home
27-07-10

Pozitia domnului Jenei

Printre alte aspecte, meciul de la Alba Iulia ne-a prezentat – intr-o simbolica generoasa – imaginea noii conduceri a clubului nostru, ca rezultat al unirii si reconcilierii, cu domnul Emerich Jenei luand locul nevrednicilor Sponte si Bucur, in pozitia de sfatuitor/apropiat al patronului Stelei, Gigi Becali si a mainii sale drepte, dl. Valeriu Argaseala.

Imaginea este reconfortanta pentru toti cei care vroiau sa se poata bucura linistiti de Noua Steaua construita de Victor Piturca, in acest sens avand nevoie de o figura care sa le sustina intim decizia generata de convingerea subiectiva.

Domnul Jenei este cel care garanteaza tuturor care vor sa sustina echipa, ignorandu-l pe Becali, ca Steaua s-a schimbat, ca ceea ce s-a intamplat nu se va mai intampla, persoana impecabila a domniei sale fiind girantul in acest sens.

Personalitate covarsitoare, care a planat pe intreaga istorie a clubului, dl. Jenei isi revendica cecul in alb, pe care ar trebui sa-l primeasca de la toti stelistii, de la inceputuri, fiind un membru marcant al legendarei CCA. Mijlocas central de travaliu si rigurozitate, fara mari sclipiri, dar cu atribut de metronom, Jenei a fost un pion important in perioada 1957-1969, creindu-si o imagine de jucator serios si dedicat, si castigandu-si astfel respectul.
Din sezonul 1972-1973, va urmari – timp de aproape trei decenii – cu intermitente, pe durata a sase mandate, vocatia confirmarii principiilor generoase ale CCA-ului (de fapt ale Armatei Romane) in rezultatele care vor face Steaua Bucuresti sa se impuna si sa straluceasca la nivel mondial, creand, in acelasi timp, standard pentru Romania.
Cel care este antrenorul cu cele mai multe prezente pe banca Stelei, avand mai multe meciuri decat urmatorii doi la un loc, Iordanescu si Piturca, s-a impus in constiinta microbistilor, ca o personalitate cu totul aparte, eleganta si distinctia fiind atribute permanente, expresie a unei educatii deosebite si a unui bun simt mai rar intalnit in lumea fotbalului.
Intr-o perioada in care, in anumite medii decizionale, buna-crestere era confundata cu prostia, dl. Ienei, urmarind niste principii de la care nu s-a abatut sub nicio forma, a reusit sa fie cel prin care s-a facut constructia celei mai mari minuni a fotbalului romanesc din toate timpurile: 7 mai 1986.
Tocmai magnitudinea minunii construite (si nu cazuta din cer, cum mai agita unii) a facut ca tot restul activitatii sale prolifice la Steaua sa fie, oarecum, umbrita.
Dl. Jenei nu reprezinta doar Sevilla, ci peste 50 de ani de munca dedicati majoritar Stelei.
Prin aceasta, dar si prin rezultate, putem spune in mod cert, ca, daca e cineva care ar putea sa exprime Steaua istorica, acela este dl. Emerich Jenei.

Venirea probabila a dlui Jenei la Steaua gaseste clubul sfasiat intre posesia dementa a stapanului-uzurpator, un public cvasi-majoritar beecalizat, si o minoritate absolut nereprezentativa la nivel national care se lupta intern intr-o ciocnire tampa si oarba, avand ca arma si scut – si unii si altii – binele Stelei.

Venirea dlui Jenei ca presedinte al Stelei, desi initial m-a revoltat, va fi benefica pentru Steaua.

Sunt unii care gandesc: Ce dracu` cauta Ienei langa Fecali si langa limbricul de Vasalgaseala? Nu au rezistat Duckadam si Lacatus mai mult de trei luni ca asa-zisi presedinti, care aveau o coloana vertebrala mult mai flexibila, si o sa reziste Ienei? Si-a luat ciobanu` o jucarie noua, cu care sa defileze prin fata vulgului. Dupa Pimen, o sa mai murdareasca un par carunt. O sa-l bage pe nea Imi ca scut in fata sa si o sa spuna ca el doar baga banii. Dar nea Imi, ce-a cautat nea Imi, sa fie salariatul unui „patron de intelectuali” si al unui „dresor de oameni”? Parca s-a rugat de el si s-a compromis aproape plangand la toate televiziunile dupa o locuinta... A luat-o razna si nea Imi...?

As vrea ca acestora – pe care ii inteleg pe deplin – sa le aduc niste explicatii.

Intr-adevar, traseul d-lui Jenei din `90 si pana acum, poate fi interpretat ca un sir nesfarsit de esecuri profesionale, care sa-l discrediteze de postura de om al timpului prezent.

Insa, chiar daca dl Jenei a plecat – fara exceptie – dupa doar cateva luni de mandat – nationala Ungariei(`93), secretar de stat cu rang de ministru in Ministerul Tineretului si Sportului(`97), Videoton(`93), Steaua (`94), Panionis(`95), U.Craiova(`96), ori cele sapte (7!) mandate de la FC Bihor Oradea in diferite calitati (presedinte, antrenor, consilier, director tehnic), sau a esuat dureros cu Steaua care termina turul pe locul 8, in urma unui debut marcat de o infrangere cu 4-0 in fata Petrolului sau un 5-0 in Supercupa de la prietenul Mircea, ori a fost doar afisul din spatele caruia cvartetul M. Sandu, Giovani, Hagi, Popescu facea jocurile, ar fi o mare greseala sa se considere ca erodarea totala a capitalului profesional al d-lui Jenei – pentru lumea reala – inseamna ca venirea dumnealui la Steaua nu reprezinta altceva decat inca o borna prin care o sa-si justifice palmaresul post-decembrist si o sa-si accentueze detonarea extra-legendei.

Domnul Jenei este stelist pana in maduva oaselor si are minte si caracter. Este garantia ca, daca ceva pute la Steaua, va pleca in secunda doi. Iar daca va ramene, este garantia ca lucrurile nu put, si ne putem baza pe domnia sa, chiar daca mirosul mai dispare cu varsta.
Daca dl. Jenei nu simte o repulsie fizica, pana in maruntaiele fiintei sale, de apropierea de cel care l-a facut „mos senil”, de ce sa simtim noi?
Daca Balint, Hagi, Lita, Iordanescu, Boloni s.a., nu se simt deranjati de faptul ca dl. Jenei a parasit dulcile dimineti ale batranetii, ca sa-i fie pavaza si ajutor celui care-i facea homosexuali, oligrofeni, alcolisti nebuni, cersetori si bozgori, de ce sa fim noi?

Pozitia de curtean a lui Becali nu-i sterge cu nimic din aura dlui Jenei, ci il innobileaza, pentru ca dumnealui va accepta umilintele de tot felul la care va fi supus, doar pentru a ajuta Steaua.

Daca Becali e patron – adica da banii, Piturca decide totul – transferuri, contracte, tactica, antrenamente, cum sta fermoarul la trening, Neagoe si Boldici sunt ajutoarele sale tehnice, Florin Marin este sfatuitorul cel mai apropiat a lui Piti, urmarind adversari, jucatori, Viorel Paunescu – presedinte de onoare, pentru merite deosebite, iar Argaseala este presedinte de-facto, apare evidenta si intemeiata logic necesitatea completarii organigramei cu dl. Ienei in postura de presedinte(sic!) peste toti acestia. Mai trebuia doar un purtator de cuvant, dar in schimb a mai fost adus inca un presedinte. Unii ar spune ca e ridicol si inutil, dar e bine asa.

Pozitia domnului Jenei trebuie respectata. Pentru ca – stiindu-l si pe dl. Jenei si stiindu-l si pe dl. Becali – tot se va intampla, sunt absolut sigur, va profita Steaua!

Cat de absurd este sa accepti sa fii numit presedinte de/intr-un regim despotic, care in cel mai bun caz poate fi considerat monarhie autoritara sau dictatura regala, domnul Jenei si onoratul public vor afla in curand.

Filip

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Doneaza acum!
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

STEAUA

U Craiova

Sambata, 31 iulie ora 20:00
https://fcsteaua.ro:/ DigiSporthttps://fcsteaua.ro:/
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
Felicitari Tricouri Cantece
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
',WIDTH,100);" onMouseOut = "return nd();" href="https://www.fcsteaua.ro/felicitari/steaua--11256--Steaua-Ujpest.html">

https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/ Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3 https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ VideoNews Video Imagini
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
* * * * * * * * * * * https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/ * * * * simbol Campionii Stelista Steag Nucleo https://fcsteaua.ro:/ Steaua - Dinamo , finala Cupei 1988 079 570 290 Experiment ultra' =>> http://caricaturileluigoe.blogspot.com/ art stelisti in Basarabia steaua e numai una https://fcsteaua.ro:/ 1 2 3

Caricaturile lui Goe'

- Pirotehnis tu'