home
22-06-10

Ziua 12: CM Africa de Sud 2010. Adieu les bleus!

Africa de Sud - Franta 2-1
Mexic - Uruguay 0-1

O grupa pe care, la bunul simt, as fi pariat fix invers, cu Franta si tara gazda calificate, iar latino-americanele trimise acasa. Cine ar fi banuit uriasa nesimtire a "cocosilor" (pentru ca raman la parerea ca a fost vorba in primul rand de nesimtire, nu de neputinta)? Cum vor justifica oare Evra si colegii sai de sindicat (pentru ca asta au fost francezii, un sindicat, nu o echipa!) prestatia penibila de la acest turneu final? Nu stiu, vom vedea. Fiecare pasare pre limba ei piere. Uruguay termina grupa pe 1 si intalneste Coreea de Sud, in vreme ce pentru Mexic incepe un nou film: misiune imposibila...

Argentina - Grecia 2-0
Nigeria - Coreea de Sud 2-2

N-as fi crezut ca se va lasa cu suspans in grupa B. Cand colo, nigerienii au reusit sa mai spele din rusinea primita cu Grecia (nu si cu Argentina!) si au fortat calificarea pana la final, chiar daca in ultimele 10 minute n-au prea mai avut benzina sa forteze.

De partea cealalta, cateva scurte pareri: Grecia mi-a adus aminte de prestatia impotenta de care doar Romania credeam ca e in stare intr-un meci in care n-ai decat sansa atacaului. O echipa batranicioasa, care nu merita sa joace la acest Mondial si care nu merita nici sa le strice socotelile mult mai tehnicilor nigerieni. In al doilea rand, un comentariu atat de agramat rar am mai auzit (ma refer la comentatorul-invitat al TVR-ului - habar n-am cine a fost). In al treilea rand, Argentina e o mare echipa si cu echipa a doua! In fine, vuvuzelele par sa se calmeze, iar cantecul sacadat al argentinienilor care a cuprins arena prin minutul 75 a fost ca un plasture pe rana cauzata de goarnele culturale ale continentului negru.

Ce urmeaza?

Uruguay - Coreea de Sud


Ziceti-mi ce vreti, dar mizez pe Coreea de Sud. Cred ca seriozitatea asiaticilor (care stiu si ceva fotbal, totusi) le va fi argumentul principal in acest duel cu echipa lui Forlan & Suarez.

Argentina - Mexic

Mi-e greu sa cred ca va fi altceva decat o repetitie pentru sferturi din partea Argentinei. Trupa lui Maradona (sau Messi) este prea buna ca sa se impiedice intr-o replica atat de palida (chiar daca luptatoare) cum este Mexicul.


Ovidiu

FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

Doneaza acum!
Personalizeaza si trimite felicitari prietenilor tai:


Pentru alte melodii, cantece ale galeriei, imnuri etc, vitiati pagina cu player-ul mp3

Legendele Stelei, reunite!
Fanii au ingenuncheat in fata lui Lacatus! - VIDEO (update)

Anul 63 Steliştii vor sărbători pe 7 iunie 63 de ani de la înfiinţarea clubului din Ghencea. Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti a marcat evenimentul printr-o petrecere la care au par