home
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
25-08-10

Despre merite

Am urmarit amuzat in ultimele zile dezbaterea infierbantata din presa apropo de "cine a facut echipa" - sau printre randuri, cine are meritul pentru rezultatele EXCEPTIONALE din ultimele etape + turul de UEFA. A se citi "infierbantata" cu o puternica doza de ironie (aproape la fel de puternica precum EXCEPTIONALE), intrucat masinaria bine unsa cu lichid verde cu aroma de Benjamin Franklin era mereu la datorie. Aceiasi gazetari fierbinti pe care-i atingeam intr-un articol precedent au consumat ore, sticle de Jack si tone de cerneala incercand sa explice prostimii cum Ilie e mai ofensiv, mai organizat, mai aproape de jucatori, mai bagat 'pe proiect', mai inspirat, mai proaspat spalat, pieptanat si frumos mirositor. E cu atat mai amuzant cu cat aceiasi indivizi dependenti de verde s-au chinuit, saracii, vreo 2 luni sa ne prezinte in toata lumina reflectoarelor - si unde nu erau reflectoare, puneau ei - proiectul Piturca. Cireasa de pe tort a fost declaratia lui Duckadam, care reduce la tacere toata lumea, scurt pe doi : Becali a facut echipa, nu Piturca (si nici macar Ilie Dumitrescu).

Duckadam - si atitudinea sa - merita cel putin un paragraf separat, daca nu o discutie separata. Nu voi intra in "ce sunt gloriile", "cum sunt gloriile" sau "care sunt gloriile" - poate intr-un articol viitor, ci voi spune doar ca diferenta intre a-i fi recunoscator unui om care te-a ajutat financiar si a depasi linia careului mic atunci cand nu e nevoie, doar pentru a mai prinde vreo minge care nici macar nu-ti era adresata, e destul de mare si de dureroasa.

Revenind la subiect, si anume "cine a facut echipa", raspunsul e suficient de limpede pentru oricine reuseste sa gandeasca corect si coerent. Un singur om a selectat fiecare jucator pe criterii clare de performanta si pret, un singur om i-a convins personal sa vina la Steaua, desi in alte conditii multi nu ar fi facut-o, un singur om a putut scapa de "mainile moarte" care parazitau echipa in trecut, un singur om a facut pregatirea de vara cu ei, le-a imprimat schemele tactice, pozitionarea in teren sau increderea in sine. Si acel om NU e Ilie Dumitrescu, Duckadam sau Becali. Sa preiei munca unui om (munca pornita de la 0!) si, dupa doua saptamani, sa insinuezi ca rezultatele ti se cuvin e o dovada de indecenta morala. Pana si "marele Jose" a marturisit ca are nevoie de un an pentru a imprima Realului stilul sau de joc, si vorbim de Mourinho si vorbim de Real Madrid.

Amprenta unui antrenor nu se vede dupa 3 meciuri, se vede in timp, in constanta, in campania de transferuri, in perioada de pregatire, in adaptarea in functie de adversar, in schimbarile de jucatori (autentice, nu fortate de accidentari). Ori din acest punct de vedere, Ilie, Duckadam si gloata de sclavi platiti mai au de demonstrat, respectiv de asteptat. Dincolo de dimensiunea morala a ignorarii muncii unui fost coechipier care n-a scos un cuvant despre numirea lui Ilie Dumitrescu, ramane sa ne intrebam doar daca megalomania e molipsitoare in birourile de la Mariott.

Nu vreau sa inchei cu remarca rautacioasa si sa insinuez ca, daca rezultatele (repet, exceptionale, cu aceeasi doza de ironie) ar fi fost slabe, ni s-ar fi servit eternele replici despre "echipa trebuie sudata", "avem nevoie de timp", "pregatirea din vara a fost deficitara", "nu s-au acoperit anumite posturi cheie" si alte apropouri de prost gust. Toate tarele vor reaparea probabil la primele rezultate slabe, cand nu vor mai fi mutarile geniale ale lui Ilie, ci greselile din trecut ale lui Piturca.

Privind obiectiv, rezultatele de pana acum sunt decente, prin prisma jocului cu o nou promovata si candidata la retrogradare, cu o echipa elvetiana de mijlocul clasamentului si cu un FC Vaslui intr-o degringolada totala ca relatii jucatori-antrenor-patron, joc si rezultate. "Exceptionale" vor putea fi numite de catre ziarele de sport atunci cand Steaua va termina turul pe primul loc, calificata in primavara europeana si cu un parcurs in Cupa Romaniei. Cand vom ajunge acolo, noi vom ridica doar din umeri si ne vom intreba de ce ar fi exceptionale, cat timp vorbim de Steaua, nu de Otelul Galati sau Gaz Metan Medias.

Pana cand situatia (putin probabila) de mai sus va deveni (sau nu) realitate, nu ne ramane decat sa avem rabdare si tutun .

Bugs Bunny

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
Pariurihttps://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
Doneaza acum!

Grasshopper Zurich

STEAUA

Joi, 26 august
ora 20:30
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ ProTV
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ VideoNews Imagini
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ !!! https://fcsteaua.ro:/ Wallpaper Steaua - Dani Crisan https://fcsteaua.ro:/ Wallpaper Steaua - Dani Crisan https://fcsteaua.ro:/ Wallpaper Stancu - Dani Crisan https://fcsteaua.ro:/ Wallpaper Stancu - Dani Crisan https://fcsteaua.ro:/ Wallpaper Steaua - Dani Crisan https://fcsteaua.ro:/ embleme 1280x1024 https://fcsteaua.ro:/ ArmatA 1280x1024 https://fcsteaua.ro:/ embleme https://fcsteaua.ro:/ ArmatA https://fcsteaua.ro:/ Steaua - Grasshopper  1-0 https://fcsteaua.ro:/ Steaua - Grasshopper  1-0 https://fcsteaua.ro:/ Steaua - Grasshopper  1-0 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Grasshopper 1-0 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Grasshoppers 1-0 https://fcsteaua.ro:/ Steaua-Grasshopper 1-0 - Ste@ua23 https://fcsteaua.ro:/ foto 13 https://fcsteaua.ro:/ foto 12 https://fcsteaua.ro:/ foto 11 foto 10 foto 9 ',WIDTH,50);" onMouseOut="return nd();" href="https://www.fcsteaua.ro/index/section/galleries/mode/viewPicture/picture/16973/Doresc "decat respect" doamnei UEFA !"> Doresc foto 7 foto 6 foto 5 foto 4 foto 3 foto 2 foto 1 https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ foto 30

forum fcs: Steaua - Grasshopper Zurich 1-0 (0-0)

In play-off-ul Ligii Europa, joi 19 august 2010, de la 20:45, pe Steaua Stadium,Steaua - Grasshopper ZurichMeci transmis de PRO tvSteaua stim cine este. Cea mai titrata echipa de fotbal din Romania,

https://fcsteaua.ro:/