home
04-01-11

Si Laca e certat cu Becali?

Mititelu și Pițurcă stau fund în fund, nu-și vorbesc. De unde și balamucul de-acum din Bănie. În schimb, Becali și Lăcătuș nu sunt certați, dar lasă senzația că ar fi. Își vorbesc, presupunem fără nicio dovadă, dar vorbesc limbi cu totul diferite. Nimic, dar absolut nimic nu mai aduce azi cu scânteia de odinioară a lui Lăcătuș la pasa cu exteriorul în adâncime a lui Fane Petcu. Azi, Lăcă se aprinde foarte greu sau nu se mai aprinde deloc. Anii de antrenorat cu destule dușuri reci l-au potolit într-atât încât mereu pare mai degrabă resemnat decât sufocat de maturitatea vârstei. În ‘89, în meciul decisiv cu danezii pentru Coppa del Mondo, Lăcă a sprintat vreo 10-15 metri doar ca să-l strângă de gât pe Dan Petrescu, prăbușit pe gazon după o ratare. Cine și-ar fi închipuit că butoiașului cu pulbere de atunci care arunca în aer Ghencea îi va lua locul antrenorul de plastilină de azi. Din toate mandatele de la Steaua. Parcă am fi colegi de breaslă. Și Lăcă află odată cu presa cine mai vine, cine mai pleacă de la Steaua. “Nu mi-a spus nimeni că trebuie să renunț la Kapetanos și Anghelov.” “Nu mi-a spus nimeni că e posibil să vină Iliev. Am deja cinci fundași centrali”, etc., etc., etc. Maftei, Caramarin, acum hop și Luțu. Pe Lăcă nu l-a întrebat nimeni niciodată nimic după cât e de surprins de fiecare dată cu bursa transferurilor din Ghencea.

Acum, în vacanță, în orice vacanță, norma antrenorilor e dublă. Ca să vă convingeți, întrebați-i pe Lucescu-sr și pe Boloni, care nici n-a semnat bine cu Lens că a și dat fuga la un turneu în Portugalia să vadă niște jucători. Acum, în pauza competițională, birourile antrenorilor sunt strivite de sute de DVD-uri și de faxuri cu corespondențe cu impresari de aiurea. În biroul lui Lăcă pare să se fi schimbat doar calendarul de pe perete. Altminteri, tot ar fi transpirat în presă o listă, lista lui Lăcătuș, sau măcar numele unui singur jucător pe care și l-ar dori din retur. Și l-ar dori el, nu patronul, nu MM, nu Mache. Și când te gândești că în vară Becali semna ca primarul transferul a jumătate de echipă… A explicat de ce. În antrenorul Pițurcă avea încredere.

Mihai Ciuca(Prosport)

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Interviu Bogdan Stancu: Ma enerveaza ca nu e liniste la Steaua

- Bogdan, eşti gata să mergi la Galatasaray? - Eu nu ştiu nimic de nici un transfer. Sînt în vacanţă şi aştept să revin la antrenamente în ianuarie. Urmează un retur extrem de important p

Gabi Balint - parte din Steaua

Anii de sus ai gloriei lor...Dupa despartirile de Marcel Raducanu si Lita Dumitru, inceputul anilor `80 era marcat de necesitatea remanierii unui lot care avusese sansele lui (multe), dar care, acum, se considera, pe buna dreptat