home
28-01-11

"Pac-Pac!" cu Academia din Ghencea

Spunea joi Gigi al II-lea, manager sportiv, că Steaua va redeveni în fruntea clasamentului?
Spunea Gigi Întâiul că s-a săturat de locurile 5-6?
L-au numit pe Leo Strizu mahăr la Academie?

Astfel, lucrurile nu aveau cum să nu se mişte în direcţia corectă!

Prin urmare, funcţiile pe care Mihail Majearu, Vasile Aelenei, Lajos Sătmăreanu, Sameş, Radu Troi şi Ţiţi Dumitriu vor fi desfiinţate, întrucât şi numărul grupelor de copii vor fi reduse, după scrie ProSport.

"Asta e viaţa! Ne aşteptam la aceste concedieri şi n-ar fi de mirare ca ele să fi fost făcute pe cine ştie ce interese. De la clubul acesta au plecat nume mari ale fotbalului românesc, cum ar fi Gică Hagi şi Walter Zenga. Credeţi că mai contează că am fost eu concediat? Auzisem ceva, că mă aflu pe această listă, dar acum nu mai contează", ne-a declarat un tehnician de pe lista celor care vor părăsi Steaua, a spus, sub protecţia anonimatului - de ce, oare? - unul dintre tehnicienii destituiţi, care vor intra într-un preaviz de 20 de zile.

Sursele ProSport afirmă că Gigi Întâiul ar fi tunat: "Gata, tată! Vali, cheltuim un milion de euro aiurea pe an cu Academia Stelei. Vezi cum faci, voi luaţi deciziile, nu mă interesează numele antrenorilor care vor fi concediaţi, merg pe mâna voastră, dar până la sfârşitul lunii ianuarie vreau să reduceţi numărul de angajaţi!"

Cotidianul amintit nu spune nimic despre ce părere au cei care se "îngrijesc" de cele sportive pe la clubul Steaua de chestia asta. N-o fi răzbătut nimic prin pereţii cutiei...

Cine se gândeşte la banii primiţi pe Bogdan Stancu, ori la banii pe care vor unii să-i dea pe urmaşul lui Dennis Bergkamp - l-am numit acilea pe Junior Ribeiro Moraes - sunt nişte bagaaabooonţi, care nu hotăreşte ei pe banii altcuivaaa, care nu ştie ei dificultatea de a ţine un cluuub, care nu e treaba voastră ce fac iooo cu baaaniiiiii meeeei, care plecaţi dracului!

Cu toate că o Academie costă enorm - spre deosebire de transferul umflat de nea Jean, de familia mea care treb'e s-o ajut că m-a rugat ei... - mai există şi copii deosebit de talentaţi în Ghencea. Pentru care o să negocieze Anti-Bagabonţii Întâiul peste vreo 4 ani pe vreun milion juma', vezi cazul Tătăruşanu.

*** ***


Cu toate că fotbalul romanesc suferă atunci cand vine vorba de portari de calitate, după Ciprian Tatarusanu, Steaua propune alte două nume pentru marea performanţă: Valentin Alexandru Cojocaru, in varstă de 15 ani, si Ionuţ Radu, care are 13 ani. Ei au fost promovati deja la echipa a doua a clubului din Ghencea datorită calităţilor lor, dar si gabaritului impresionant pe care il au la aceste varste. ProSport a mers in Ghencea si a stat de vorbă cu cei mai promiţători portari care cresc in Academia Stelei.

Trei lovituri de la 11 metri aparate in finala cu Dinamo!

Valentin Alexandru Cojocaru are o poveste foarte interesanta Este fiul fostului arbitru Ispas Cojocaru, iar in Ghencea a ajuns in anul 2007 de la marea rivală a roş-albastrilor din "Ştefan cel Mare". Usor timid, Valentin îşi incepe dezvaluirile: "Steaua m-a remarcat in meciul direct dintre cele două echipe rivale, iar apoi, la scurt timp, am ajuns in Ghencea. A fost visul meu să ajung aici", si-a inceput tanarul goalkeeper povestea. Se remarcă la loviturile de la 11 m.

Spre exemplu, anul trecut, in finala dintre Steaua si Dinamo, tanarul portar al roş-albastrilor a aparat consecutiv trei executii de la 11 metri, contribuind decisiv la victoria echipei sale după executarea loviturilor de departajare. Multora le-au venit in minte imaginile cu Duckadam din finala Cupei Campionilor, cand a aparat patru lovituri de departajare.

Leo Strizu l-a promovat

Cojocaru are o inaltime impresionantă pentru varsta sa. La numai 15 ani, el masoară deja 1,93 metri. Nu e repezit in declaratii, dar e sigur de ceea ce spune: "Nu e prea frumos să vorbesc eu despre mine, nu-mi place să mă laud singur, dar in doi-trei ani imi propun să ajung la prima echipa La Steaua II am fost promovat anul trecut de domnul Leo Strizu, iar acum activez sub comanda domnului Liţă Dumitru. Chiar dacă majoritatea colegilor mei sunt mai mari ca mine ca varsta nu-mi este teamă să mă bag la absolut toate suturile lor", ne-a spus acesta.

Poartă 46 la picior

La 15 ani, Valentin Alexandru Cojocaru are un fizic impunator pentru cei 15 ani ai sai. Pe langă faptul că are 1,93 m, tanarul goalkeeper poartă la picior numarul 46. "Nu pot să nu observ că vă uitati la piciorul meu. M-am obisnuit să fiu privit astfel, pentru că port numarul 46 la pantofi. Oricum, nu sunt un baiat suparacios", a declarat juniorul.

Ionuţ Radu: "Idolul meu e Tatarusanu"

La randul sau, Ionuţ Radu este un tip la fel de modest, fiind convins că intr-o zi va ajunge si el in echipa mare a Stelei. "Eu acum sunt mic si trebuie să mai am rabdare. Trebuie să o iau pas cu pas. Am doar 13 ani, chiar dacă vă uitati la mine că port 44 la picior si am 1,83m. Cat timp Macelaru a fost plecat in cantonament cu prima echipa am avut sansa să ajung si eu la Steaua II. Cine este idolul meu? Evident, Ciprian Tatarusanu. Îl urmaresc cu mare atentie cand evoluează si sper ca intr-o zi să-i calc pe urme", a incheiat Ionut

Valentin Alexandru Cojocaru, 15 ani, 1,93 m

2005 - declarat cel mai bun portar la turneul organizat de AS TEAM
2008 - declarat cel mai bun portar de la "Cupa Hagi"
2009 - declarat cel mai bun portar la lotul Municipal, lot care a participat la un turneu in Serbia
Actualmente component UNDER 16

Ionu Radu, 13 ani, 1,83m

Ionuţ Radu este si el unul dintre cei mai promiţători juniori ai Stelei. A ajuns in Ghencea in urmă cu doi ani, lucrand cu profesorul Ion Gabriel. Actualmente este rezervă la Steaua II, sub comanda lui Liţă Dumitru

ProSport

*** ***


Mihail Majearu a confirmat dezintegrarea Academiei de fotbal, tot pentru ProSport:

"Da, este adevărat că am fost concediat. Azi dimineaţă am fost anunţat că nu voi mai lucra la Steaua. Sincer, după ultimele evenimente petrecute în Ghencea, mă aşteptam să fiu demis. Ştiu cine m-a dat afară, dar nu are rost să-i dau numele. Mi s-a motivat că asta-i viaţa, că peste tot în România se fac concedieri şi că nu au ce să-mi facă. Sincer, sunt total dezamăgit, deoarece, când am venit cu Piţurcă în vară, chiar credeam în proiectul revigorării Academiei Stelei. O să încep să-mi caut de muncă, dar este exclus să îmi găsesc ceva la Academia lui Gică Hagi, pentru că eu locuiesc în Bucureşti. Nu am apucat să vorbesc cu fostul meu coleg, Duckadam, dar oricum el nu are nicio putere să facă ceva pentru mine."

Pen'că situaţia e mult mai neagră decât griul pe care unii îl văd drept alb, iată ce spune Piţurcă despre situaţia lui Mihai Răduţ, unul dintre cei mai educaţi tineri jucători de la Steaua în acest moment:

Domnule, acum vă spun sincer că nu mai sunt la Universitatea... Eu dacă rămâneam la Craiova, atunci făceam tot posibilul să-l aduc la Stiinţa pe Mihai Răduţ. Tatăl lui Răduţ venea la Craiova de trei ori pe săptămână şi mă tot ruga să-l aduc pe Mihai de la Steaua, că s-a săturat să nu joace. Din păcate pentru Mihai, Lăcătuş joacă un alt sistem faţă de mine. El joacă cu doi închizători. Ei bine, eu zic că Răduţ evoluează bine în sistemul 4-3-3.

Ce frumos cântă
Pentru noi,
Gigi Întâi şi Gigi 2,
La cimpoi...

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
1979.10.24_NANTES_S - toc

1978.08.16_Monaco_S - toc

2003.08.28_S_Neman - toc

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Umbra Samanthei

Steaua 1978În ţara de origine al lui Eugen Ionesco, e o inflaţie de Ioneşti. Ia uitaţi-vă numai în fotbal: atacantul golgeter Ion Ionescu de la...Grant; suficientul preţios Jackie; harnicul mijlocaş O

Puiul de caprioara

Alin ArtimonA debutat la Steaua pe 20 septembrie, 1989, la numai 18 ani, intr-o victorie cu 5-0 impotriva defunctului Inter sibian, o echipa tare in acea perioada. Cariera tanarului subtirel si cu chica plina de