home
22-07-10

Ultima tigara?

Impresionanta forţă colectivă a câtorva sute de persoane a făcut ca sezonul trecut să se încheie cu Gigi Becali în corzi: a fost obligat de instanţă să-i aducă pe protestatari la Fotolii, credibilitatea sa publică era aproape de zero - doar prin antiteza cu cererile "revoltaţilor", pentru că el debitează aceleaşi cretinităţi de ani de zile! - iar sărbătoarea celor 63 de ani de existenţă a gloriosului nostru club a făcut ca triumful de moment al anti-becaliştilor să fie pe cât de proeminent, pe atât de superb.

Dar dacă nea Gigi ar mai fi dispus de forţa financiară de acum 5-6 ani? Şi-ar mai fi adus un căluş pe nume Piţi? Dar o botniţă platinată pe nume Emerich Jenei? Cât din tot ce se întâmplă acum la club este meritul protestatarilor şi cât este meritul providenţei de a-l vedea pe Becali secătuit de potenţă financiară, situaţie datorată modului său imbecil de a-şi conduce "afacerile"?

Totuşi, tabloul are şi alte detalii, deosebit de interesante:
- Piţurcă şi Păunescu, îndepărtaţi ciobăneşte - cum altfel? - în 2002, respectiv 2004, întorc mortu' de la groapă şi o mai pun şi de-o horă: transferuri făcute cu destul cap, tineri promovaţi de la echipa a II-a, rezultate surprinzător de bune în amicale în urma unor meciuri reuşite, spun reporterii de la faţa locului, o relaţie foarte bună cu peluzele. Să fi uitat oamenii ăştia ce s-a întâmplat în urmă cu 6 ani? Va rămâne Becali în istorie drept prima persoană publică nu numai iertată, ci şi readusă la viaţă de Victor Piţurcă, om care nu a ezitat să-l ignore cu desăvârşire pe unul ca Ştefan Iovan? Vorbim de Victor Piţurcă, cel care spunea în dese rânduri, în urmă cu ceva timp, că exclude orice colaborare cu Gigi Becali! A trecut Viorel Păunescu atât de uşor peste halu' în care i-a fost sustras clubul pe care îl iubeşte atât de mult? Să dăm crezare celor care susţin că împrumutul de 5 milioane de euro oferit lui Becali este doar prima tranşă pentru răscumpărarea clubului?

- Moşul Senil acceptă să fie preşedintele unui club patronat de Gigi Becali. DOMNUL Emerich Jenei poate fi acuzat de multe lucruri, poate, numai de idioţenie nu: este unul din polii de forţă ai Stelismului, şi-a spus răspicat punctul de vedere de atâtea ori, le-a luat apărarea foştilor elevi de la Steaua '86 în numeroase rânduri, a devenit membrul de onoare al AISS, unicul organism juridic care a luat apărarea unor valori ale fotbalului românesc, opunându-se, astfel, simbolului grobianismului din România.

Să recapitulăm: Piţurcă şi Păunescu - duşmani declaraţi ai lui Becali - împreună cu Emerich Jenei - gigantesc simbol anti-becalism - vin cu bani şi imagine la un club al cărui patron i-a batjocorit.

Mai mult, presa susţine că peluzele - despărţite de numeroase neînţelegeri! - au luat decizia de a purta echipa spre un nou titlu!

Totul, la două luni distanţă de imaginea unui Gigi Becali singur, în faţa furiei câtorva sute de oameni - dar şi unei părţi a presei! - care se săturaseră să le fie ruşine că simbolul grobianismului din România se scobeşte-n dinţi de brânză cu simbolul fotbalistic al ţării.

Suporterii au fost din nou divizaţi, după episoadele Gheorghe Hagi-antrenor şi Marius Lăcătuş-antrenor: cum să mai protestezi când viitorul arată mai luminos ca niciodată în ultimii 6 ani? Cum să nu protestezi când Becali este încă-n Lojă? "Becali a tăcut, tăceţi dracului şi voi şi încurajaţi echipa"! "N-aveţi decât să credeţi voi că Becali s-a schimbat. Cum vor veni eşecurile, cum ne va umili din nou!"

Ce şanse sunt, în acest moment, ca direcţia pe care au imprimat-o clubului Victor Piţurcă, Viorel Păunescu şi Emerich Jenei să se schimbe în cazul unor proteste? Ce fel de proteste de amploare mai sunt posibile acum, când un fotbalist al măreţului C.C.A. şi, în acelaşi timp, un antrenor de legendă, alături de golgheterul său din Europa, în sezonul 1985-1986, garantează pentru Steaua anului 2010? Răspunsul este acelaşi, în ambele cazuri.

Evident, fanii ar putea relua protestul. Dar toată comoară mediatică adunată în timpul acestui cumplit război imagologic s-ar putea risipi inutil, în doar câteva minute. Nu pentru că nu ar avea dreptate să dea cu pumnul în imaginea lui Gigi Becali, ci pentru că s-ar poziţiona contra lui Victor Piţurcă şi a lui Emerich Jenei, personaje pentru care vorbesc faptele, nu cuvintele goale.

Să recapitulăm: Piţurcă şi Păunescu - duşmani declaraţi ai lui Becali - împreună cu Emerich Jenei - gigantesc simbol anti-becalism - vin cu bani şi imagine la un club al cărui patron i-a batjocorit, iar protestatarii par a fi în derută. A protesta sau a nu a protesta, aceasta-i întrebarea! Bine... există tot felul de modalităţi de protest...

Şi să te ţii discuţii şi păreri referitor la contestatari...

Presa românească - toţi suntem influenţaţi de ea, fie că recunoaştem, fie că facem pe eroii! - ne-a obişnuit să gândim limitat: atâta vreme cât o chestie ne satisface vreo nevoie primară sau vreun orgoliu, suntem gata să iertăm aproape orice. Eu, orizontul omului contemporan!

Există, chiar şi printre protestatari, oameni care abia aşteaptă să încurajeze echipa. Ceea ce nu este un lucru rău, în sine. Intenţiile sunt extraordinare, numai că istoria ne spune altceva, începând cu Hagi şi Lăcătuş, terminând cu Bergodi, acest Beethoven al fotbalului. Mai există şi oameni care nu au protestat în viaţa lor, dar care se grăbesc acum să le arate obrazul drogaţilor şi bagabonţilor, deşi este imposibil de spus ce s-ar fi întâmplat acum la acest club fără protestele din ultimii doi ani. În fine, mai există şi oameni care sunt obosiţi de atâtea discuţii, ei nedorind decât să vadă în condiţii optime un meci pe Ghencea, trecând cu uşurinţă peste faptul că, în spatele acelui meci, se află cantităţi industriale de mentalitate, atitudine şi profesionalism.

Aşadar, ne-am întors la cererile protestatarilor!

Dar ce şanse sunt, în acest moment, ca direcţia pe care au imprimat-o clubului Victor Piţurcă, Viorel Păunescu şi Emerich Jenei să se schimbe în cazul unor proteste? Ce fel de proteste de amploare mai sunt posibile acum, când un fotbalist al măreţului C.C.A. şi, în acelaşi timp, un antrenor de legendă, alături de golgheterul său din Europa, în sezonul 1985-1986, garantează pentru Steaua anului 2010?

Trăim clipe unice după momentele Mineriadei iunie '90. O mână de oameni au rezistat incredibil unui sistem, reprezentat strălucit de Gigi Becali: presă coruptă până în măduva oaselor (nea Gigi a oferit bani zoaieriştilor care îi propuneau fotbalişti buni, în urmă nu cu mult timp!), mentalitate colectivă profund viciată, inteligenţă colectivă inexistentă!

DOMNULE Emerich Jenei, Domnule Victor Piţurcă, Domnule Viorel Păunescu, nu ne putem decât ruga că ştiţi ce faceţi! Altfel, ne fumăm cu toţii ultima ţigară, chiar în aceste clipe.

Lari

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Salvati-va ingerii!https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Doneaza acum!
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

U Cluj

STEAUA

Duminica, 25 iulie ora 18:00
DIGI Sport
Live text pe fcsteaua.ro
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
O felicitare fcs face cat 1000 de cuvinte https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/
Mai multe felicitari
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri ethttps://fcsteaua.ro:/tp://www.fcsteaua.ro/cantece/">pagina cu player-ul mp3
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
VideoNews Video Imagini
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ Steaua - Dinamo , finala Cupei 1988 https://fcsteaua.ro:/ 079 https://fcsteaua.ro:/ 570 https://fcsteaua.ro:/ 290 https://fcsteaua.ro:/ Experiment ultra' =>> http://caricaturileluigoe.blogspot.com/ https://fcsteaua.ro:/ art https://fcsteaua.ro:/ stelisti in Basarabia https://fcsteaua.ro:/ steaua e numai una https://fcsteaua.ro:/ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 https://fcsteaua.ro:/ 13 14 15 035 548 021 874 https://fcsteaua.ro:/ 333 022 698
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Legendele Stelei, reunite!
Fanii au ingenuncheat in fata lui Lacatus! - VIDEO (update)

Anul 63 Steliştii vor sărbători pe 7 iunie 63 de ani de la înfiinţarea clubului din Ghencea. Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti a marcat evenimentul printr-o petrecere la care au par