home
13-11-10

Ce simbolizeaza Steaua pentru tine ?

V-aţi gândit vreodată, de când sunteţi suporteri ai Stelei, ce semnifică cuvântul Steaua pentru fiecare dintre voi?

Pentru mine înseamnă dorinţa de a fi mai bun decât adversarul . Dorinţa de a fi cel mai bun, iar, când ai ajuns cel mai bun, să îţi depăşeşti propriile limite. Dar, pentru asta, nu trebuie să bagi în venă, nu trebuie să cumperi arbitri, jucători adverşi, nu trebui să recurgi la cele mai josnice tertipuri.

Steaua înseamnă respect. Pentru tine, pentru coechipierii tăi, pentru clubul şi istoria lui, pentru jucători şi suporteri , pentru adversar. La antrenament, în declaraţii şi atitudine, în modul de comportament în societate.
Steaua înseamnă spectacol. Atât în teren, cât şi în tribune. Faze spectaculoase pe teren, coregrafii, torţe (dar nu aruncate în capul jucătorilor adverşi), steaguri şi cântece în tribune. O simbioză perfectă între sportivi şi suporteri.

Câteva exemple care cred eu că pot arăta cum ar trebui să fie un stelist.

La un sport individual, un sportiv este furat la puncte în semifinala campionatelor naţionale (se pare că la noi practica aceasta este folosită la mai toate sporturile) şi este eliminat. Vine finala mică şi acesta se uită dezamăgit la antrenor. Acesta îi spune: "Intra pe covor şi ia tu atâtea puncte cât nu pot ei fura”. Sportivul intră şi câştiga finala mică, cu toată opoziţia arbitrilor. Din păcate pentru noi nici sportivul, nici antrenorul nu sunt la Steaua.

La Timişoara, acum câţiva ani, Bănel Nicoliţă a oferit o lecţie, când a aruncat afară din teren o sticlă şi a spus că nu a auzit când a fost făcut ţigan de către "civilizaţii" Timişoarei. Puţini sunt cei care au înţeles ceva din întâmplarea de atunci.

Ultima întâmplare s-a petrecut la "Procesul Etapei", moderat de Ioaniţoaia. Printre invitaţi se afla şi Sfinxul nostru. După un meci, toţi invitaţii dau în Steaua. Într-un moment de respiro, Sfinxul spune doar atât: "Voi de Steaua să nu vă mai luaţi niciodată!" şi se face linişte. După câteva momente, Ioaniţoaia reuşeşte să bâiguie "Publicitate, vă rog". Nicio înjurătură, nicio ironie. Dacă întâmplarea nu este chiar exactă, îmi cer scuze, însă mi-a fost povestită de un coleg de forum acum ceva vreme şi s-ar putea ca eu să mai fi uitat din detalii.

Întrebaţi-va acum: ce înseamnă Steaua pentru mine ? Şi faceţi apoi o comparaţie cu ce spun alţi stelişti că înseamnă Steaua pentru ei.

Bodanel

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Mironica si rusinea nationala numita PRO TV

Incredibil, dar adevarat. Desi este angajat al unui trust media care promoveaza de cand se stie numai violenta (a se vedea stirile de la ora 17:00 difuzate de PRO TV) Mihai Mironica a facut un circ

[rugby] Steaua este campioana Romaniei la Rugby in 7

Dupa 4 turnee incepute acum un an, Steaua s-a incoronat astazi campioana Romaniei la rugby in 7. Baietii antrenati de Marin Mot, Costica Florea si Daniel Boldor aveau nevoie de un loc 3 la ultimul tur