home
08-08-10

Acolo unde straluceste Steaua

Clubul de fotbal Steaua Bucuresti seamana in aceste zile cu un butoi de pulbere, un butoi de pulbere pe langa care ploua cu chibrituri aprinse. Dar asta nu e nici o noutate. Situatia e exploziva la Steaua de cativa ani, circul facut de intaiul mascarici al tarii devenind la fel de obisnuit ca rasaritul soarelui.

In fiecare an povestea se repeta. Echipa de fotbal porneste pe un nou drum, cu noi obiective, creditorul promite multe, rade, povesteste, face spectacol ieftin pentru a masca proasta activitate de la club, campionatul se duce incet, incet si totul se termina dezastruos doar pentru a o lua de la inceput in sezonul urmator.

Ciudat e faptul ca, desi suporterul stelist de rand iubeste schimbarea, ii place sa vada jucatori noi, antrenori noi, lucruri noi, ii e frica de schimbare. Mai exact, ii e frica de schimbare atunci cand vine vorba inlaturarii creditorului de la echipa.

"Daca pleaca el, ce se alege de echipa?" sau "E rau cu rau dar mai rau e fara rau."

Cu siguranta multi dintre voi ati auzit/citit aceste fraze macar o data. Asta daca nu chiar le-ati spus/scris chiar voi.
Dar e adevarat? Chiar nu exista viata dupa creditor?

Sa schimbam un pic sportul. Sa trecem la alt sport cu minge, handbalul.
In aceasta vara, contractul de sponsorizare dintre CSA Steaua si fabrica de armament MFA Mizil a luat sfarsit. Intr-o secunda, cea mai titrata echipa de handbal din tara s-a transformat intr-un butoi de pulbere care chiar a explodat. Dintre toti jucatorii de anul trecut, au mai ramas langa echipa doar 5 jucatori(Cian, Mazilu, Laufceag,Rapciuga si Saulescu) si antrenorul secund(devenit intre timp principal), Ovidiu Mihaila.

Pentru cei care nu stiu, echipa de handbal Steaua a ajuns in semifinalele Cupei Cupelor in sezonul trecut. a castigat 28 de titluri nationale(ultimul in 2008) si 9 Cupe(ultimele 3 in 2007,2008,2009). Pe langa cele 2 Cupe ale Campionilor(1968, 1977) si celelalte 2 finale jucate, Steaua a mai castigat si Cupa Challenge in 2006, anul in care echipa de fotbal a reusit cea mai importanta performanta de dupa revolutie, semifinala UEFA.

Fara bani si fara jucatori, multi s-au grabit sa declare decesul acestui club de handbal, club care a castigat trofee, nu a jucat doar semifinale, club serios, muncitor, corect. Ce nu au stiut ei, insa, a fost faptul ca acest club apartine Armatei, e un club de luptatori.

Totul a fost luat de la 0, s-a muncit din greu si echipa de handbal a inceput sa renasca la fel ca Phoenixul. Birtalan jr., Adi Vasile, Alexandru Petre, Didi Hrimiuc si alti tineri s-au alaturat "veteranilor" si acum echipa asteapta cu nerabdare startul noului sezon. Iar la sfarsitul lui noiembrie, "militarii" vor juca in Cupa Challenge, impotriva portghezilor de la Benfica Lisabona.

Cand nu te dai niciodata batut, cand ai mentalitate de invingator si spirit de lupta, poti realiza orice, indiferent cat e de greu. Razboinicii adevarati nu mor niciodata.

"Indiferent cine a ramas aici, trebuie sa ne facem datoria pentru ca, asa cum v-am mai spus, reprezentam Steaua, care a fost si este un simbol in intreaga tara." - Ovidiu Mihaila

"O luam usor de la zero si suna urat dar, in primul rand, trebuie sa ne salvam de la retrogradare. Dupa mine, ar trebui sa ne clasam undeva in primele 8, sa fie, totusi, o performanta." - Andrei Cian

Si, dupa o frumoasa lectie de stelism, ne intoarcem iar la fotbal.

Creditorul becali anunta acum ceva vreme ca el se retrage din viata publica, ca nu mai vrea sa vorbeasca, ca vrea doar sa stea si sa culeaga roadele muncii lui Piturca, munca despre care zicea ca nu are de gand sa o intrerupa. Minune ziceti? Da.
Dar, ca orice minune, si cea din acest caz a durat doar 3 etape(ca suntem la fotbal).

Dupa doua victorii, dupa ce s-a intors publicul la stadion, dupa ce banii au inceput din nou sa curga in club, creditorul si-a adus aminte ca nu e el in lumina reflectoarelor si a sarit iar sa faca show.

Acum se stie de ce s-a certat cu Piturca: din cauza banilor!
Piturca, invatand din greselile celor care au avut ghinionul de a antrena Steaua sub tirania becaliana, a incercat introducerea unor clauze care sa ii asigure linistea la echipa. Daca e sa ne luam dupa declaratiile date de creditor la inceputul sezonului, aceste clauze ar fi trebuit acceptate imediat.
Daca becali tace si Piturca face performanta, becali castiga.
Daca becali vorbeste si Piturca nu face performanta, tot becali pierde.

Logica nu este insa punctul forte al creditorului. Pus fata in fata cu posibilitatea de a-i fi luata jucaria(nu Steaua, ci spectacolul ieftin pe care il face el zilnic), becali s-a sucit si si-a aratat din nou fata adevarat.
A aratat ca, atat timp cat el e acolo, nimeni nu va reusi sa faca vreodata ceva. A aratat ca nu s-a schimbat si ca nici nu vrea sa se schimbe. A aratat din nou(oare pentru a cata oara?!) ca pe el nu il intereseaza Steaua ci doar propria-i persoana.

Cu un astfel de om nu se poate realiza nimic. Acest om trebuie indepartat de la echipa.
Banii lui murdari nu sunt necesari Stelei. Asa cum s-a vazut in cazul echipei de handbal, acest simbol national straluceste prea tare pentru a fi ignorat.

Momentul este acum. Nu are rost sa amanam inevitabilul. Nu are rost sa ne tot lungim si sa ne facem singuri viata mai grea. Doar prin plecarea lui becali si prin trecerea clubului in mainile unor stelisti adevarati poate si echipa de fotbal sa renasca. Asa cum a facut-o si echipa de baschet(care acum are ca obiectiv cucerirea titlului, desi a promovat doar in sezonul trecut). Asa cum a facut-o si echipa de handbal.
Asa cum au facut-o multe alte sectii ale acestui maret Club Sportiv al Armatei.

Nu va fie frica de schimbare. Exista viata si dupa creditor, viata mult mai buna.
Acolo unde straluceste Steaua, nimic nu e imposibil!


Adrian

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
FC Brasov-Steaua, atmosfera - OmBun

FC Brasov-Steaua, 1-1 - OmBun

Fotografii OmBun - 08-08-2010 - OmBun

https://fcsteaua.ro:/
Doneaza acum!
Meciul Urmator Clasament Lotul Steleihttps://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
Felicitari Tricouri Cantecehttps://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

poze

- alex_28

Caricaturile lui Goe'

- Pirotehnis tu'

https://fcsteaua.ro:/