home
05-07-10

Piti a convins si Sudul sa-l ignore pe Becali

Victor Piţurcă s-a întâlnit ieri cu fanii de la Peluza Sud, practic nucleul de forţă în conflictul suporterilor stelişti cu Gigi Becali. Tehnicianul i-a convins să renunţe la a-l mai contesta pe patron şi să-şi încurajeze din nou echipa.

De la venirea în Ghencea, fostul selecţioner a funcţionat ca un veritabil factotum. A rezolvat probleme administrative, a negociat personal transferurile, iar acum se ocupă şi de relaţia cu fanii. Piţi a mai câştigat astfel o luptă în proaspătul său traseu la Steaua prin readucerea ultraşilor lângă echipă.

Chiar dacă ieri discuţiile cu cei din Peluza Sud au mers bine, acesta nu a fost primul dialog pe care Piţurcă l-a avut cu aceştia de la venirea în Ghencea. Chiar în prima zi a activităţii sale la Steaua, tehnicianul a avut o întâlnire cu suporterii de la cele două peluze, Nord şi Sud. Primii au reacţionat atunci conform aşteptărilor sale, dar ceilalţi, mult mai hotărâţi în conflictul cu Becali, au refuzat iniţial un acord.

Ieri, cu o zi înaintea plecării în al doilea cantonament al verii şi chiar de ziua Americii, Piţurcă s-a văzut din nou la stadion cu ultraşii de la Peluza Sud. Au discutat câteva zeci de minute şi, chiar dacă n-a reuşit să-i convingă pe toţi, majoritatea au decis să îl ignore pe Becali în meciurile de la începutul sezonului. Fostul selecţioner le-a promis suporterilor că va fi alături de ei şi că vor discuta despre problemele echipei des, chiar o dată pe săptămână. Următoarea întâlnire a fost programată chiar la încheierea pregătirii din Austria, când echipa va reveni în ţară.

"E important pentru Steaua lui Piţurcă ca tot stadionul să încurajeze echipa, pentru că e una nouă" - Emerich Jenei, fost antrenor Steaua

Înainte de discuţia cu fanii, Piţurcă s-a asigurat că Becali nu le va mai da motive fanilor să fie înjurat: două milioane de euro penalizare dacă va vorbi de rău echipa

Istoricul conflictului Gigi - fani

21 mai 2005: Iritaţi din cauza îndepărtării lui Zenga de la cârma echipei cu doar trei etape înainte de finalul campionatului, fanii au afişat mai multe bannere dure la adresa lui Becali. Acesta şi-a trimis bodyguarzii în Peluza Sud, care au rezolvat problema în stil propriu: violent.

Septembrie 2007: Demisia forţată a lui Hagi a încins din nou atmosfera în Ghencea. Atunci a fost practic momentul în care Becali a căzut în dizgraţia ultraşilor.

10 mai 2008: Cu o zi înaintea unui meci cu Ceahlăul, Becali a asistat la partida Dinamo - CFR Cluj, decisivă pentru viitorul european al roş-albaştrilor, purtând un fular al "câinilor". La finalul partidei cu nemţenii, patronul a fost aşteptat de sute de fani furioşi care l-au contestat dur.

17 septembrie 2009 - prezent: Demiterea lui Cristiano Bergodi, tehnician pe gustul tribunelor, a fost taxată dur de fani. Aceştia l-au înjurat pe Becali meci de meci, fără excepţie, şi au împânzit ţara şi chiar mapamondul cu bannere împotriva latifundiarului. Drept răspuns, Gigi a închis pe termen nelimitat Peluza Sud.

ProSport

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Doneaza acum!
Meciul Urmator Clasament Lotul Steleihttps://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Olympiakos Pireu

STEAUA

Vineri, 9 iulie
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/ Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/ https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/

Legendele Stelei, reunite!
Fanii au ingenuncheat in fata lui Lacatus! - VIDEO (update)

Anul 63 Steliştii vor sărbători pe 7 iunie 63 de ani de la înfiinţarea clubului din Ghencea. Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti a marcat evenimentul printr-o petrecere la care au par

https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/