home
10-08-10

Piturca l-a desfiintat pe Becali

Cat un meci de fotbal a durat conferinta de presa pe care Victor Piturca a sustinut-o luni, ca un raspuns la declaratiile facute cu o zi in urma de Gigi Becali. Piturca l-a atacat dur pe Becali, insa nu a uitat sa dea si in alte nume colaterale precum MM Stoica sau Titi Dumitriu. Piturca este mandru de realizarile pe care le-a avut in cele 59 de zile petrecute in Ghencea si crede ca a demonstrat tuturor cat de valoros este.

Imbracat la patru ace, Victor Piturca a intrat zambitor in sala de conferinte. Piturca l-a invins pe Becali si l-a durata conferintei, dar si la acuzatiile aduse.

Pentru ca a plecat pe usa din dos de la echipa nationala si nu a mai avut ocazia sa isi ia ramas bun, Piturca a profitat de aceasta ocazie si le-a multumit jucatorilor alaturi de care s-a calificat la EURO 2008.

Piturca a trecut in cele din urma la subiect si a explicat modul in care au aparut neintelegerile cu Gigi Becali.

"Gigi Becali a spus niste tampenii caracteristice lui, prin care se facea referire la 30-40 de milioane de euro, bani pe care i-as fi cerut sau mi-ar fi revenit mie daca el ar fi vorbit ceva, a tunat Piturca.

Fostul selectioner a continuat, explicand pas in pas conditiile in care s-a ajuns la garantia terenului pe care Becali il evalueaza la peste 20 de milioane de euro.

"In vara, in atmosfera in care era, fara echipa si fara bani, Gigi Becali mi-a dat un telefon. El nu ar fi vrut sa vin antrenor la Steaua, cred ca eram ultima solutie pentru el in acel moment. I-am si zis ca va fi foarte greu ca noi sa lucram la aceasta echipa. M-a asigurat ca va fi totul in regula, ca nu se va intampla absolut nimic. M-am gandit, am crezut in acel moment ca era de datoria mea sa vin in acel moment la Steaua epntru ca eram constient ca echipa a trecut prin ultimii ani in momente foarte dificile numai si numai datorita lui Gigi Becali. I-am explicat aceste lucruri si vad ca greseste in continuare.

In sfarsit, am acceptat si situatia financiara am discutat-o foarte rapid. Voiam un salariu de 600 de mii de euro, dar el mi-a zis ca nu are bani, ca imi da 300 de mii de euro si bani de obiectiv din Liga Campionilor. Am acceptat, cu toate ca banii trebuie sa fie importanti. M-am gandit la Steaua si la Gigi Becali. La Steaua nu erau bani, jucatorii nu erau platiti de cateva luni si mai era si problema cu suporterii. I-am spus ca daca fanii nu vor dori sa vin, nu voi veni antrenor in Ghencea. Si suporterii obosisera, doreau ca Steaua sa-si recapete identitate si s-a vazut acest lucru cu Universitatea Craiova.

Dupa primul stagiu de pregatire, neavand Gigi bani la dispozitie am discutat cu el termenii contractuali, insa el nu are nimic in comun cu clubul in acte. Altii sunt patronii pe acte, altii sunt care semneaza. Am cautat sa gasesc o solutie! Neavand incredere in el, pentru ca stim ce s-a intamplat in ultimii ani cu fosti mari jucatori umiliti, nu voiam sa plec umilit, am cerut garantii. El nu m-a luat in serios, iar vineri dimineata i-am dat telefon sa vina la stadion ca sa isi gaseasca antrenor pentru meciul cu FC Brasov. A venit la stadion, am discutat vreo doua-trei ore. I-am zis ca am avut o conventie, dar ca nu se poate lucra cu el. I-am zis lui Becali sa imi dea o garantie un teren care, dupa parerea mea, nu costa mai mult de 3-4 milioane de euro. Am vrut sa facem un contract cu clauze pe care daca nu le respecta sa plateasca daune. A fost ultimatumul meu si mi-a spus ca nu poate sa il faca", a povestit Piturca.

"Nu a fost vorba niciodata de suma de 25 de milioane de euro sau ca Becali sa nu vorbeasca. Pur si simplu i-am atras atentia si si-a luat angajamentul ca nu va mai vorbi de suporteri, jucatori si de staff-ul tehnic. Miercuri dupa amiaza a dat un raid pe la toate televiziunile si si-a dat arama pe fata, revenind la vechile obiceiuri. A intrat in conflict cu suporterii, care si ei au gresit prin acel comunicat. Gigi nu avea voie sa reactioneze de maniera aia! A vorbit de Tatarusanu ca a gresit, ca o sa fie 2-0 la Brasov in primele minute, ca o sa castigam Liga Europa, ca eu sunt angajatul lui

A doua zi, am mers la stadion si am analizat foarte bine, asa ca am decis sa ne despartim de Steaua. Nu aveam contract, nu ii furam clubul, nu ii furam 50 de milioane de euro. I-am dat telefon joi si i-am spus sa isi gaseasca un nou staff fiindca noi nu putem sa lucram cu conditiile astea pentru ca nu avem nici o sansa sa realizam ceva la acest club", a adaugat Piturca.

Piturca si-a prezentat o parte din reusite

Victor Piturca a tinut sa scoata in evidenta lucrurile pozitive pe care le-a facut in cele doua luni petrecute in Ghencea.

"Am reusit intr-un scurt timp sa fac lumea sa vina la stadion, sa formez un lot bun. In aducerea a 13 jucatori s-au investit 2.4 milioane de euro minus 1.3 milioane de euro care se vor incasa pentru Ovidiu Petre si Toja. 1.1 milioane de euro, o suma foarte mica pentru o echipa competitiva", s-a laudat Piturca.

De asemenea, Piturca a dezvaluit ca Becali dorea sa desfiinteze departamentul de marketing, de pe urma caruia el dorea sa obtina 5-6 milioane de euro anual.

"Nu imi pare rau ca am venit la Steaua, am realizat lucruri mari in aceste doua luni. Lumea si-a dat seama cine este Piturca si ce poate sa faca! Regret ca plec si imi las copiii singuri pentru ca stiu ce se va intampla cu ei si ce vor pati, indiferent de ce se va intampla", a mai spus Piturca.

Becali l-a injurat in fata suporterilor

Duminica, Piturca s-a intalnit cu fanii si cu Becali, insa patronul s-a enervat la culme in momentul in care fostul antrenor l-a pus la punct.

"A fost o ultima tentativa la intalnirea cu suporterii, pentru ca am avut o conventie cu ei. Nu am asmutit suporterii impotriva lui. Le-am spus ca ei iubesc Steaua si ca Gigi nu va insemna niciodata Steaua. Ei trebuie sa tina cu acele culori si sa faca abstractie de patron. I-am zis lui Becali in fata suporterilor ca menirea lui este sa aduca bani la echipa. Mi-a zis ca sunt o jigodie, s-a suparat, a dat bir cu fugitii si a plecat", a relatat Piturca.

Becali, invidios: "Sa plece"

Victor Piturca a sustinut ca in spatele modului in care Becali a actionat in ultima vreme se afla invidia. "Becali s-a gandit la ce a facut in doua luni si apoi si-a zis ca de ce ma mai tine! Cand a vazut 25 de mii de oameni in tribune care ma aclamau pe mine si pe Ienei, in timp ce el a bagat banii. Ce si-o fi zis...

Totodata, Piturca i-a transmis lui Becali ca ar face mai bine sa vanda Steaua. "Exista doua solutii: ori isi angajeaza profesionisti, ori va fi aceeasi atmosfera si va trebui sa plece. Mai bine sa-si faca bagajele si sa plece", a tunat Piti.

L-a demonizat MM pe Becali?

De atacurile lui Piturca nu a scapat nici Mihai Stoica, pe care fostul antrenor al Stelei l-a acuzat ca se afla la originea schimbarii lui Becali.

"Gigi Becali a inceput sa se schimbe cand a venit Mihai Stoica la Steaua! Atunci au inceput perversitatile, era injectat! Becali il lasa pe Stoica sa vorbeasca urat despre mine! Daca nu eram eu de acord, Stoica nu venea niciodata la Steaua! Stoica n-a facut mare lucru la Steaua, chiar daca se lauda! Cand eram eu la club, venea la 12-13, ii imbarliga pe suporteri pe blog! Cam asta era activitatea lui!", a afirmat Piturca.

Viitor sumbru pentru Steaua

Piturca a comentat si posibilitatea ca Gica Hagi sa vina in tandem cu Anghel Iordanescu in Ghencea, mentionand ca sansele ca acestia doi sa reuseasca sunt destul de mici.

"Hagi si Iordanescu pot face treaba doar daca isi iau garantii de 50 de milioane de euro din partea lui Gigi Becali. Suporterii trebuie sa fie langa echipa, Becali nu inseamna nimic! Echipa trebuie incurajata! Ce am realizat in aceste doua luni sunt lucruri foarte bune! Dar cred ca totul s-a daramat in momentul asta! Nu cred ca atmosfera va mai fi aceeasi, indiferent cine vine! Viitorul antrenor, daca va avea probleme nu va fi bine, pentru ca vor incepe unele lucruri, iar daca nu va avea rezultate, va fi vai de capul lui!", a comentat el.

Atac la Titi

Surprinzator, Piturca l-a atacat si pe Titi Dumitriu, din cauza unor declaratii pe care acesta le-a facut. "Titi Dumitriu crede ca il pune pe el antrenor, tot merge pe la stadion si face declaratii impotriva mea", a afirmat Piturca.

Onlinesport

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Doneaza acum!
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

STEAUA

Victoria Branesti

Luni, 16 august
ora 20:30
DigiSporthttps://fcsteaua.ro:/
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ 32 https://fcsteaua.ro:/ foto 34 https://fcsteaua.ro:/ foto 33 https://fcsteaua.ro:/ foto 32 https://fcsteaua.ro:/ foto 31 https://fcsteaua.ro:/ foto 30 https://fcsteaua.ro:/ foto 29 https://fcsteaua.ro:/ foto 28 https://fcsteaua.ro:/ foto 27 https://fcsteaua.ro:/ foto 26 https://fcsteaua.ro:/ foto 25 https://fcsteaua.ro:/ foto 24 https://fcsteaua.ro:/ foto 23 https://fcsteaua.ro:/ foto 22 https://fcsteaua.ro:/ foto 21 https://fcsteaua.ro:/ foto 20 https://fcsteaua.ro:/ foto 19 https://fcsteaua.ro:/ foto 18 https://fcsteaua.ro:/ foto 17 https://fcsteaua.ro:/ foto 16 https://fcsteaua.ro:/ foto 15 https://fcsteaua.ro:/ foto 14 https://fcsteaua.ro:/ foto 13 https://fcsteaua.ro:/ foto 12 https://fcsteaua.ro:/ foto 11 https://fcsteaua.ro:/ foto 10 https://fcsteaua.ro:/ foto 9 https://fcsteaua.ro:/ foto 8 https://fcsteaua.ro:/ facem 24 sau ramanem la 23 ? https://fcsteaua.ro:/ o altfel de atmosfera
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

poze

- alex_28

Caricaturile lui Goe'

- Pirotehnis tu'