home
21-10-10

FC Utrecht - Steaua Bucuresti 1-1 (0-0)

E greu de spus cand a castigat Steaua ultima data intr-o competitie europeana. A trecut atat timp incat nimeni nu isi mai aduce aminte. Mai trist e faptul ca urmatoarea victorie intarzie sa apara. Utrecht - Steaua a fost un meci slab, care a provocat multi nervi si care s-a terminat la egalitate, 1-1.

Tatarusanu - Bonfim, Geraldo, Gardos, Latovlevici - Nicolita, Anghelov, Ricardo, Tanase - Surdu, Stancu

Cu Nesu titular, Utrecht a avut prima mare ocazie a meciului in minutul 13, Mulenga trimitand peste poarta dintr-o pozitie foarte buna. Desi numele adversarului nu spune nimic, Steaua a avut grija si nu a riscat, preferand suturile de la distanta. Asadar, in minutul 18, Vorn a respins cu greu bomba lui Latovlevici.

Olandezii au dominat intreaga prima repriza, avand si ocaziile cele mai mari, prin Van Wolfswinkel, in minutele 26 si 44. De fiecare data, atacantul olandez a primit cadouri de la aparatorii stelisti dar nu a profitat. In prima repriza a avut loc si o faza controversata. In minutul 23, Geraldo l-a impiedicat pe Nijholt in careul stelist. Olandezii au cerut penalty dar arbitrul Ennjimi nu a dat nimic.

Acelasi arbitru le-a anulat olandezilor un gol in minutul 51. Van Wolfswinkel a marcat dupa o uriasa gafa a aparatorilor stelisti dar bucuria lor a tinut doar cateva secunde, arbitrul anuland golul pentru un offside care se pare ca nu a fost.

Desi le-a trecut glontul pe la ureche, stelistii au continuat sa gafeze si, in minutul 60, Duplan nu a mai iertat, marcand cu un sut de la 16 metri dupa o gafa a lui Ricardo.

Lacatus l-a inlocuit pe Anghelov cu Radut, cel care nu face bine faza defensiva, si Steaua a inceput sa fie mai vie in atac. In minutul 75 a reusit chiar sa egaleze. Latovlevici a batut o lovitura libera de pe dreapta, Gardos a sarit cu Schut, l-a incomodat si l-a fortat sa isi trimita mingea in proprie poarta. 1-1 si pe stadionul olandez a inceput sa se auda puternic suporterii romani.

Szekely a intrat in locul inexistentului Surdu si, cum Steaua nu invata din greseli, finalul de meci a fost unul infricosator dar, din fericire, la ultima faza a meciului, Tatarusanu a reusit sa apere incredibil sutul trimis de Mulenga si Steaua a reusit sa castige al doilea punct din grupa K a Europa League.

A fost un meci urat, de lupta, cu multe emotii dar obiectivul Stelei a fost atins. Dupa jocul de azi, e destul de clar ca egalul a fost ceea ce a cautat Steaua.

In celalalt meci al grupei, Napoli si Liverpool au incheiat nedecis, scor 0-0.

CLASAMENT:



Adrian

Potrivit ProSport, creditorul nu a scăpat de contestatari nici în Olanda! Patronul Stelei a fost fluierat de către fanii lui Utrecht la ieşirea de pe stadion. "Ceauşescu, Ceauşescu", au strigat olandezii la iesirea de pe stadion a persoanei mai sus citate.

DECLARATII DUPA FLUIERUL DE FINAL AL MECIULUI:

Mihai Neşu: Sincer să fiu nu a fost prea frumos să joci împotriva fostei echipe. Aşa a fost să fie. Sper ca meciul viitor să fie ultimul împotriva fostei mele echipe, nu mi-a plăcut. Bănel a fost cel mai dificil adversar, noi am avut cele mai multe ocazii, ghinionul ne-a oprit să câştigăm.

Cred că toată lumea a fost foarte concentrată la acest meci. Eu mă concentrez cât pot de bine la meciuri, sper să-mi fac treaba cât de pot de bine.Nu va fi uşor. Depinde de cum va fi lotul nostru în acea zi, azi am avut 3-4 jucători accidentaţi. Azi au jucat mulţi jucători tineri şi de-aia am ratat.La noi nu se exagerează niciodată, sunt mereu realişti. Aici patronul nostru îl vezi de două ori pe an.


Florin Gardoş: Am încercat să îl incomodez pe fundaş şi şi-a băgat mingea în propria poartă. A fost un rezultat muncit, un rezultat echitabil. Trebuie să câştigăm la Bucureşti şi păstrăm şansele de calificare. Tănase este un jucător foarte bun, este şi el tânăr şi dacă va mai acumula experienţă, cu timpul va lua atitudine. Lăcătuş ne-a felicitat după meci.

Cristi Tănase: Un punct obţinut în deplsare poate fi considerat bun, dar am puteam obţine mai mult. Utrecht a fost o echipă bună, organizată. Au avut ocazii olandezii, dar şi noi am dominat meciul în prima parte a jocului. Şanse la calificare încă avem, dar trebuie să îi batem pe Utrech acasă. Nu mă simt afectat deloc de declaraţiile celor care spun că nu merit să fiu căpitan. Nu simt nicio presiune.

Bănel Nicoliţă: Un rezultat bun, după cum s-a jucat, Ne bucurăm că nu am pierdut. Am încercat să scoatem maxim, atât am reuşit azi. Sperăm să câştigăm în returul de pe Ghencea şi să ne calificăm.

Marius Lăcătuş: Am avut o a doua repriză destul de modestă. Le-am dat posibilitatea gadelor să marcheze. În repriza a doua nu am avut nicio ocazie mai bună de a marca. Am avut şansa care ne-a lipsit în alte meciuri. Trebuie să câştigăm meciul următor şi, dacă vom reuşi acest lucru, avem speranţe chiar la calificare. Nu am întâlnit o echipă modestă, trebuie să ne gândim că au facut egal la Napoli, remiză cu Liverpool, au bătut Ajax. Tănase trebuie să îşi vadă de jocul lui, am avut o discuţie cu toată echipa, în special cu Tănase, fiecare trebuie să îşi vadă de jocul lui. Sunt sigur că vor veni şi realizările.

Narcis Răducan: Nu este un rezultat rău acest egal. Configuraţia grupei este neschimbată, avînd în vedere rezultatul dintre Napoli şi Liverpool. E bine că nu am pierdut. Am făcut şi anumite greşeli în apărare şi sînt sigur că Lăcătuş va remedia aceste probleme. Ricardo a jucat foarte bine pînă la golul pe care l-am primit. A avut în faţă jucători foarte puternici şi agresivi. Per ansamblu, el a avut o evoluţie bună. Totuşi, se vede că a pierdut pregătirea de vară. Eu cred că Lăcătuş a făcut ce trebuia făcut. Eu am încredere în antrenor, el ştie cel mai bine ce vrea de la un căpitan de echipă. Utrecht nu este o echipă slabă, ei au făcut egal şi cu Liverpool şi cu Napoli. Poate lumea se aştepta la alt fel de joc de la băieţii noştri

Emerich Jenei: În prima repriză noi am făcut presing, dar Răduţ a adus ceva nou. Nici Szekely n-a intrat rău. E un rezutat bun pentru Steaua. Mi-a plăcut acel joc agresiv al Stelei, cu presing în terenul lor, chiar dacă n-au fost multe ocazii de gol. Aşteptam mai multe de la Surdu şi Stancu. Tănase, la calităţile lui, trebuie să arate mai multe în meciurile internaţionale.

Viorel Păunescu: Steaua a avut şansa şi noroc, dar e un pas mare faţă de meciul cu Dinamo. Steaua a combinat destul de bine, a pasat bine. Şansa vine atunci când eşti în faţa porţii, altfel nu ai nicio şansă. Barele, şansele fac parte din joc. Steaua va avea meciuri grele în viitor. Toţi jucătorii au luptat, unii au fost mai obosiţi. Mai este de lucrat.


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Marcel Raducanu. Copilul sufletului de stelist

Ce vraji a mai facut Samantha?Marcel Raducanu este una dintre cele mai fascinante figuri ale Clubului Steaua, reprezentand, in mod clar – pentru toti cei care l-au admirat creand – bucuria pura si absoluta a jocului de fotbal

[rugby] RC Barlad – CSA Steaua Bucuresti 17-68

Stelistii au trecut astazi de Rc Barlad cu scorul de 17-68, meci contand pentru optimile Cupei Romaniei. Vom reveni cu detalii despre meci