ajuns la rege-n moschee, Giovanni a luat tot casu, urda var-su de-o idee.

Ho dar hooo ca m-am oprit. Ar mai fi de povestit dar mosul s-a plictisit, si doreste de indata ca a lui identitate sa fie si demascata. Deznodamantu-i confuz, cred ca toti v-ati asteptat ca eroul principal sa provina din palat. Dar in basmele cu Steaua nu-I asa chiar cum vor unii si faimosul anonim e chiar : Marius Ianuli !



ManiaCU

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

FULL VIDEO - A 21-A CUPA!

Cupa RomanieiSTEAUA a cucerit cea de-a 21-a Cupa a Romaniei (a 22-a, daca e sa socotim manevrele lui Il Muce din '88!) si a saptea in fata celui mai mare simbol al frustrarii din fotbalul romanesc, Dinamo. Di