home
25-08-10

Bacsis pentru o Minune

Victoria Stelei de duminica, confirma sirul de rezultatele pozitive (in raport cu ultimii ani) din acest debut de sezon, si demonstreaza, printre altele, niste realitati dureroase.

Lasam la o parte desfiintarea, pentru a „n”-a oara, a clamatei Semper Svperiores. Ea este demult timp readusa, de catre actiunile suporterilor stelisti, la stadiul de banc prost, datator de ocazii, pentru rivale de a lua peste picior, pe buna dreptate, ipocrizia, lasitatea, tupeul si ignoranta stelistului de azi.

Situatia in care este Steaua azi, dupa un 3-0 in deplasare cu o echipa puternica, este infinit mai grava decat era dupa umilinte cu Dinamo, Rapid, CFR.
Prin reprezentari fizice neinterpretabile (infrangeri la scor, infrangeri prin care pierzi campionatul, infrangeri prin care, ca reprezentant al romanismului, ajuti iredentismul maghiar) incompetenta fizica si incompatibilitatea mentala a lui Becali de a continua administrarea patrimoniului istoric al Stelei era evidenta, iar lucrurile erau aduse spre lumina lor firesca.
Acum, dupa toate cele intamplate, orice victorie a Stelei nu face decat sa intunece si sa intarzie si mai mult intelegerea situatiei reale, intr-o confuzie care nu poate profita decat lui Becali.

Simplu spus, orice victorie aparenta a Stelei e, de fapt, o infrangere dureroasa, negate de cei mai multi, care ingroapa Clubul.

Infrangere rezultata din faptul ca realizatorul acestui aparent „bine” este considerat, in mod automat, Becali, care-si castiga astfel legitimitatea de a actiona deviant, in felul consacrat, asupra destinelor Stelei..
Se naste astfel (favorizata si de factorul biologic-demografic) o noua era pentru Steaua, era sustinuta de sute de mii de suflete, care astfel legitimeaza cadrul caracteristic ce construieste coordonatele noii Steaua, blamat de o minoriate infima si sustinut de o majoritate absoluta.
O legitimeaza printr-o metoda aproape imposibil de demontat, fizic sau moral.

De aici porneste un tavalug dramatic, din a carui logica nu se va putea iesi, si a carui interpretare corecta va arata , fara dubiu, ca Steaua este pe marginea prapastiei, daca nu, chiar dicolo de ea.

Lipit de Steaua din 2003, Becali implineste, in curand 10 ani de domnie. Nu de administrare, ci de domnie! Prin simplul fapt ca legile natural-biologice functioneaza, Becali are azi la picioare o armata formata dupa chipul si asemanarea sa, care-l confirma in deviantele existentei sale si care-l face, relativ la Steaua, inexpunabil.

Incepand cu pusti care aveau 14-16 ani, formati la umbra marelui conducator, care au azi 20-25 de ani, continuand cu romani (si etnii conlocuitoare) care-si gasesc idealurile si principiile de viata in chipul si cuvantul lui Becali si terminand cu adevaratii fani stelisti, care dau grosul, facuti la apelul de noapte, majoritatea in urma rezultatelor (si nu altceva) din anii `90, Becali are azi, cel mai solid argument moral in domnia sa asupra Stelei: STELIŞTII ÎL VOR!

Acei stelisti care conteaza cu adevarat, in primul rand, pentru ca sunt atat de multi. Oricat s-ar mai minti unii, este evident azi, ca Steaua sunt ei!

Deja orice tentativa de protest la adresa lui Becali intampina opozitia, si chiar revolta vehementa a supusilor lui. Nu neaparat categorii sociale mai vulnerabile, ci chiar si din cele mai inalte paturi intelectuale, care nu vor altceva decat sa vada, pentru 2 ore, un spectacol care sa-i distreze, dupa care sa treaca la urmatorul consumabil.

Astfel, orice victorie a Stelei, nu face decat sa o ingroape si mai mult intr-un proces de schimbare a identitatii, din care nu se mai poate evada, si care, in final, o va ucide.

Fiecare victorie se contabilizeaza in contul lui Becali, care devine recunoscut de catre toti ca Stapan al Stelei, care nu va mai putea fi clintit de acolo unde l-au urcat viciile societatii romanesti (pe care le sustine si il sustin; le reprezinta si il treprezinta), si care va primi in schimbul firimiturilor pe care le arunca gloatei nehalite o Minune la picioare, pe care o va ingropa pentru a putea grohai de pe spatele ei.

Fiecare victorie a Stelei ii modifica acesteia fiinta si caracterul, pana la distrugere. Din acest motiv, eu personal am incetat demult timp sa-mi mai doresc ca Steaua sa castige meciuri, campionate, titluri. Pentru ca stiu ca asta o ingroapa.

Tin cu Steaua, si tocmai din aceasta cauza vreau sa piarda tot, pe linie, vreau sa fie umilita cu orice ocazie posibila, si vreau sa ramana la singurul statut care o mai poate salva: de ratare si esec.

Castigarea campionatului – sunt absolut convins – va insemna moartea Stelei. Tot ce va urma din acel moment nu va fi decat o mascarada morbida, la care nu voi mai lua parte.

Bucuria agresiva si ostentativa, a unei victorii care nu inseamna decat inca un pas spre distrugere, ma convinge ca suntem in pragul colapsului si multe nu se mai pot face.

Dar putem sa spunem macar – urland – ca nu ne vom lasa manipulati si prostiti de ceea ce inseamna victoriile astea veninoase, care pot aduce titlul si asa-zisa glorie ce vor ingropa definitiv Steaua sub curul puturos al lui Becali.

Promisiunile electorale, telefoanele mobile, jumatatile de bancnota sau o galetile goala nu ne vor face – pe foarte putinii care am mai ramas – sa tradam ceea ce inseamna cu adevarat Steaua, si in niciun caz nu ne vor face sa sustinem victoriile care vor aduce moartea Clubului.

Se cumpara 60 de ani de istorie glorioasa (care astfel, sunt spulberati) prin cateva rezultate care nu vor insemna altceva decat intrarea in robie, atat timp cat va trai Stapanul.
Se cumpara moartea.

Imbinand santajul cu zaharelul, predispozitia genetica a stelistilor reprezentativi (adica multi), nu poate decat sa ceara a fi cumparata pe doi poli, o bere si-un mic, o poza si-un 24.
Steaua se vinde ieftin de catre stelisti. Pe nimic. De fapt se da! Pentru ca stelistii nu pot suporta libertatea si lipsa tatucului.

Niciun stelist rational, care se declara purtator al valorilor istorice, nu va sustine aceasta echipa catre succese ce se vor plati insutit, si care, prin rambursare, vor ingropa definitiv Clubul, denaturandu-i caracterul pe vecie.

Nu voi sustine, in niciun caz, Steaua catre groapa ei. Nici nu i-o voi sapa, aplaudand etapele procesului care o omoara!

Si sa nu uite cei care ne cer sa ne dam Darul pe un ciubuc, ca 24! Indiferent de ce s-ar intampla. Indiferent de cat de multi ar fi ei si cat de putini am fi noi.

Steaua noastra nu se negocieaza! Steaua e o Minune! N-o puteti cumpara pentru ca n-o vindem!

Si in niciun caz nu primim bacsis pe ea!


Filip Pindean

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

https://fcsteaua.ro:/ Doneaza acum!
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Grasshopper Zurich

STEAUA

Joi, 26 augusthttps://fcsteaua.ro:/
ora 20:30
ProTV
TV LIVE
  • Program Liga 1 2010/2011
  • https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
  • Clasament/Rezultate 2010/2011
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/

Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ !!! https://fcsteaua.ro:/ Wallpaper Steaua - Dani Crisan https://fcsteaua.ro:/ Wallpaper Steaua - Dani Crisan https://fcsteaua.ro:/ Wallpaper Stancu - Dani Crisan https://fcsteaua.ro:/ Wallpaper Stancu - Dani Crisan https://fcsteaua.ro:/ Wallpaper Steaua - Dani Crisan https://fcsteaua.ro:/ embleme 1280x1024 https://fcsteaua.ro:/ ArmatA 1280x1024 https://fcsteaua.ro:/ embleme https://fcsteaua.ro:/ ArmatA https://fcsteaua.ro:/ Steaua - Grasshopper  1-0 https://fcsteaua.ro:/ Steaua - Grasshopper  1-0 https://fcsteaua.ro:/ Steaua - Grasshopper  1-0 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Grasshopper 1-0 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Grasshoppers 1-0 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Grasshopper 1-0 - Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ foto 13 https://fcsteaua.ro:/ foto 12 https://fcsteaua.ro:/ foto 11 https://fcsteaua.ro:/ foto 10 https://fcsteaua.ro:/ foto 9 https://fcsteaua.ro:/ ',WIDTH,50);" onMouseOut="return nd();" href="https://www.fcsteaua.ro/index/section/galleries/mode/viewPicture/picture/16973/Doresc "decat respect" doamnei UEFA !"> Doresc https://fcsteaua.ro:/ foto 7 https://fcsteaua.ro:/ foto 6 https://fcsteaua.ro:/ foto 5 https://fcsteaua.ro:/ foto 4 https://fcsteaua.ro:/ foto 3 https://fcsteaua.ro:/ foto 2 https://fcsteaua.ro:/ foto 1 foto 30

forum fcs: Steaua - Grasshopper Zurich 1-0 (0-0)

In play-off-ul Ligii Europa, joi 19 august 2010, de la 20:45, pe Steaua Stadium,Steaua - Grasshopper ZurichMeci transmis de PRO tvSteaua stim cine este. Cea mai titrata echipa de fotbal din Romania,