home
12-03-10

Campioana defensivei disperate

”Voua va place ce a jucat Steaua?” Cu aceasta formula, domnul Stoichita, un antrenor poliglot pentru care am avut mereu o simpatie deosebita, s-a instalat ca antrenor al ros albastrilor. Putea sa taca, mi-am zis atunci. Cum naiba s-o faca, imi zic acum, daca fix aceasta dubla iesire live (gsptv si tvsport) l-a scos in evidenta intr-o seara in care Becali l-ar fi pus antrenor si pe Vasile Turcu numai sa uite de existenta italianului care tocmai ii indicase locul in raport cu fotbalul si cu vestiarul unei echipe campioane.

Acum Steaua joaca diferit. Doar in pauze as zice, pentru ca pe teren lucrurile sunt asemanatoare ca si acum un an sau doi. Kapetanos ramane playmakerul, pentru ca atunci cand nu da gol, este coautor al acestuia, asa cum s-a intamplat in aceasta seara. Squadra traieste in atac prin grec, Stancu si Szekeli, iar in aparare se bazeaza pe salahorismul lui Nicolita, rugaciunile pipereanului si orbul gainilor care l-a determinat pe Berbecaru (nume predestinat) sa inchida ochii la un penalty al otelarilor. Si cam atat.

Asadar, VICTORIIEEEE!!! Urmeaza - logic - intrebarea, "de ce sa mai protestam odata ce echipa este acolo sus?" La urma urmei, aceasta este unitatea de masura, nu? Victoria, 24, tam tam tam, ta ra ram tam tam. Pentru asta traim, noi suntem Steaua. Un singur meci reusit sterge tot, un titlu poate sa faca uitati ani de mizerie si umilinte, iar coloanele vertebrale se unduiesc ca salciile in vant.

"Dinamo, *UE Dinamo” s-a auzit extraordinar si-n aceasta seara. Uniti in ganduri si-n simtiri, vorba romanului. Adica s-a scandat cu ura fix impotriva echipei careia pipereanul i-a purtat fularul la gat, umilindu-se in fata rivalilor, implorandu-i ca sa ne ajute sa ocupam rusinosul locul doi. Cica a facut-o pentru Steaua, realitatea demonstrand ca a actionat pentru ca doar el sa-si primeasca mult visatele milioane din Champions League. Ce a urmat dupa? Investitii haotice, locul sase in campionat, dezastrul. "Viziune zero, strategie zero" cum bine i-a spus-o unul care a plecat in glorie de la gruparea ros albastra pentru a intepa portile Realului, Sevillei si a Barcelonei.

Dar noi, desigur, ramanem neschimbati pana la moarte ”Gigi, te-ai pisat o data pe noi, dar jura ca nu mai faci si noi te iertam. Ai dreptul sa gresesti o singura data in viata pentru ca - la naiba - bagi bani in aceasta echipa. La urma urmei ai purtat la gat doar un fular de-al lui Dinamo. Deci, noi te credem, dar nici tu sa nu mai faci. Uite, semneaza aici, transmite comunicat sa stie toata lumea si suntem prieteni, iar noi ramanem unicii stelisti adevarati". Hagi? Sa fim seriosi, mai joaca la noi? E impacat cu sine, praf ca antrenor, bani are destui. Boloni, un ungur. Voinescu? Cine a fost? Iordanescu? Un caschetar. Balint? N-auzi ca nu-i plac muierile? Acum e vremea lui Toja si Parpas.

Sa fim seriosi, in ciuda unei competitii slabe, aceasta echipa nu poate emite pretentii pentru a fi campioana. In aceasta seara, de-a lungul reprizei a doua, Otelul Galati ne-a calarit serios, stelistii au trecut de cateva ori de mijlocul terenului, marile ocazii au fost la poarta lui Zapata.

Bineinteles, vom vedea si auzi iesirile inconfundabile marca Stoichita si Argaseala "am dominat copios jocul" la fel cum au facut-o dupa meciurile cu CFR Cluj si Ceahlaul. Din pacate pentru ei, mai stim si noi ceva fotbal. Mai mult, am vazut de-a lungul timpului o alta echipa de fotbal Steaua ce juca cu totul si cu totul altceva. Erau vremurile in care 1-0 acasa era egal cu un insucces si nu o continuitate fireasca a unui trend ce s-a instalat de vreo patru ani ani Ghencea. Exista o replica celebra in filmul artistic "Nasul" si anume ”nu-mi insulta inteligenta!”. Din pacate, Stoichita si Argaseala asa procedeaza cu suporterii Stelei. Ei continua sa profereze ceea ce implementeaza cu succes de douazeci de ani politicienii acestei tari ”dragi conationali, ceea ce vedeti, NU se intampla”.

Huiduielile celor din Nord ca reactie la scandarile celor care au protestat? Consider - fara gluma - ca trebuiesc respectate. Fiecare are dreptul sa creada in ceva si sa se comporte ca atare. Din acest motiv, cred ca este important sa fie evitate conflictele dintre suporteri. Nimeni nu trebuie sa-i dea satisfactie lui Becali, un individ care-si doreste mai mult ca oricand sa existe lupte intre suporterii Stelei.

Sper ca acestia din urma sa fie inteligenti. In spate sunt amintiri, momente de neuitat, deplasari comune grele si multe alte intamplari care leaga Nordul de Sud. Si asa trebuie sa ramana. Sfatul meu pentru cei din Sud si pentru restul contestatarilor? Sa aiba rabdare, sa fie perseverenti si sa dea dovada de tarie de caracter. Becali este incapabil sa construiasca, este INCOMPATIBIL cu managementul si performanta, este inconjurat de incapabili care se pricep la a indeplini pohtele stapanului. Acest om va trage aceasta echipa in mormant, va "mai popi pe multi", va injosi, va calca in picioare tot ce are mai sfant stelismul, iar atunci colegii din nord nu vor avea de ales pentru ca NORDUL inseamna Steaua si nu Becali. Sper sa nu fie prea tarziu.



"Noi scriem doar despre Steaua. Daca am face-o despre intreg sportul romanesc, probabil am fi cel mai bun site din Romania"




Catalin Asavoaei


FCSTEAUA.RO este un site deschis, facut de suporteri, pentru suporteri. Asteptam articolele scrise de voi, daca aveti ceva de spus si credeti ca o puteti face intr-un articol, nu ezitati!

https://fcsteaua.ro:/
Meciul Urmatorhttps://fcsteaua.ro:/ Clasament Lotul Stelei
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

Dinamo

STEAUA
Dinamo - STEAUA
Miercuri, 17 martie
20:30
LIVE TEXT FCSteaua.ro
DigiSport
TV LIVE
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/
https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/https://fcsteaua.ro:/

https://fcsteaua.ro:/