home
08-08-10

Cate vieti poate avea un sobolan?

Nu doar am sperat sentimental, dar am si avut destule motive inca de la inceput sa cred ca Piturca nu vine sa “lucreze cu gigi”, sa “ajute” Steaua, asa cum au facut-o ceilalti antrenori. Un gambler tabacit precum fostul mare atacant nu-si ofera serviciile, nu “isi joaca si el sansa”, mai ales ca nu e interesat ca altii sa performeze pentru presa si sa apara la sfarsit de an la galele pline de piepturi si de buze siliconate. Asta mai ales in conditiile ca stia cu cine are de-a face.

Rezolvarea peste noapte a problemei stadionului a fost primul indiciu. Ministrul apropiat lu’ Basescu, omul injurat de cioban in campanie, nu parea initial sa faca acte de caritate unuia care recunoscuse ca nu platise chiria pe ultimile luni, pe motiv ca e el smecher. Schimbarea de macaz intempestiva nu se putea produce decat pentru ca “proiectul Piturca” sa prinda radacini, proiect care-l avea ca presedinte de onoare chiar pe omul de la care Nemernicia Sa preluase Steaua in 2003, in acea mascarada cu iz interlop. Om si el de baza al puterii, desigur !

Mai departe, s-au putut costrui doar supozitii pe semne de intrebare. De unde au venit banii de transferuri, in conditiile in care behaitorului ii batea vantul prin buzunare? Au cerut Piturca sau Paunescu actiuni in club? Au adus ei bani pentru salarii ? I-a dorit cineva cu adevarat pe fostii mari jucatori in club sau i-a adus Piti in speranta de a-si apropia un aliat important, fanii?

Dupa ziua de ieri si de azi avem deja mai multe certitudini in acest sens. Principala e ca Piturca a incercat sa-i forteaze mana sarlatanului, in ceea ce nu s-a vrut probabil decat o etapa a planului . Din punctul meu de vedere nu ma intereseaza daca fostul nr. 9 are dreptate, daca procedeaza moral, daca e legal sa-i ceara anumite garantii. Becali trebuie inlaturat prin orice mijloace, oricat de pestilentiale ar fi, de catre oricine. Eu n-am uitat nicio secunda de ce a fost capabil fostul ospatar securist la Steaua, ce umilinte sportive am trait si atunci, desi unii mai tineri de pe aici l-ar putea privi ca pe o trufanda. In acest moment insa, nu-mi pasa deloc. Descreieratul care a interzis abuziv mii de oameni, un unicat in lumea civilizata, trebuie sa dispara oricum, dizolvat in acid daca se poate. El nu mai poate cladi nimic nici daca ar avea banii sultanului din Brunei, atat are sufletul de spurcat. A facut atatea nenorociri incat nici apa Iordanului nu l-ar mai putea purifica.

In aceste conditii, nu prea avem de ales daca nu vrem ca pe viitor Steaua sa-si schimbe emblema intr-un totem becalian primit de la muntele Athos, daca nu vrem ca accesul in Ghencea sa se faca in urma cererilor scrise verificate si aprobate de Mache si Virgil. Rau a fost sub Paunescu, dar acum... parca toate fortele raului din Univers s-au intrupat in Becali.

Nemernicia Sa a intrat iar in vrie, e confuz si debusolat asemeni unei salbaticiuni inconjurate de harpoanele vanatorilor . Dar mai are o singura sansa in acest moment. Pentru a arata ca nu a putut sa coabiteze nici cu bunul sau prieten, cu profesionistul exigent, cu omul care l-a adus in lumea ros-albastra, oierul va inunda saptamana asta televiziunile. Va explica de ce a fost el de buna credinta, cum a bagat milioane in cei 15 jucatori (la acest capitol, nimeni nu va fi interesat de adevar, in lipsa raspunsului partii celalalte, un mare dezavantaj, din pacate). Este constient ca din cei 25.000 de oameni de la meciul cu Craiova, putini venisera pentru el, ci marea majoritate pentru “proiect”, pentru renastere. Acesti 25.000 vor trebui lamuriti sa nu se napusteasca vazandu-si naruite sperantele. Lor trebuie oferite alte iluzii, alte amagiri, iar icoana ros-albastra le va fi vanturata prin fata ochilor. “La ea ar trebui sa va inchinati, eu sunt ca si voi un simplu slujitor al ei”, va murmura el spasit.

N-am nicio indoiala ca destui il vor crede din start. Tolontanii, cartienii, cei care-l sfartecau atunci cand Steaua era in semifinale acum 4 ani, il vor prezent in continuare in fruntea clubului ca sa-si desavarseasca misia distructiva. In consecinta, il vor ajuta cu apa si detergent pentru creierele slab mobilate !

Eu insa continuu, pentru a suta oara, sa repet (poate in van?) niste intrebari atat de firesti in aceste momente:
Sa fie publicul stelist MAJORITAR atat de oligofren incat sa nu deduca nici acum esentialul?
Sa poata fi el pacalit INCA O DATA de un individ cu IQ-ul unui miriapod ?
Sa nu-si inteleaga nici acum menirea, nu doar de “trup si suflet pentru culori”, ci de exterminator al necuratului?
Sa nu priceapa nici in al douazecilea ceas ca Becali se teme in realitate de oameni si de presiunea lor?


Raspunsul exact ( de care eu personal ma tem) il vom avea etapa viitoare. Chiar daca, dincolo de stadion, viata lu' Becali cu Steaua in buzunar nu va fi usoara, chiar daca “mogulul de omenie” nu va accepta infrangerea si va incerca alte subterfugii, chiar daca din iarna, generalii iar vor stramba din nas in privinta stadionului si-l vor pune sa mai sara la castana, imi va fi scarba de o eventuala Stea eliberata peste un an sau doi. Ea le va apartine in continuare deopotriva nuntasilor de la Aro Palace, tragatori in poze cu Becali, celor cativa cefosi slaninosi de la Nord dornici de “armistitiu”, cat si celor ce si-au scuipat plamanii ani de zile pentru a fi gazati si numiti derbedei.

THE RADICAL

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
FC Brasov-Steaua, atmosfera - OmBun

FC Brasov-Steaua, 1-1 - OmBun

Fotografii OmBun - 08-08-2010 - OmBun

https://fcsteaua.ro:/
Doneaza acum!
Meciul Urmator Clasament Lotul Steleihttps://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
Felicitari Tricouri Cantecehttps://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

poze

- alex_28

Caricaturile lui Goe'

- Pirotehnis tu'

https://fcsteaua.ro:/