home
09-08-10

Anarhie dupa normalitate

Axarea discutiilor asupra a ceea ce a cerut Piturca creditorului reprezinta o greseala, pierdere de vreme. In loc sa ne ingrijoreze faptul ca s-a ajuns la o asemenea solutie pentru a se incerca asigurarea normalitatii, stam si evaluam daca un antrenor ar avea dreptul sa procedeze in acest mod. ”Unui idiot caruia ii arati luna cu degetul, acesta va privi doar spre deget” suna un proverb asiatic.

Cei de la televiziune se intreaba daca mai exista asa ceva. Cica este o cerere unica in lume. Dar ma intreb eu, mai exista unul ca George Becali? Si altceva – Victor Piturca i-ar mai fi cerut ALTUI finantator din Romania asa ceva? Sincer, ma indoiesc.

Si ceea ce ma scarbeste cel mai mult este aceasta AMNEZIE in randul celor multi, de parca Becali a iesit in prim plan doar de cateva zile si de parca nu ar mai fi iesit sifonati zeci de oameni din cauza acestuia. Plecand de aici, Becali isi permite luxul de a fi evaluat mereu in functie de ultimul episod josnic pe care-l cauzeaza si nu dupa un serial al nebuniei imprastiata in episoade de megalomanie, prostie, imfatuare si injosire a tot ce a avut mai sfant echipa de fotbal Steaua.

Acum se vorbeste de noul antrenor pentru Steaua. Nu vi se pare un episod care a devenit un soi de traditie in ultimii ani? In lunile iunie-iulie avem conferinta de numire a tehnicianului si declaratii bombastice legate de hegemonii inchipuite, iar in august-septembrie cautam noul tehnician care este fie un lingau fie un naiv. Acum cine naiba ar avea inconstienta de a se amesteca cu Becali? Se vorbeste de Ilie Dumitrescu, Hagi, Dan Petrescu, Iordanescu. Nume aruncate la cacealma, practic mingi diversioniste care ne arata ca vanatoarea gloriilor steliste continua la nesfarsit. In realitate e vorba de trei categorii: oameni care au avut imprudenta de a lucra cu Becali si au iesit sifonati, oameni care au avut inteligenta de a refuza aceasta colaborare si oameni care se afla in pericolul de a fi trecuti in grupa celor ”au trecut pe aici si au muscat tarana”.

Reintorcandu-ma la subiectul preferat al oamenilor si anume cererea lui Piturca, trebuie sa intelegem contextul general: Steaua se afla intr-o prabusire continua, Becali nu mai are bani, jucatori adusi cu bani multi nu joaca nimic, salariile sunt mari, criza e peste tot, antrenorii se schimba de la un sezon la altul, stadionul s-a golit lasand loc doar acelora care au curaj sa se impotriveasca unui sef peste interlopii Bucurestiului, locurile 6 si 4 anunta sfarsitul echipei de fotbal Steaua Bucuresti.

In acest cadru de neconceput in urma cu zece ani, Piturca a fost vanat de-a dreptul de catre creditor pentru a accepta postul de manager general, antrenor, sef de academie, manager peste bucatari, paznici, pavele si parcare. In doua luni de zile Piturca reuseste imposibilul si-si fericeste patronul: il scapa de jucatori costisitori si reuseste sa transfere o noua echipa de fotbalisti cu tot cu rezerve cu bani mai putini decat a costat transferul fitosului Moreno.

De unde au venit banii? Dracu stie, putem sa ne dam cu presupusul, odata ce zvonurile ultimilor zile anunta faptul ca nu e gluma si ca Becali chiar a ajuns la fundul sacului (firmele sale conduse la fel ca echipa de fotbal au ajuns falimentare si prabusirea pietei imobiliare au condus la acest deznodamant). Tot ce putem sti sigur e faptul ca Piturca a reusit de unul singur sa faca mai mult pe piata transferurilor decat toti impresarii contactati de clubul Steaua in ultimii cinci ani. Mai mult – incredibil – manjii adusi de el joaca fotbal in primele doua etape mai bine decat ros albastrii precedentelor sezoane si reusesc sa castige primele doua meciuri dupa ce au fost condusi pe tabela de marcaj.

Automat publicul se intoarce pe stadionul Steaua, avand in vedere planul lui Piturca dar Becali sesizeaza atasamentul celor multi fata de tehnician si mai ales, oportunitatea de a fura munca primului printr-o manevra de acum brevetata: ”mi-ai construit echipa, m-ai scos din rahat si sincer ma doare undeva daca pleci sau ramai”. Automat angajamentele au fost uitate, oile venite sa-i multumeasca pentru ”noua Stea” incurajandu-l sa invoce merite inexistente pentru noua echipa construita de altul.

In aceste conditii Piturca era constient de faptul ca nu va mai trece mult timp pana cand creditorul se va amesteca in mod fatis si a decis sa actioneze jucand o carte logica din punctul meu de vedere: iti cer ceva care sa te doara ca sa fiu sigur ca te vei gandi de doua ori inainte de a face prostii. Sincer, nu cred ca vreodata Piti ar fi emis pretentii pentru ca sa-i ia bani lui Becali, el s-a intors la echipa de fotbal Steaua pentru ca avea o datorie fata de aceasta si mai ales fata de suporteri.

Practic, Piturca este singurul om din fotbalul romanesc care a avut curajul sa actioneze impotriva unuia ca Becali, singurul care a venit cu un plan de indepartare a creditorului. Mai intai a demonstrat faptul ca Steaua poate avea o alta fata daca Becali este tinut la colt, apoi a demonstrat ca aceasta echipa poate sa straluceasca chiar si dupa doua meciuri cu jucatori adusi pe ultima suta de metri. Prin tot ce a facut, Piturca si-a castigat un loc in sufletul suporterilor echipei de fotbal Steaua Bucuresti pentru ca, timp de doua luni de zile, le-a arata ce inseamna normalitatea.



"Noi scriem doar despre Steaua. Daca am face-o despre intreg sportul romanesc, probabil am fi cel mai bun site din Romania"





FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
Doneaza acum!
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

STEAUA

Victoria Branesti

Luni, 16 august
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ ora 20:30
DigiSport
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/ Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3 https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ VideoNews Video Imagini
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

poze

- alex_28

Caricaturile lui Goe'

- Pirotehnis tu'

https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/