home
29-10-10

26.500 de absenti si copiii lui Stalin

26.500 de oameni. Un stadion. O singura echipa. Steaua. Suntem foarte aproape de capacitatea maxima a arenei din Ghencea. Aceasta este nota de plata a epocii domnului becali in calitate de sef al Stelei. Atat a pierdut Steaua in acesti 7 ani.

Meciul cu Sportul Studentesc a aratat cine mai sustine acest surogat cu numele Steaua. O clona, purtatoare ilegala( la propriu) a culorilor ros-albastre, a emblemei si a palmaresului echipei lui Ienei, Gheorghe Constantin sau Ion Voinescu,

Cei care mai sustin aceasta clona se bat cu pumnul in piept ca ei sustin echipa, duc mai departe rezultatele Stelei, ca transmit mai departe "stelismul". Ca ei sunt adevaratii suporteri, care vin acum, la greu( dar de ce e greu nu se intreaba), nu cei care au venit sa conteste sau cei care din lehamite, nu mai vin.

L-am intrebat pe unul dintre ei, nascut dupa "eliberarea" din 89, ce inseamna suporter adevarat. Astept in continuare raspunsul. Dar, deja il intuiesc. Inseamna sa sustii, fara suflet si discernamant, orice, care DE FORMA, este ce crezi ca este.

Ii intreb pe cei care mai cred propaganda( PENTRU PROFIT) a presei, de ce mai e echipa lui Becali, Steaua. Nu astept un raspuns de la Duckadam. Am aflat deja, "am mai jucat si-n campionat cu Sportul". Deci practic, la returul din Regie nu va mai fi prezent niciun stelist, fiind A TREIA OARA cand jucam cu aceasta echipa.

Revenind. Ei imi vor spune ca sustin ECHIPA. Ca ei il ignora pe creditor si ca ii sustin pe "baieti", care "au nevoie de sprijinul nostru", ca sa "castige titlul".

Bun. Daca ati avea o sotie, de care v-ati indragostit de mici, iar dupa 20 de ani femeia aia v-ar scuipa, umili in public, insela cu doi-trei altii, v-ar injura si s-ar lepada de voi, ce-ati face? Ati spune, " e sotia mea, trebuie s-o sustin"!? Ati sustine-o, stiind ca va umileste familia, neamul, copiii?

Raspunsul este evident "nu". Dar daca ati afla ca toate astea ar fi cauzate de o infectie, iar pentru a o vindeca ar fi nevoie de taiatul piciorului, ce decizie ati lua? O salvati ca persoana, dar o lasati fara picior, sau o tineti INTR-UN EXTERIOR CUNOSCUT DAR DE FORMA, dar alta persoana ca individ?

Din pacate, multi dintre romani, deci si stelisti, au o mare problema. Au fost educati sa-si ucida spiritul, sa stea aplecati, incovoiati. Iar cei care v-au educat, va dau din cand in cand putin zahar, mancare, atat cat sa nu muriti de foame. Si atunci, aplaudati fericiti, uitand pentru o zi de celelalte 364 cand ati fost umiliti. Din punctul asta de vedere, omul si antrenorul Lacatus va reprezinta perfect. Tot ce-a facut in viata a fost de foame, asta face si-n continuare...

Asa si cu Steaua. Sa fim sinceri: pentru majoritatea dintre "suporterii adevarati", Steaua INSEAMNA REZULTATE, INDIFERENT CUM OBTINUTE. Vi se "da" o victorie cu Motherwell, una cu Grasshoper, alta cu Sportul si bucuria va inunda creierele. Si uitati..

Unii oameni, mai destepti ca mine, au pus deja diagnosticul: "sunteti homo sovieticus". Omul nou comunist.

Iar in orbirea voastra, veti spune ca voi sunteti anti-comunisti, ca eu sunt un idiot si ca Steaua sunteti vOI. 1500. Inchei cu un citat dintr-un dialog cu Monica Lovinescu. Chiar daca nu sunt neaparat un fan al ei, "radiografia" ei vi se potriveste, atat la Steaua, cat si ca tara.

"Indiscutabil, comunismul a fost un microb nociv care a afectat grav popoarele unde şi-a impus ideologia.
Dar cît timp boala poate fi o scuză, cînd pacientul nu face nimic pentru a se însănătoşi? O persoană care ştie că poartă în corpul său un cancer şi nu se adresează medicului este demnă doar de compasiune ori poate provoca şi revolta celor care-o urmăresc şi se îngrijorează de viaţa ei?"

" Da, bineînteles, răspunderea e foarte mare a foştilor şi a actualilor bolnavi care-şi preferă boala, luînd-o drept convalescenţă. Starea de sănătate este să-ţi asumi răspunderea propriei tale persoane; ori homo sovieticuss (omul nou, cum i se spunea) a fost realizat Din punctul acesta de vedere avea Zinoviev dreptate. N-are trăsăturile despre care ni s-a vorbit, ci practică alte “principii”: capra vecinului, sistemul de egalitate, de asistenţă şi, mai ales – iresponsabilizarea generală. Ceea ce iese din asta bineînteles că e prost. E ca un bolnav cu diverşi infirmieri care vin şi din cînd în cînd îl mai şi bat, cum s-a întîmplat, îl mai şi omoară, dar, altfel, îi aduc de mîncare, îi dă cît să nu moară de foame. Totul stă în cuvîntul acesta folosit frecvent în România – se dă. Se făcea coadă zicîndu-se nu se ia, nu se cîştigă, ci se dă" - Monica Lovinescu.

Voua ce va mai "da" Gigi?

Mihai

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Dinamo-Steaua, 9-16, rugby Cupa Romaniei - OmBun

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Marcel Raducanu. Copilul sufletului de stelist

Ce vraji a mai facut Samantha?Marcel Raducanu este una dintre cele mai fascinante figuri ale Clubului Steaua, reprezentand, in mod clar – pentru toti cei care l-au admirat creand – bucuria pura si absoluta a jocului de fotbal

FERICITUL FERI

Francisc ZavodaFeri, adică Francisc Zavoda I, fratele mai mare al lui Zavoda II, a fost unul dintre pilonii permanenţi ai echipei de fotbal C.C.A., în cele două distribuţii legendare ale deceniului 6 al secolul

26.500 de absenti si copiii lui Stalin

26.500 de oameni. Un stadion. O singura echipa. Steaua. Suntem foarte aproape de capacitatea maxima a arenei din Ghencea. Aceasta este nota de plata a epocii domnului becali in calitate de sef al Stel